Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οικογένειες Τσαουσέσκου – Παπανδρέου: Βίοι και τέλος παράλληλο;

Είναι παγκόσμιο ναυτιλιακό γεγονός. Ο καπετάνιος του σκάφους Γ. Παπανδρέου οι ευτραφείς αντιπρόεδροι του και το πλήρωμα του πλοίου δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν να βυθίσουν τον «Τιτανικό» πριν προλάβει να προσκρούσει στο παγόβουνο. Τελικά οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κακή τη μοίρα μας κυβερνούν, παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού, κατάφεραν να πτωχεύσουν την πατρίδα μας ασχέτως εάν αυτό το ονομάζουν τώρα «επιλεκτική πτώχευση», κατά το ολίγον έγκυος.

Όλα αυτά τα φληναφήματα του πρωθυπουργού και των συντρόφων του ότι, «οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο» που εκστομίζουν κάθε τόσο, για να μειώσουν τα εισοδήματα μας είναι αέρας κοπανιστός. Και ο νέος υπουργός του επί των οικονομικών ο αερολόγος κ. Βενιζέλος, ο οποίος όταν αρχίσει και ομιλεί δεν σταματά με τίποτα, όλο αυτόν τον καιρό πουλούσε στον Ελληνικό λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Λες και ο λαός είναι ακόμη τόσο αφελής ώστε οι λογοπλάστες του ΠΑΣΟΚ να μπορούν ακόμη να τον κοροϊδεύουν.
Ο πρωθυπουργός εξωτερικών κ. Παπανδρέου όσες συγκινητικές και δακρύβρεκτες επιστολές και εάν στείλει στο Eurogroyp και στον κ. Γιούνκερ αυτές θα βρεθούν στο καλάθι των αχρήστων της Ευρώπης. Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βαρεθεί να ακούν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου και από την άλλη να διαπιστώνουν ανικανότητα, φαυλότητα, προχειρότητα και απουσία κάθε σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Και προς θεού μη χάσει τα προνόμια του το βαθύ ΠΑΣΟΚ το οποίο ζει και βασιλεύει και το πληρώνει ακόμη ο Ελληνικό λαός. Μέχρι τώρα η μόνη τους σπουδή είναι φόροι, φόροι, φόροι και ανάπτυξη μηδέν.

Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τα έχει τελείως χαμένα και περιβάλετε από μία ομάδα πενήντα περίπου ανικάνων υπουργών, ο οποίος λόγω της ανικανότητας του παρέδωσε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της χώρας στο κ. Βενιζέλο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου είναι για γέλια και δυστυχώς για κλάματα, με υπουργούς να λογομαχούν καθημερινά μεταξύ τους και άλλα να λένε άλλα να εννοούν, άλλα να πράττουν.
Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός εσωτερικών κ. Βενιζέλος ένα 24ώρο μετά την συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης άρχισε την γνωστή του λογοδιάρροια για να προσπαθήσει να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι, «η επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο» ότι, «δεν είναι χρεοκοπία και δεν ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS» και όλοι όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα των CDS Έλληνες και ξένοι, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την λύση της « επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Αυτά για όσους γνωρίζουν. Ο απλός Ελληνικός λαός που έχει μεσάνυχτα από αυτούς τους οικονομικούς όρους, ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις τρέχει στις τράπεζες για να σηκώσει τις μικροοικονομίες του για να μην τις χάσει. Τις ίδιες περίπου δηλώσεις έκανε και ο αποτυχημένος πρώην υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και έφυγαν περίπου 40 δις ευρώ στην Ελβετία και τώρα ψάχνουν να τα βρουν. Άραγε με αυτά τα όποια δηλώνει τώρα ο νέος υπουργός οικονομικών θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του προκατόχου του; Η εγγύηση του χρεοκοπημένου Ελληνικού κράτους ότι, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ σε όλες τις τράπεζες, είναι εξασφαλισμένες μέχρι το 2015, δεν πείθει πλέον κανένα.
Η πεποίθηση πλέον του Ελληνικού λαού είναι ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών προκειμένου να πάρουν το νέο δάνειο από την ΕΕ έχουν υποχωρήσει στην χορήγηση εμπραγμάτων εγγυήσεων, όθεν μεθερμηνευόμενο, να βάλλουν υποθήκη κάποιο νησί η ακόμη και αυτήν την Ακρόπολη. Βέβαια αυτό είναι υπερβολικό αλλά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βάλλει ως υποθήκη δημόσια γη αξίας δεκάδων δις για να πάρει το νέο δάνειο. Και φυσικά είναι ένα δάνειο το οποίο όσες θυσίες και αν κάνει ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το αποπληρώσει ποτέ. Αν συμβεί αυτό,οι δανειστές μας θα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν χρήση των εμπράγματων εγγυήσεων, και να κατάσχουν την Ελληνική γη που έχει μπει υποθήκη.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν κάποια ημέρα συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν την πατρίδα μας σε αυτό το χάλι. Αυτοί θα βρίσκονται στο εξωτερικό, θα απολαμβάνουν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και θα πίνουν εις υγεία των κορόιδων. Όμως εδώ θα βρίσκεται ο Ελληνικός λαός ο οποίος θα υφίσταται τις ταπεινώσεις των δανειστών του, αφού η πατρίδα του δεν θα του ανήκει. Και τότε ποιόν θα βρει ο λαός για να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο ή στο Γουδί; Ότι πρέπει να γίνει, να γίνει τώρα που είμαστε όλοι εδώ!
Απαίτηση του Ελληνικού λαού είναι να βγει μπροστά το πολιτικό καταστημένο και να πει στον λαό ευθέως και ευθαρσώς όλη την αλήθεια. Που βρίσκεται και που πηγαίνει η πατρίδα μας. Με λόγια απλά και σταράτα. Οι αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικοί ερήμην του Ελληνικού λαού δεν θα τους βγει σε καλό. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο για να πληρώνει τις κουταμάρες και τις κλεψιές τους. Ο Ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει και να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων, που έχουν σχέση με το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Το γεγονός ότι ο λαός μιλά κάθε τέσσερα χρόνια είναι σκέτη κοροϊδία. Ουδέποτε κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο ήλθε στην εξουσία με κάποιο πρόγραμμα, τήρησε το πρόγραμμα του και όσα υποσχέθηκε στον λαό. Μόλις αναλάβουν την εξουσία φροντίζουν να κατοχυρώσουν τα μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα, καθώς επίσης και τα συμφέροντα των συγγενών τους. Ο Ελληνικός λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος υπάρχει μόνο για να πληρώνει όσο αντέχει η τσέπη του. Επομένως το ότι ο λαός μίλησε δεν ισχύει. Ο λαός πρέπει να μιλά και να ελέγχει του πολιτικούς θα λέγαμε καθημερινά και υπάρχουν πολλοί τρόποι γι' αυτό. Πάντως θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά στον κοινοβουλευτισμό ότι, θα πρέπει να αλλάξει μυαλά και οι πολιτικοί να αφουγκραστούν τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Να δώσουν άμεσα λύσεις για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για τα δικά τους συμφέροντα.

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο το καλλίτερο για όλους μας. Βλέπουν ότι το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι σφόδρα αντικοινοβουλευτικό. Ας προσέξουν λοιπόν οι πολιτικοί γιατί ο Ελληνικός λαός όταν θυμώσει τιμωρεί και μάλιστα πολύ άσχημα. Ας φροντίσουν λοιπόν οι πολιτικοί την Ελλάδα και τους Έλληνες, για να μην έχουν και αυτοί την τύχη της οικογένειας Τσαουσέσκου. Εάν δεν μπορούν να μας αδειάζουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα τα μαζέψουν όλα και θα φύγουν για ισόβιες διακοπές να ζουν σα μεγιστάνες. Οι Έλληνες δεν έχουν τ' @@ να τους δικάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνησω με τον ανωνυμο 18/7 7.28.
    Ειμαστε λαος εν παραλυσει.Μας κλεβουν την Πατριδα μας μπροστα στα ματια μας,και εμεις απλως τους κοιταμε,η αν παμε να κανουμε κατι,τοτε καθομαστε και τις τρωμε και αποπανω,απο τα μαντροσκυλα του Παπουτση.
    Κατα το παροιμιωδες ''κεραταδες και δαρμενοι''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]