Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΤΕ!


Σήμερα (11/7/2011) πριν από λίγο πέρασε πακέτο ύψους 49.015.038 μετοχών του ΟΤΕ μέσω του ΧΑ, ολοκληρώνοντας την πώληση του 10% του οργανισμού από το ελληνικό δημόσιο στην Deutsche Telekom.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στα 7,99 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ύψος της πράξης να ανέρχεται στα 391,63 εκατ. ευρώ.

Πλέον το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανήλθε στο 40%.

Πλέον το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 10% των μετοχών του Οργανισμού, συμμετοχή που περιλαμβάνει το ποσοστό που κατέχει στον ΟΤΕ και το ΙΚΑ.

ΟΤΕ: Πουλά τον Hellas Sat... Μπορεί να τον αγοράσουν οι Τούρκοι

Την πώληση του Hellas Sat και την έξοδο του ΟΤΕ από τις δορυφορικές δραστηριότητες θα προτείνει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η διοίκηση του Οργανισμού στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ θα επικαλεστεί την περιορισμένη ρευστότητα του ομίλου και θα ζητήσει από Έλληνες και Γερμανούς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του δορυφορικού συστήματος σε κάποιον ενδιαφερόμενο, για την τόνωση των εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει στον ΟΤΕ ροές ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η πώληση θα επιδιωχθεί να γίνει φέτος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]