Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η οικονομική ανισότητα είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανισότητας

Η σύγχρονη “δημοκρατία”, ο κοινοβουλευτισμός, αυτή η εφεύρεση της αγγλοσαξωνικής απληστίας, είναι το εργαλείο πίσω από την εκμετάλλευση και τον πόνο που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε από τους οικονομικά ισχυρούς και δουλεύει υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά να βγάλει κέρδος από αυτά. Είτε πάει προς τον νεο-φιλελευθερισμό, το ένα άκρο, είτε προς την σοσιαλ-δημοκρατία, το άλλο άκρο. Το αποτέλεσμά του είναι πάντα το ίδιο. Δουλεύει μόνο για το κέρδος χωρίς καμμία κοινωνική ευθύνη.

Το διεθνές σύμπλεγμα εξουσίας και ολιγαρχικού πλούτου, που ο τύπος αυτός “δημοκρατικής” πολιτικης οργάνωσης δημιούργησε με τα χρόνια, είναι που εγκατέστησε όλες αυτές τις διεφθαρμένες και φασιστικές κυβερνήσεις στον σβέρκο των λαών, όπως στην Β. Αφρική και την Μέση Ανατολή. Για να διευκολύνει τα πολιτικά του σχέδια που έχουν πάντα να κάνουν με την οικονομική εκμετάλλευση.

Η “δημοκρατία” του κοινοβουλευτισμού δεν έχει βέβαια καμμία σχέση με δημοκρατία. Και αυτό σιγά σιγά παύει να είναι μυστικό.

Οι λαοί αυτοί, στην Β. Αφρική και την Μέση Ανατολή, έχουν το ίδιο μπλέξιμο του τι είναι δημοκρατία όπως και οι λαοί της δύσης. Πιστεύουν ότι αποτινάσσοντας ένα καλυμμένα φασιστικό καθεστώς, υποχείριο της δύσης, και εγκαθιστώντας έναν “εκπολιτισμένο” κοινοβουλευτισμό θα λύσουν τα προβλήματά τους. Δεν θα γίνει έτσι φυσικά. Θα είναι κάπως καλύτερα, αλλά μέχρις εκεί.

Οι λαοί του δυτικού κόσμου, παρότι πιστεύουν ότι έχουν “δημοκρατία”, ενώ το μόνο που έχουν είναι μερικά δημοκρατικά δικαιώματα κι αυτά αμφίβολα επίσης, αρχίζουν και αυτοί και ξυπνούν από τον λήθαργο σιγά σιγά. Ετσι βλέπουμε την σημερινή παν-σαξωνική (λολ) εκδήλωση των US-Uncut και UK-Uncut και τις κινήσεις στο Wisconsin των ΗΠΑ.

Μάλλον το μέλλον θα γίνει πιο ενδιαφέρον παγκοσμίως.
Και, για μας εδώ, πιο ακριβό.

Θραξ ο Αναρμόδιος





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]