Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aga- Misu: Η Άπω-Ασιατική εκδοχή της χρεοκοπίας

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Έ, λοιπόν, να που αποδείχτηκε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, είχε απολύτως δίκαιο όταν υποστήριζε ότι η Αγγλική πρέπει να γίνει κύρια γλώσσα στην εκπαιδευτική διαδρομή και διάπλαση των Ελληνοπαίδων.

Όλοι , τότε, γόνοι και γονείς, θα γνωρίζαμε το “selective default” και την έννοιά του και δεν θα βάζαμε σε σκέψεις και έκδοση επεξηγηματικών εγκυκλίων τον υπουργό μας επί των Οικονομικών, για να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα. Δηλαδή, το πώς τη μία μέρα οι λαοπρόβλητοι αντιπρόσωποί μας στο κυνοβούλιο ψήφιζαν την παράδοση της χώρας μας άνευ όρων, προκειμένου να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, (ακόμη χειρότερη από την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μας, κατά τη συνείδησή τους) όπως διατείνονταν με απαράμιλλη Βεάκεια πειστικότητα οι υπογράφοντες φαρδυά-πλατιά τα νέα Μνημόνια.

Και, σε μία εβδομάδα, πριν στεγνώσουν τα μελάνια των υπογραφών, έρχεται η χρεοκοπία. Ο υπουργός προτείνει δημοσίως να αποφύγουμε την καταραμένη προσφώνηση και να την αποκαλέσουμε και να την αποδεχθούμε Αγγλιστί ως “selective default”, ώστε να μην δημιουργεί ψυχολογικά κενά στον απατημένο και από πάνω και δαρμένο Έλληνα.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι, εκεί που δεν υπήρχε «Σχέδιο Β» και η υπογραφή του «Μεσοπρόθεσμου» ήταν κοντός και υποχρεωτικός μονόδρομος, υπήρχαν 36 «Σχέδια Β», όπως μας λένε.

Δηλαδή, (θα απορρούσε κάποιος νεοφερμένος στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας), οι βουλευτές και η κυβέρνηση εψεύσθησαν;

Κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής, θα έλεγε: «Καλά σας κάνουν αφού ακόμη πιστεύετε αυτά που σας λένε. Πότε θα βάλετε μυαλό;
  • Δεν σας φτάνει που σας παραμύθιασαν με τον Σοσιαλισμό (Ανδρέας) και σας έφεραν (ΓΑΠ) τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό;
  • Δεν φτάνει που σας φλόμωσαν με την κάθαρση της διαφθοράς (τη μία ο Μητσοτάκης ως «αρχάγγελος της κάθαρσης» και την άλλη ο Κώστας Καραμανλής ως εξολοθρεφτής νταβατζήδων) και σας έπνιξαν στη μπόχα της, βαθαίνοντάς την και καθιερώνοντας τη χώρα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης;
  • Δεν φτάνει που σας είπανε (Σημίτης) πως είμαστε η 24η πλουσιότερη χώρα και είμασταν (από τότε) πτωχευμένοι, αλλά «την κάναμε» ελέω Goldman Sachs;
  • Δεν φτάνει που σας έπεισαν ότι ζείτε πλουσιοπάροχα ενώ είχαν πουλήσει (δανεικά) και τα σώβρακά σας;
  • Δεν φτάνει που τη μία μέρα (για να τους δώσετε τα κλειδιά της κάσας) , σας είπαν «λεφτά υπάρχουν» και την επόμενη «δεν υπάρχει σάλιο»;
  • Δεν φτάνει που σας λένε ότι έχουμε Δημοκρατία, ενώ βλέπετε και ζείτε μία Οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία, πολιτική και οικονομική;
Καλά σας κάνουν, λοιπόν και λίγα σας κάνουν. Αν ήμουν εγώ, θα σας έκανα περισσότερα. Αυτοί, όλοι τους, είναι καλοί άνθρωποι. Να τους ξαναδώσετε τα κλειδιά της κάσας. Δεν έχει σημασία αν θα τον λένε Γιώργο ή Αντώνη, Αλέξη ή Αλέκα. Είναι το ίδιο καλοί όλοι τους».

Νομίζω, λοιπόν πως στην περίπτωσή μας το Ασιατικό «Aga-Misu», είναι καταλληλότερο, για να μη πάμε και στα Οθωμανικά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. -Δεν φτανει που ξεπουλουν τη Θρακη και εκτουρκιζουν την μουσουλμανικη μειονοτητα
    -δεν φτανει που εχουν πουλησει το ιστορικο ονομα της Μακεδονιας
    -δεν φτανει που εχουν γεμισει την Ελλαδα με λαθρομεταναστες βιωνοντας την αποτυχια του "πολυπολιτισμου"
    -δεν φτανει που εχουν ξεπουλησει την Βορεια Ηπειρο
    -δεν φτανει που εχουν ξεπουλησει και το ελευθερο τμημα της Κυπρου
    -δεν φτανει που προπαγανδιζουν την ελληνικη μας ιστορια (απο Ισοκρατη μεχρι και το 1821)...

    .....κι ομως αυτοι θα ξαναβγουν!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]