Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν γυρίσουμε στη δραχμή, το χρέος να το κάνουν κέρματα και να το βάλουν εκεί που ξέρουν...


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγούμε από το ευρώ μόνο και μόνο για να υποτιμήσουμε το νέο μας νόμισμα ενώ θα συνεχίσουμε να μετράμε το εξωτερικό μας χρέος σε ευρώ. Αυτά τα σενάρια είναι για να τρομάζουν τον λαό μας τα ΜΜΕ, για να περάσουν τα "δικά" τους κάποιοι...

Ας τονίσουμε ακόμη ότι τα μεσοαστικα στρώματα και οι φτωχοί έλληνες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται ούτε να φοβερίζονται από τέτοιου τύπου σκιάχτρα. Έτσι και αλλιώς οι πρώτοι καταστρέφονται καθημερινά από το ευρώ και οι δεύτεροι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

Αυτοί που έχουν να χάσουν τα πολλά είναι λιγότεροι από το 1/3 της κοινωνίας. Είναι οι τραπεζίτες και μέτοχοι κάθε είδους, καμιά διακοσαριά χιλιάδες οικογένειες που κατ' επάγγελμα ροκανίζουν πακέτα στήριξης επιχορηγήσεις και δημόσια έργα με δανεικά. Είναι οι εθνικοί μας εργολάβοι και οι παραχωρησιούχοι.

Οι υπόλοιποι έλληνες θα πρέπει να κινηθούν στην γραμμή “δεν πληρώνω” και κρατικοποιώ τράπεζες και όλα τα δημόσια ταμεία που μου έκλεψαν, υποδομές, διόδια, επικοινωνίες, γεφυρες, λιμάνια, δρόμους ναυσιπλοΐα.

Αν μας προταθεί η δραχμή ας είναι επειδή φοβούνται μην αλλάξει το ευρώ τους και όχι γιατί φοβόμαστε εμείς και μας απειλούν με αυτή την πιθανότητα.

Αν μας προταθεί η δραχμή να πούμε ΝΑΙ, όμως να την κόψουμε χωρίς κανένα εξωτερικό χρέος. Αυτό είναι ένα συναινετικό διαζύγιο και μια δίκαιη λύση.

Δεν φεύγουμε από το ευρώ με χρέος και δεν πουλάμε για να σωθεί το ευρώ. Για μαλάκες ψάχνουν;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δεν κρατικοπούμε τράπεζες! Τις αφήνουμε και καταρρεουν όπως κάθε επιχείρηση που έκανε Μ@@@@κιες καιμάλιστα με δόλο. Χρησιμοποιούμε ΑΤΕ, ΤΤ, Ταμειο παρακαταθηκών/Δανειων και ξαναρχιζουμε από την αρχή.


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΜΕ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα προυποθέτει ότι πρέπει να βγούμε από την ΕΕ. Αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του με τα θετικά να είναι λίγο περισσότερα. Για πιο λόγο θα υποτιμηθεί το νέο μας νόμισμα? Ποιός θα το εκδόσει καταρχάς? Αν το εκδόσει η ΤΤΕ, δηλαδή εμείς, θα αντικαταστήσει τα ευρώ με δραχμές ή νέες δραχμές ή οπως θέλετε το ονομάζετε. Τα ευρώ που θα μαζέψει θα είναι χρήμα εν ισχύει στην παγκόσμια οικονομία και θα αποτελέσουν συναλλαγματικό απόθεμα το κράτους και δεν θα καταστραφούν όπως όταν το κράτος πήρε τις δραχμές και μας έδωσε ευρώ. Τα χρήματα αυτά φτάνουν και περισσέυουν για να βγούμε από το μνημόνιο και να μας καλύψουν το έλλειμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για ένα περίπου χρόνο. Τα χρήματα αυτά θα αποτελούν βέβαια πληθωριστικό χρήμα το οποίο όμως δεν θα μπεί μέσα στην δικία μας οικονομία αλλά ένα μέρος του θα πάει στην οικονομία της ΕΕ και θα δημιουργίσει εκει πληθωριστικό πρόβλημα. Τα υπόλοιπα σταδιακά θα πάνε στο εξωτερικό μέσω των πληρωμών των εισαγωγών μας. Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα υποτιμηθεί έναντι του δικού μας νομίσματος αρχικά και για περίπου ένα χρόνο μέχρι να ισοροπήσει το σύστημα. Αν το δικό μας νόμισμα το εκδώσει η ΕΚΤ, δηλαδή η ΕΕ, και μας το δώσει πέρνοντας τα ευρώ μας τότε το πληθωριστικό χρήμα θα πάει κατευθείαν στην ΕΕ υποτιμόντας άμεσα το ευρώ σε σχέση με το δικό μας νόμισμα. Ένα νόμισμα υποτιμάτε κατά την διάρκεια των συναλλάγων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποιος θα δεχθεί να πουλήσει πχ δραχμές για δολάρια σε χαμηλότερη τιμή από ότι έχει αγοράσει τις δραχμές από το ελληνικό κράτος ώστε να υποτιμηθεί το νόμισμά μας? Θα πουλάει το κρατος φθηνότερα το νομισμά μας από μόνο του όταν η ΕΕ θα έχει πληθωριστικό χρήμα από τα δικά μας ευρώ? Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα είναι το μόνο που μας σώζει εμάς σαν λαό και σαν οικονομία μακροπρόθεσμα αλλά είναι αυτό που δεν συμφέρει τους δανειστές μας και τους λίγους έλληνες που έχουν μεγάλο πλούτο και για αυτό δεν θα μας αφήσουν να το κανουμε. Το να υποτιμηθεί βέβαια το νόμισμά μας αργότερα δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. 13/3/97 είχαμε κάνει υποτίμηση 13% και μετά από δυο χρόνια μπήκαμε στην ευρωζώνη με 2% πληθωρισμό και πολύ καλά οικονομικά στοιχεία χωρίς πολλές θυσίες απο τον λαό, σίγουρα λιγότερες από ότι τώρα που μας τα παίρνουν από παντού και πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

    ΧΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ λέω να μιμηθούμε τους Λίβυους και να πάρουμε τα όπλα όχι σαν τρομοκράτες αλλά για να δικάσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]