Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Ελλάδα του Παπανδρέου και των άλλων "παιδιών"...

Οικονομία, χρέος, ΔΝΤ, Ε.Ε, αγανακτισμένοι, επανάσταση, φτώχεια, φόνοι, ληστείες, μίζες, παρακράτος λέξεις που φιγουράρουν καθημερινά στο μυαλό μου. Βαθύτερα υπάρχει ένας ιερός "όρος", μια έννοια την οποία έχω ξεχάσει, έχω χάσει την ομορφιά κάθε γράμματος που την αποτελεί.

Ο "όρος";

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το πολίτευμα κατά το οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, πάντα βέβαια με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που επιλέγονται από την πλειοψηφία του.

Υπεύθυνοι για τον ξεπεσμό; Εγώ, εσύ, όλοι μας, πολίτες αυτής της χώρας… Ναι εμείς που ο καθένας μας σκέφτεται πως θα βολευτεί στο δημόσιο, πως θα βολέψει το παιδί του σε μια δημόσια υπηρεσία, πως θα γλιτώσει την φορολογία με τα δήθεν πολιτικά και παντός τύπου «κονέ» του, πως θα πάρει μια ευνοϊκή μετάθεση-απόσπαση στη δουλειά του, ενώ ο πολύτεκνος και οικογενειάρχης είναι αναγκασμένος να υπηρετεί στην παραμεθόριο ή σε κάποιο απομακρυσμένο νησί, μη μπορώντας και να μιλήσει φοβούμενος μην χάσει και αυτό που έχει.

Πως θα προχωρήσουμε Έλληνες;

Δεν έχετε στάλα αξιοπρέπειας μέσα σας;

Γιατί να μην έχει ο καθένας μας αυτό που του αξίζει;

Γιατί να παίρνεις την εργασία κάποιου που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από εσένα…; Επειδή, έχεις τα δήθεν κονέ σου ή τα χρήματα να λαδώνεις;

Σκέψου… σαν γονέας αυτό είναι το καλύτερο και σωστότερο που μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου; Είμαι σίγουρος πως ΟΧΙ, αν είσαι νοήμων άνθρωπος.

Γιατί στερείς την κοινωνική παιδεία; Είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Τρέχουμε στους δρόμους, διαδηλώνουμε, αγανακτούμε, φωνάζουμε γιατί δεν έχουμε βάσεις στην παιδεία. Γιατί, δεν φροντίσαμε ο καθένας να προσφέρουμε για το κοινωνικό σύνολο, παρά μόνο κοιτάμε πως θα βολέψουμε το τομάρι μας.

Η αλήθεια είναι ότι οι κύριοι της Βουλής αντιπροσωπεύουνε αυτό το κομμάτι των πολιτών που σκέφτονται σε προσωπικό επίπεδο. Τι περιμέναμε; Να μην λαδώνονται; Λογικό και επόμενο είναι να υιοθετήσουνε μέσα στην πάροδο του χρόνου τα θέλω μας και τους τρόπους συμπεριφοράς μας.

Φραγκάτοι με κουστούμια, μερσεντες και φιμέ τζάμια, εστιατόρια και καλοπέραση και κάποιοι χιλιάδες Έλληνες έξω από το Σύνταγμα και σε κάθε γωνία της Ελλάδας να απαιτούν τα δικαιώματά τους.

Η αντίδρασή τους… να κάνουνε δηλώσεις για την Πέμπτη δόση και αν θα την πάρουμε και τι είπε η Μέρκελ, το ΔΝΤ και λόγια στον αέρα.

Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι της Βουλής τι είδους δόσεις και τι υποθήκες έχετε κάνει ή έχετε συμφωνήσει να γίνουν. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο είναι το ΑΕΠ.

Τον συνταξιούχο τον ενδιαφέρει αν θα βγάλει το μήνα με την μηδενική σύνταξη που του δίνεις, δεν ξέρει από ΑΕΠ και από δόσεις. Δεν μας ενδιαφέρουνε οι δηλώσεις σας περί οικονομίας και τι πιστεύετε.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!!

Ποια συμφέροντα εξυπηρετείται κύριοι της Βουλής;

Των επιχειρήσεων που σας προωθούνε στις προεκλογικές σας καμπάνιες;

Πιο κομμάτι του λαού εκπροσωπείτε;

Των συγγενών σας και τους γνωστούς σας που τους τάζετε μια θέση στο δημόσιο;

Ποια συμφέροντα;

Μήπως των ΜΜΕ που τα κατευθύνετε σαν πιόνια του σκακιού;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε…;

Μήπως των αρχηγών ισχυρών κρατών ή κάποιας λέσχης που συμμετέχετε ενεργά;

Γιατί ζείτε εις βάρος μας και εις βάρος των παιδίων μας που γεννηθήκανε με όνειρα;

Γιατί να καθορίζετε εσείς την ζωή των παιδιών μας και τη δική μας;

Γιατί ποτέ δεν αγχωθήκατε και δεν πονέσατε (κύριοι της Βουλής) που θα βρείτε τα χρήματα να σπουδάσετε το παιδί σας, ποτέ δεν περάσατε στιγμές φτώχειας και ποτέ δεν μετρήσατε το μηνιάτικο αν θα σας φτάσει να καλύψετε τις βιοτικές σας ανάγκες.

Ποτέ δεν βρεθήκατε στη θέση μας…

Ποτέ δεν θα μας καταλάβετε…

Χρειαζόμαστε πολιτικούς που αντιπροσωπεύουν τους πολίτες και τα δικαιώματα τους, καθώς και τα προβλήματα τους και ΟΧΙ την προσωπική τους τσέπη.

Κάνατε ένα λαό οργισμένο που σας γιουχάρει όπου σας βρει.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]