Ο νόμος, το πρόστιμο και ο κ. Ψωμιάδης
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάλυσης της νομιμότητας. Στο τέλος είμαστε όλοι “μπερδεμένοι” και δεν ξέρουμε τι είναι δίκαιο και τι άδικο.
Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, την δικογραφία κλπ και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας.
Τι λέει ο νόμος; Λέει ο νόμος πως αν ο παραβάτης είναι άρρωστος ή ότι τέλος πάντων, δικαιούται μεγαλύτερη μείωση του προστίμου; Αν ΔΕΝ το λέει, τότε ΚΑΚΩΣ έπραξε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης, και ο οποιοσδήποτε δημόσιος άρχοντας όπως ο κ. Ψωμιάδης, ΔΕΝ είναι δικαστήριο για να ερμηνεύει τον νόμο. Είναι εκτελεστική εξουσία και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αποφάσεις και νόμους. Αν δεν του αρέσει μία απόφαση ή ένας νόμος που καλείται να εφαρμόσει ή τον βρίσκει άδικο, μπορεί να παραιτηθεί. Και να μας ενημερώσει να βελτιώσουμε τον νόμο ως κοινωνία συντεταγμένα. Και όχι ετσιθελικά.
Αυτά είναι επαναλαμβάνω τα αποτελέσματα της “ελαστικής” νομιμότητας. Και κακώς ο κ. Καμμένος παίρνει το μέρος του. Πολύ κακώς μάλιστα. Διότι ο κ. Καμμένος εκτός των άλλων υπηρετεί και ως νομοθέτης στην βουλή.
Δηλαδή αν ένας υπουργός (οποιασδήποτε κυβέρνησης) χάριζε από το δημόσιο ταμείο ένα μεγάλο ποσό, πχ 50.000 ευρώ, σε έναν πράγματι αναξιοπαθούντα, θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να δικαστεί και να τιμωρηθεί;
Απαντάω ο ίδιος: Θα έπρεπε να τιμωρηθεί, εφόσον υπάρχει νόμος που προβλέπει πως ο υπουργός ή όποιος άλλος, ΔΕΝ μπορεί να κάνει δωρεά χρήματα του δημοσίου, αν δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο.
Αλλιώς καταργούμε τους νόμους και την νομιμότητα. Και τους ερμηνεύουμε όπως θέλουμε και ελαστικά.
Και αν ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό για “καλές” περιπτώσεις και με “τίμιες και αγνές” προθέσεις, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Θα παραβούμε τον νόμο και σε άλλες περιπτώσεις. Για ίδιον συμφέρον.
Οι νόμοι υπάρχουν και θεσπίζονται για να τους τηρούμε. Και όταν προκύπτει διαφωνία στην ερμηνεία τους πάμε στο δικαστήριο.
Παρακολουθώ ολο τον διάλογο απο εχθές το βράδυ.Δέν απάντησα λόγω του ότι έχω σάν αρχή μου να μήν δημοσιοποιώ θέματα ενδοοικογενειακά-εσωπαραταξιακά.Ωφείλω όμως να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μήν υπάρχουν παρεξηγήσεις.
1.Το πραξικόπημα δέν είναι η δικαστική απόφαση αλλά το διοικητικό μέτρο της αργίας.
2.Ο νόμος που προβλέπει την ποινή της αργίας ψηφίστηκε μετά την τέλεση του αδικήματος και αναφέρεται σε αδίκημα περιφερειάρχη που ΔΕΝ ήταν ο Κ.Ψωμιάδης τότε αλλα νομάρχης
3.Τό Πασοκ πρίν νομοθετήσει γνώριζε την συγκεκριμένη υπόθεση και ακακοίνωσε τους ξέφυγε προεκλογικά οτι- Ο Ψωμιάδης σύντομα θα εκπέσει.
4.Το αδίκημα αναφέρεται στη μείωση προστίμου σε παραβάτη που νοσηλεύετο τότε στην εντατική και πέθανε σε λίγους μήνες γιά ήδη κληστή επιχείρηση προτάθηκε δε από το νομικό σύμβουλο τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μπορούσε να μειωθεί νόμιμα εως 150 ευρώ.Το θέμα που εξέτασε το δικαστήριο ήταν οι διαδικασίες και όχι η μείωση
5.ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ.
Εγώ ένας απλός πολίτης είμαι που το αυτοκίνητό μου υπέστη σοβαρή βλάβη από νοθευμένη βενζίνη. Δεν μπορούσα να στραφώ εναντίον του βενζινοπώλη γιατί πώς να αποδείξω ότι μόνο από το δικό του κατάστημα έβαζα βενζίνη; Η μόνη ελπίδα μου, λοιπόν, να αισθάνομαι ασφάλεια είναι να γίνονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν όμως ο κάθε αξιωματούχος ακυρώνει αυτό το μηχανισμό, με αφήνει απροστάτευτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αστείο επιχείρημα που διάβασα - και ελπίζω να μην χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο - ότι ο παραβάτης ήταν άρρωστος, δεν στέκεται με τίποτα. Αν τον συμπονούσε ο κ. Ψωμιάδης, να του πλήρωνε το πρόστιμο ο ίδιος. Ή μήπως οι ασθενείς δικαιούνται να παρανομούν;
Λαοπλανος ο Ψωμιαδης φθηνος και λαοπανος εσυ, καμενος
ΑπάντησηΔιαγραφήπολιτικα πουλας μαγκια για τα βοδια που δεν σας πλακωσαν στο ξυλο ακομα,αρκετα γαμησατε την Ελλαδα ουστ!