Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνοιγμα στους …καταπιεσμένους μουσουλμάνους της Ρόδου κάνει ο ψευτομουφτής Ξάνθης


Μήπως κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο γκέτο, τουρκικό θύλακα στο κοσμοπολίτικο νησί;
Κι εκεί έφτασε η χάρη του υποδαυλίζοντας νέες καταστάσεις και μειονοτικά ζητήματα σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν.Στις αρχές Μαΐου (10-12 Μαΐου του 2011) ξεκίνησε άνοιγμα επαφών εκτός Θράκης ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ επισκεπτόμενος την αραβική πρεσβεία, την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα τους μειονοτικούς βουλευτές, αλλά και πηγαίνοντας μέχρι την Ρόδο και Κω για να ξυπνήσει από το λήθαργο και την εκεί μειονότητα. Ωραίο τρόπο για ανοιξιάτικα ταξιδάκια βρήκε ο κ. Μετέ που στις δημόσιες σχέσεις αποδεικνύεται μανούλα.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι: «Οι επισκέψεις ξεκίνησαν με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου του 2011 στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και στη συνέχεια ο Μετέ επισκέφτηκε τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Χασάν Γκιογούς. Ανακοινώθηκε ότι μετά τις επισκέψεις ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μετέ γευμάτισε με τον Τούρκο πρέσβη Χασάν Γκιογούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν Κομοτηνής και Τσετίν Μάντατζη Ξάνθης και τονίστηκε ότι αργότερα οι βουλευτές ήπιαν καφέ μαζί με τον Μετέ στην πλατεία Συντάγματος», δεν αναφέρουν σε ποια ξενοδοχεία φιλοξενήθηκε και με τίνος έξοδα. Πάντως ο κ. Μετέ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση προς τον Τύπο και ανέφερε ότι «είναι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον που του έδειξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν και το ανέφερε σε μια προσπάθεια δημόσιας αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων που υπήρχαν.

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης πληροφορούμαστε ότι «την ίδια μέρα πήγε στην Κω όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μαζλούμ Μπέϊ και με τους υπευθύνους του συλλόγου. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι κύριοι Χασάν και Χαγιατί, ο παλιός και ο νέος χότζας του νησιού αντίστοιχα.

Στην συνάντηση οι πλευρές αντάλλαξαν ιδέες για τα υπάρχοντα προβλήματα και αναφέρθηκε ότι ο Μετέ την Τετάρτη 11 Μαΐου πέρασε στην Ρόδο όπου συναντήθηκε με τους διαχειριστές του συλλόγου στο νησί».

«Παρατήρησα ότι η κατάσταση των αδερφών μας στην Κω και στην Ρόδο είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε εκείνες τις περιοχές και να πυκνώσουμε τις επισκέψεις», σημείωσε ο Μετέ, γεγονός που δείχνει ότι θα στρέψει και προς τα εκεί το ενδιαφέρον του. Καλοκαιράκι έρχεται καλά θα κάνει η Ρόδος είναι ιδανικός προορισμός
Άντε τώρα να δούμε καραβάνια επισκέψεων μουσουλμάνων από την Θράκη στο νησί των ιπποτών. Μακάρι για να δουν πως ζουν οι άνθρωποι στην υπόλοιπη Ελλάδα εκεί που δεν υπάρχει η σαρία, οι φερετζέδες και οι γνωστές κοινωνικές θρησκευτικές κι άλλες καταπιέσεις από την ηγεσία της ίδιας της μειονότητας στον απλό κόσμο. Εκεί που είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία μιλούν άπταιστα ελληνικά ζουν κι εργάζονται ισότιμα. Μήπως κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο γκέτο, τουρκικό θύλακα στο κοσμοπολίτικο νησί;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας της Τουρκίας των Βαλκανίων και των Αραβόφωνων χωρών, είναι Έλληνες/Ρωμιοί που εξισλαμίστηκαν από Οθωμανούς/Άραβες κατακτητές.

    Η Ελλάδα θα έπρεπε να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον επιστρέψει στην Ορθοδοξία και θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]