Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Βαρυσήμαντες πολιτικές ανακοινώσεις


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε βαρυσήμαντες ανακοινώσεις αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον και ενόψει των επικείμενων εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία.

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως πρόκειται να παραιτηθεί από την εξουσία και θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή εάν το κόμμα του, ΑΚΡ, δεν μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκτός από τις «προσωπικής» υφής ανακοινώσεις δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους ανθυποψηφίους του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP και Ντεβλέτ Μπαχτσελί του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) να πράξουν το ίδιο εάν βρεθούν αυτοί χαμένοι την βραδιά των εκλογών.

Πέραν των προεκλογικών κορόνων συναισθηματικής υφής, οι έως τώρα προβλέψεις υπογραμμίζουν το γεγονός πως το ΑΚΡ θα νικήσει τις εκλογές και μάλιστα θα σχηματίσει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς βέβαια να λείπουν και κάποιες αναλύσεις οι οποίες υποστηρίζουν πως το ΑΚΡ θα αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες εκλογές του 2007 το ΑΚΡ συγκέντρωσε το 46.6% των ψήφων. Η επικείμενη όμως εκλογική διαδικασία ίσως αποδειχθεί ως η πλέον κρίσιμη της ιστορίας της Κεμαλικής Τουρκίας αφού ο Ρ. Τ. Ερντογάν έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με την συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία και επικυρώθηκε από το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που η συνταγματική μεταρρύθμιση προχωρήσει το σίγουρο είναι πως η Τουρκία θα αποκεμαλικοποιηθεί με αποτέλεσμα η χώρα να πάψει να είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε έως σήμερα. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εσωτερικής αλλαγής πρόκειται να είναι κατακλυσμιαία αφού τόσο οι εσωτερικές ισορροπίες θα αλλάξουν όσο και οι εξωτερικές σχέσεις της Οθωμανικής Τουρκίας πρόκειται να τεθούν σε έναν νέο πιο… αυτοκρατορικό και αναθεωρητικό επίπεδο…

Το ερώτημα εάν στην Αθήνα αντιλαμβάνεται κανείς τις επικείμενες εξελίξεις και τους κινδύνους που υποκρύπτουν είναι βέβαια ρητορικό… για την ώρα ασχολούμαστε με την «μόδα» της ΑΟΖ… ας ελπίσουμε πως τα γεγονότα δεν θα μας οδηγήσουν στην «μόδα» εκμάθησης της… τουρκικής!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]