Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!

Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του ’36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού. Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες;
Η μειωμένη εθνική κυριαρχία (κείνος είπε); Τα Ιμια (ευχαριστώ τους Αμερικανούς by Simitis).

Η συμφωνία της Μαδρίτης; Ο εναέριος χώρος στα 8 ή στα 6 μίλια, ο θαλάσσιος των ναυτικών μιλίων που υπολείπονται των 12 επειδή υπάρχει τουρκικό casus belli; Το γιοφύρι του Ρίου, ο ΟΤΕ της «Ντόιτσε Τέλεκομ», το λιμάνι της «Cosco», οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια των Ισπανογάλλων;

Στην Ελλάδα και τους Ελληνες εργαζόμενους πατριώτες ανήκουν οι πλουτίσασες πολυεθνικές που ….λυμαίνονται τη χώρα από την ΠΕΣΙΝΕ και δώθε; Λιοντάρια μπρελόκ βγαίνουν και μιλάνε με περισσή θρασύτητα για τον πατριωτισμό που οφείλει να υποκύπτει είτε σε τρόικες – που υπαγορεύουν ακόμα και το τελευταίο άρθρο οποιουδήποτε νόμου στην κυβερνητική πλειοψηφία και τα τσιράκια της – είτε σε εκβιασμούς από τράπεζες που δανείζουν το Δημόσιο με 4% κέρδος σε έξι μήνες από τα λεφτά που το ίδιο το αστικό κατεστημένο τους έδωσε στύβοντας νέους, γέρους, γυναίκες, παιδιά. Η Ελλάδα ανήκει στην κάθε Φιτς, Μιτς, Σιτς «εταιρεία» εκτίμησης κι ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ σπασμένο στον Αδη της φτώχειας. Δηλαδή, στις ύαινες αλά καρτ που οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιστράτευσαν για το αντεργατικό τους σαφάρι.

Διεθνές Δίκαιο (χα!). Το αναμασάνε οι καταπατητές του που φτιάχνουν προτεκτοράτα με ποταμούς αίματος. Διεθνής νομιμότης (χα!). Την επικαλούνται οι περιστασιακές ιμπεριαλιστικές «συμμαχίες των προθύμων» που την πέφτουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν, Σομαλία κλπ. εξάγοντας διά πυρός και σιδήρου τον πολιτισμό των Γκουαντάναμο και των Αμπού Γκράιμπ. Υστερα στήνουν φράχτες και τείχη και ηλεκτροφόρα καλώδια από τη Λευκωσία ως τα Κατεχόμενα κι από το Μεξικό ως τις ζούγκλες της κοκαΐνης και τα νερά της Κορεατικής χερσονήσου.

«Οι ευρωπαϊκές αξίες» (χα!) που άλλαξαν εκτός από την ιστορία και τη γεωγραφία μεταφέροντας τη νοτιοανατολική Μεσόγειο στον Καύκασο και την αμερικάνικη επικράτεια στη Σούδα. Σέρβοι, τσιγγάνοι, μελαμψοί, μουσουλμάνοι, εβραίοι, χριστιανοί και πάντα οι κομμουνιστές να παίζονται στα ζάρια από λιοντάρια μπρελόκ στις κρίσεις και τις υφέσεις κι από ύαινες αλά καρτ που εξομοιώνουν το ΚΚΕ με το βαθύ τουρκικό στρατοκρατικό εξανδραποδιστή. Γιατί πιάστηκε στα πράσα να παζαρεύει με τους ταξικώς ομοίους του από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την εναπομείνασα πατρίδα σαν να είναι χωράφι του. Κληρονόμος «δυναστείας» γαρ και, φευ, φιλόδοξος να αναλάβει μια θέση στην παγκόσμια καπιταλιστική διακυβέρνηση, όσο μιλάει και βρυχάται τόσο θα του θυμίζουμε, ότι τα κλειδιά στο μπρελόκ, ούτε δικά του είναι, ούτε ανοίγουν την πόρτα του παράδεισου της τάξης του. Αλλος είναι ο λαός στον οποίο νομίζει ότι απευθύνεται και κοντός ψαλμός αλληλούια.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»

    Αν πιστευες κ.Κανελλη οτι η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες δεν θα παριστανατε τις παπιες εσεις οι ΚΚΕΣυριζολαπαδες και δεν θα αποδεχοσασταν την νομιμοποιηση των λαθρομεταναστων με την αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας!!Εισαι και εσυ τσιρακι της παγκοσμιοποιησης!!
    Ουτε θα μιλουσατε για "ανθρωπινα δικαιωματα" των λαθρομεταναστων γραφοντας στα παλια σου τα παπουτσια τα δικαιωματα και τις αναγκες του γηγενους πληθυσμου.

    "Στην Ελλάδα και τους Ελληνες εργαζόμενους πατριώτες..."

    Με ποιο δικαιωμα αναφερεσαι στον πατριωτισμο κ.Κανελλη οταν εσυ και οι ψευτοομοϊδεατες σου εχετε καταργησει τα συνορα μας με την επελαση λαθρομεταναστων και δεν πιστευετε στο εθνος παρα σε "ταξεις"??
    Γιατι καθε φορα που το ΠΑΜΕ διεξαγει συγκεντρωσεις δεν υπαρχει ουτε μια ελληνικη σημαια??
    Αναφερεσαι παντα σε "εργαζομενους",αλλα για ανεργους ουτε κουβεντα,διοτι αφου κανετε ο,τι κανετε μετα εξαφανιζεστε και ουτε γατα ουτε ζημια.

    "Διεθνές Δίκαιο (χα!). Το αναμασάνε οι καταπατητές του που φτιάχνουν προτεκτοράτα με ποταμούς αίματος."

    Να υποθεσουμε οτι αναφερεσαι και στους Λενιν-Σταλιν??

    "Διεθνής νομιμότης (χα!). Την επικαλούνται οι περιστασιακές ιμπεριαλιστικές «συμμαχίες των προθύμων» που την πέφτουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν,Σομαλία..."

    Ουτε μια κουβεντα για Κυπρο,Βορεια Ηπειρο,Πομακους και Βασκο Γλιγκοριεβιτς!!
    Τετοιο κομπλεξ πια??

    "Η Ελλάδα ανήκει στην κάθε Φιτς, Μιτς, Σιτς «εταιρεία» εκτίμησης κι ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ σπασμένο στον Αδη της φτώχειας. Δηλαδή, στις ύαινες αλά καρτ που οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιστράτευσαν για το αντεργατικό τους σαφάρι."

    Ποσα παιρνουν οι συνδικαλιστες σας απο το κρατος και ποσες ωρες δουλευουν,και το ΚΚΕ ποσα χρηματα λαμβανει ως κρατικη επιχορηγηση τον χρονο??
    Ποσα λαμογια εχουν διορισει οι συνδικαλιστες σας στο Δημοσιο και ποσοι εχουν διοριστει απο τον χωρο σας απο τους συνολικα 232 υπαλληλους που τοσο αναγκη(!!) εχει η βουλη????
    Σε ποσους φορολογικους ελεγχους εχει υποβληθει το ΚΚΕ?
    Δινεται οντως 1500 ευρω το μηνα στους εργαζομενους σας??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πασοκ προδιδει την χωρα μας εδω και 30 χρονια.
    Το κκε εδω και 100.
    Τι να μας πεις και συ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giati pragmatika to KKE sas kubernouse tosa xronia! Are neoellines...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ,ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ(ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!),ΣΑΜΑΡΑ(Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!!!!,ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ),ΤΣΙΠΡΑΣ(ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ).ΓΙΑΥΤΟ ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ, Η ΚΑΝΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!
    ΣΗΜ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όλα αυτά αλλά και εσύ μέρος τους συστήματος είσαι σαν βουλετής.Ωραία είναι να τα χώνεις όταν παίρνεις κάτι χιλιάδες ευρώ μισθό βουλευτή συν τα μπόνους των πολιτικών.Ο κόσμος από λόγια έχει χορτάσει και από λόγια πολιτικών έχει ΣΚΑΣΕΙ!

    Και εσείς σαν Αριστερά τι κάνετε;Δε μου λέει τίποτα όταν τα "χώνετε" στη Βουλή στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είναι οι αρχικλέφτες της Ελλάδας.Συνωμοτείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο...και ο κόσμος ΠΕΙΝΑΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ ρε το καταλαβένετε;

    Να σου πω εγώ τι να κάνετε;Βγείτε έξω και αρχίστε από το να δίνετε το 50% των μισθών σας στους ανέργους και σε ευπαθείς ομάδες,σταματήστε τη χρηματοδότηση (και εννοείται επιστρέψτε όσα πήρατε) από τον ιδρώτα του λαού και μετά τα ξαναλέμε!

    Άντε γεια...

    ΥΓ1:Μήπως μπορείτε να μας πείτε γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα με ΑΦΜ αν αυτό ισχύει;

    ΥΓ2:Μήπως ξέρετε γιατί η λέξη κόμμα γράφεται με δύο "μ"; (βλ.κομματιάζω,κομμάτι διότι κομματιάζει τα έθνη και διχάζει τους λαούς μήπως;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη καποιοι ΚΚΕδες συνεχιζουν την προπαγανδα τους,θα πρεπει να ξερουν οτι και μονο το γεγονος οτι "φωναζουν" για "ανθρωπινα δικαιωματα" αυτο και μονο αποδεικνυει το ποσο πειθηνια οργανα της Νεας Ταξης ειναι!!
    Διοτι περα του γεγονοτος οτι νομιμοποιειτε το δουλεμποριο-συνεπως εγκρινετε τα τουρκικα σχεδια περι μεταφορας λαθρμεταναστων στην Ελλαδα,νομιμοποιειται και η μαυρη εργασια με αποτελεσμα να κλεινουν μαγαζατορες,να μειωνεται το ημερομισθιο και να αυξανει η ανεργια!!
    Ετσι ενδιαφερεστε εσεις για τους Ελληνες εργαζομενους??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ (ΤΟ ΚΚΕ) ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕ(ΣΗΜ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ!)
    ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ(ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ)ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!!(Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΛΠ!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ κυβερνα μεσω προνομιακων θεσεων που κατεχουν οι αριστεριστες σε τηλεοραση,ΑΕΙ,συνδικαλισμο ακομα και με βιαια εισοδο τους στα πανεπιστημια καθε φορα που βγαινει κυβερνητικη αποφαση που δεν τους αρεσει!
    Οσον αφορα το Αιγαιο,η κινηση του ΚΚΕ ειναι καθαρως τυχοδιωκτικη ,διοτι ουδεποτε ασχοληθηκε με αυτο το θεμα,παρα μονο για ιδεολογικες και συνδικαλιστικες φανφαρολογιες!!
    Το θεμα "πουλαει" γι'αυτο και ασχολειται,μπας και μαζεψει καμια ψηφο!!
    Αν πραγματικα το ΚΚΕ ενδιαφεροταν θα ειχε ξεσηκωσει τον κοσμο να βγει στον δρομο μετα τον θανατο του Σμηναγού Ηλιακη!!
    Οσο για τον ρολο του ΚΚΕ,αυτος ειναι διαχρονικα να προδιδει την Ελλαδα!!
    Το "Μακεδονικο" φαινεται πως καποιοι το ξεχασαν,οπως τον Αντισυμμοριακο Αγωνα,οπως σημερα ξεχνουν ποσο ευκολα καταργουνται τα συνορα στο ονομα των "ανθρωπινων δικαιωματων"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]