Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

2011: Το Τουρκικό Προξενείο γιορτάζει στη Θράκη, την κατάληψή της από τους Οθωμανούς!

  • Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και οι τοπικοί παράγοντες στην Κομοτηνή, δεν έκαναν εκδηλώσεις για την μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας, για να μην προκαλέσουν την Άγκυρα
  • Η επικρατούσα πολιτική στην Ελλάδα δίνει ωμά -πλέον- την Θράκη στα χέρια της Άγκυρας
  • Θα γίνει ποτέ κάποιο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για τους σύγχρονους εφιάλτες της Θράκης;

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι από τα "Τουρκικά Νέα" και είναι μετάφραση τουρκόγλωσσης εφημερίδας της Θράκης "BatiTrakya"

Τα "40 Κουρμπάνια" οργανώνονται την Κυριακή

Τα "40 Κουρμπάνια" μια από τις σημαντικές παραδόσεις των Τούρκων των Βαλκανίων οργανώνεται στις 12 Ιουνίου ημέρα Κυριακή.

Κατά την τελετή ¨40 Κουρμπάνια¨ που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο χωριό Χλόη σε απόσταση 2 χιλ. από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα μοιρασθεί στους μετέχοντες το γνωστό φαγητό μπακιρλαμά. Στα ¨40 Κουρμπάνια¨ μπορούνε να μετέχουν όλοι.

Από πότε έμειναν τα ¨40 Κουρμπάνια¨;

Ο τουρκικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισαν την πορεία τους προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις. Οι Τούρκοι επιδρομείς είχαν επικεφαλής τους 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή. Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται ¨40 Πολεμιστές¨ επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν ¨Γιορτή των Πολεμιστών¨, ¨Θυσία Πολεμιστών¨ και τέλος στις μέρες μας ¨40 Κουρμπάνια¨.

Από τους ήρωες αυτούς στις μέρες μας έχουν μείνει μόνο πέντε τάφοι. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ μέσα στη Βουλγαρία. Εκείνοι οι τάφοι που βρίσκονται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα λέγονται ¨Σωστοί Πολεμιστές¨.

Πριν τον καθορισμό των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων στην τελετή μετείχαν και ομογενείς από την Βουλγαρία. Μετά τον καθορισμό των συνόρων το 1920 η τελετή καθορίστηκε να γίνεται σε περιοχή της Χλόης.

Είναι μια εκδήλωση που κάνει ο λαός της περιοχής για να τιμήσει τους 40 Τούρκους επιδρομείς που κατέλαβαν την περιοχή ¨40 Κουρμπάνια¨ και μια έκφραση ευχαριστίας για την νίκη τους.

Με βάση την παράδοση τα ¨40 Κουρμπάνια¨ αιώνες τώρα γιορτάζονταν κατά την πρώτη Πέμπτη και 40 μέρες από το Χιντρελλέζ (6- Μαΐου). Στις μέρες μας όμως για να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή μεταφέρθηκε την Κυριακή.

Σχόλιο: Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε το προξενείο να οργανώνει τέτοια γιορτή στην Ελληνική Θράκη. Διότι εννοείται πως θα έχει -όπως κάθε χρόνο- πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για να δούμε θα τολμήσει να πατήσει το πόδι του κανένας κολοέλληνας επίσημος ; Γιατί αν πάει, τότε με την ίδια λογική ας πάει και στους εορτασμούς για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου !

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τα "40 κουρμπάνια" μια έκφραση ευχαριστιών για τη νίκη τους..."

    Προκαλώ τους αναγνώστες να φανταστούν μια ομάδα Ελλήνων στη Σμύρνη σήμερα (στην πραγματικότητα ανύπαρκτη, αφού οι Τούρκοι φρόντισαν να σκοτώσουν ή να εκτοπίσουν μέχρι και τον τελευταίο ελληνικής καταγωγής Μικρασιάτη εκεί). Ας φανταστούμε λοιπόν αυτή την υποθετική ομάδα εκεί σήμερα να διοργανώνει γιορτές για να τιμήσει την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον Ελληνικό Στρατό στα τέλη της άνοιξης του 1919. Θα επιζούσαν αυτοί οι Έλληνες για περισσότερο από λίγες ώρες;

    Τα τουρκοσπάρματα που ζουν και διεκδικούν ακόμα αίμα από το αίμα μας, γη από την άγια γη μας, δεν θα αργήσουν να ταπεινωθούν. Γιατί αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη για λίγο, αλλά αγαπάει τον νοικοκύρη στο τέλος και οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]