Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναστάτωση στην Υπατία - Στο νοσοκομείο απεργοί πείνας


Εδώ και καιρό έχει κατατεθεί από πάρα πολλούς η άποψη πως οι λαθρομετανάστες που μετά τη Νομική κατέφυγαν στο Μέγαρο της Υπατίας και ξεκίνησαν απεργία πείνας, αποτελούν ουσιστικά μία οπλισμένη βόμβα, έτοιμη να σκάσει στα χέρια αυτής της "αλλού κι αλλού" κυβέρνησης. Επίσης, ουκ ολίγοι αναφέρθηκαν σε άγνωστες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει αυτή η "έκρηξη".
Σήμερα, λοιπόν, είχαμε εξελίξεις από τους "απεργούς", που απαιτούν τη νομιμοποίησή τους ως Έλληνες πολίτες, εκβιάζοντας και παραβιάζοντας το νόμο -ταυτόχρονα- οι ίδιοι.
Δεκατέσσερις μετανάστες απεργοί πείνας μεταφέρθηκαν από το κτίριο της Υπατίας στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η διάγνωση των ιατρών ανέφερε συμπτώματα οξείας νεφρικής ανεπάρκειας...
Τουλάχιστον 20 μετανάστες σταμάτησαν εδώ και 48 ώρες να πίνουν νερό, ενώ άλλοι 60 απεργοί πείνας έχουν διακόψει το αλάτι και τη ζάχαρη, επιβαρύνοντας -εν γνώση τους- ακόμη περισσότερο την υγεία τους. Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων εξ αυτών κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Παρ' όλα όσα συμβαίνουν, παρά τις εξελίξεις αυτές, είναι άγνωστο εάν οι κυβερνώντες έχουν μπορέσει να καταλάβουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, αλλά και το ειδικό πρόβλημα με τους πρώην καταληψίες της Νομικής και νυν απεργούντες της Υπατίας. Σε καιρό, μάλιστα, κατά τον οποίο ο αραβικός κόσμος -βλέπε ισλάμ- δείχνει σαφείς τάσεις "επαναστατικής δραστηριότητας", οι ευθύνες τόσο των αρμοδίων υπουργών, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, είναι τεράστιες, για τις ό,ποιες εξελίξεις υπάρξουν. Και είναι βέβαιο πως οι εξελίξεις θα είναι πολύ δυσάρεστες εάν κάποιος "δώσει" το σύνθημα στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που κατοικούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα....

Κωνσταντίνος Μιχαήλ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά κάθε λεπτό που περνάει. Δεν μπορούμε, ίσως και να μην θελουμε να διανοηθούμε το τι θα συμβεί αν ένας από αυτούς τους απεργούς αφήσει την τελευταία του πνοή. Τις επιπτώσεις απλώς τις απωθούμε από το μυαλό μας.

    Κανείς λογικός και δίκαιος δεν επικροτεί το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή μετανάστες που βρίσκονται 15-20 χρόνια στη χώρα, με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και μιλάνε άπταιστα Ελληνικά, αλλά ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει κοινωνική ασφάλιση. Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν με την περίπτωση της κατάληψης της Νομικής και αργότερα της κατασκήνωσης των απεργών πείνας στην Υπατία είναι:

    1. Ποιοί σχεδίασαν αυτή την αιφνίδια επιχείρηση και με ποιούς στόχους;

    2. Ποιός είναι ο ρόλος συγκεκριμένων κομμάτων στην ενίσχυση και προώθηση της όλης επιχείρησης και πού αποσκοπεί;

    3. Γιατί αυτά τα ίδια κόμματα δεν έστησαν καμιά παρόμοια επιχείρηση αιφνιδιασμού για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των χιλιάδων Ελλήνων ανασφάλιστων σε μικρές (οικογενειακές) επιχειρήσεις και άλλου είδους επαγγέλματα;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]