Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα δημοψήφισμα για τα μάτια του Γιώργου

  • Ο "ηγέτης" θα αποφασίσει για το δημοψήφισμα!!!
Όπως πληροφορούμαστε από όλα τα ΜΜΕ και κυρίως από αυτά που έχουν πρόσβαση στα κυβερνητικά κλιμάκια, έχει αποφασιστεί πλέον οριστικά η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;). και κυρίως χωρίς να έχει κάν προσδιοριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος!! Αν είναι δυνατόν; Είμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν το συζητούμενο δημοψήφισμα και ο δύστυχος «κυρίαρχος» λαός δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα θα κληθεί να αποφασίσει!!

Αντί να έχει ήδη τεθεί ένα θέμα με ζωηρό λαϊκό ενδιαφέρον (π.χ. άμεση χρεοκοπία ή μνημόνιο, που είναι και πραγματικό λαϊκό δίλημμα) και να προκαλούνται συνεχώς ζυμώσεις, ώστε φτάνοντας ο λαός στις κάλπες να έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, απλά ακούσαμε ότι θα πάμε σε κάποιο δημοψήφισμα (το δεύτερο μέσα 37 μεταπολιτευτικά χρόνια, μην κάνουμε και κατάχρηση), σύμφωνα με ότι σκεφτεί και αποφασίσει ο μεγάλος ηγέτης της χώρας (πρωθυπουργικό πολιτικό σύστημα)!!

Σύμφωνα και πάλι με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μας σκέφτεται να….. βάλει τέσσερα ερωτήματα: Το ένα θα αφορά το πολιτικό σύστημα (προφανώς κάτι ανούσιο και επουσιώδες και όχι φυσικά κάτι συγκλονιστικό, όπως αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος). Το δεύτερο θα αφορά το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει άρση της μονιμότητας). Το τρίτο θα αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (και εδώ αναμένεται η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων). Το τέταρτο θέμα δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί, αλλά μάλλον θα έχει να κάνει και αυτό με το πολιτικό σύστημα (όπως οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, ασυλία βουλευτών κ.λ.π.).

Απ’ ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα, θα πρόκειται για ένα δημοψήφισμα περισσότερο διασκεδαστικό, παρά σοβαρών πολιτειακών ή οικονομικών αποφάσεων. Εννοείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να εκτονωθεί ο λαός ανώδυνα με ένα δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα που θα γίνουν όμως μετά το 2014, σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να διώξει τον κόσμο από τις πλατείες που του χαλάει την εικόνα της εξουσίας του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τώρα που μας αποτέλειωσε θα κάνει δημοψήφισμα; Για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να πεθάνουμε, με σκοινί ή με μαχαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΗΓΕΤΗΣ ... ΤΟΥ 18% ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΤΟΣΟ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!

    ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΡΕ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ?!?!?
    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Ή ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ....

    ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ....
    Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ?!?!

    ΕΧΟΥΜΕ "ΧΑΛΑΣΤΕΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, "ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ, ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ".
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]