Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική αστάθεια ή κυβερνητική ανεπάρκεια;

Λοιπόν, εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, το ξέρουμε όλοι δε χρειάζεται να γίνει κανένα επεισόδιο για να το καταλάβουμε. Οι βουλευτές ντρέπονται να βγουν στους δρόμους και να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους. Μάλιστα, σκέφτονται να μην πάνε στις εκλογικές περιφέρειές τους διότι αυτή την εποχή βάφουν αυγά στα χωριά. Όπως καταλαβαίνετε έχουν καλά «όπλα» οι χωριάτες για να αντιμετωπίσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Από την άλλη, μέσα στην κυβέρνηση η κατάσταση είναι έκρυθμη, έστω κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν όλοι ενωμένοι στον κοινό στόχο. Οι υπουργοί τα έχουν με τον Παπακωνσταντίνου (και κατ’ επέκταση με τον πρωθυπουργό) διότι οι πολιτικές που ακολουθούνται ακυρώνουν ακόμη και όποια προσπάθεια θέλουν οι ίδιοι να κάνουν. Ας πούμε δηλαδή ότι κάνει ο Ρέππας μια καλή κίνηση, ας υποθέσουμε ότι μειώνει τα διόδια. Τι να το κάνεις όταν την ίδια στιγμή ο «τσάρος» ετοιμάζεται να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο… Μνημόνιο που έχει βαφτίσει πρόγραμμα σταθερότητας.

Ή αν όντως τα προγράμματα του Χρυσοχοϊδη ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά. Τι να το κάνεις όταν την ίδια στιγμή η καθημερινότητα γίνεται εφιάλτης;

Έτσι λοιπόν οι σχέσεις μεταξύ των υπουργών είναι χάλια, κι εκτός τον Παπακωνωνσταντίνου, στο στόχαστρο έχουν βάλει κι άλλους εκλεκτούς του κ. Παπανδρέου,

«Ως πότε θα καθορίζει την πολιτική μας η Μπιρμπίλη», «τι κάνει ο Γερουλάνος», «γιατί ενώ όλοι εμείς παίρνουμε επώδυνες αποφάσεις και κινδυνεύουμε με ξυλοδαρμούς, ο Παμπούκης κάνει fast track και δεν το κάνει και καλά μάλιστα;».

Είναι ορισμένες από τις εκφράσεις που ακούγονται στο παρασκήνιο γι’ αυτό και κάποιοι εισηγούνται ήδη αλλαγές και σύντομα στο κυβερνητικό σχήμα αλλιώς θα «ξεφύγει» κι άλλο η κατάσταση.

Κι ενώ το καζάνι βράζει, την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσουν ένα πρόγραμμα που θα δεσμεύει για την επόμενη 5ετία όχι μόνο όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και τις κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν (σύντομα) το ΠΑΣΟΚ. Αν και θα θελήσουν στην κυβέρνηση να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε υπουργοί (μεταξύ αυτών η Διαμαντοπούλου, ο Ρέππας, ο Καστανίδης) δεν συμφωνούν απόλυτα και θα θελήσουν το επόμενο διάστημα να συνεχίσουν τη «λευκή απεργία» από το κυβερνητικό έργο.

Μπορεί το πρόγραμμα να είναι μακροχρόνιο, να έχει δηλαδή χαρακτηριστικά κυβέρνησης που ξέρει τι θέλει, όμως, στηρίζεται από μια κυβέρνηση που τελικά βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Κι αν είναι κάτι στο οποίο ποντάρουν οι ξένοι και μιλούν για αναδιάρθρωση, δεν είναι τόσο στα οικονομικά δεδομένα (δραματικά κι αυτά), αλλά στην απώλεια της κυβερνητικής παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και στην εκ των πραγμάτων πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]