Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Εκρήξεις" μέσα στο 2011 φοβάται η κυβέρνηση


Ανεξέλεγκτες κοινωνικές καταστάσεις φοβάται η κυβέρνηση στο πρώτο τρίμηνο του 2011 , όπου και καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να πάρει την τέταρτη δόση του δανείου.
Παράλληλα οι διεθνείς εξελίξεις που αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο ανησυχούν την κυβέρνηση καθώς γνωρίζει ότι σε περίπτωση που έχουμε νέα εκτίναξη των σπρέντς παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι στο μηχανισμό στήριξης , θα δυσκόλευε το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Παράλληλα η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την συζήτηση που έχει ανοίξει πλέον διεθνώς για την έκδοση ευρωομολόγου, μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Γ. Παπανδρέου. Βλέπει με ιανοποίηση ότι η ιδέα αυτή όχι μόνο κερδίζει έδαφος, αλλά από πολλούς θεωρείται μονόδρομος.
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την χώρα, καθώς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, άνοιγμα κλειστών επγγελμάτων κλπ ώστε να εκταμιευτεί η τέταρτη δόση του δανείου .Όμως επί του παρόντος δεν έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, ούτε καν από τους «πράσινους» συνδικαλιστές.
Η κυβέρνηση λοιπόν φοβάται ένα συγχρονισμό των βημάτων διαφόρων κλάδων , σε κοινό «μέτωπο» γεγονός που θα δημιουργούσε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Θα μπορούσαν έτσι να πυροδοτηθούν ακόμη και ανεξέλεγλτες καταστάσεις, που θα έφεραν την κυβέρνηση πρό τετελεσμένων.
Προς αυτή την κατεύθυνση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού επεξεργάζονται και εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να εκτονωθεί η κοινωνική αντίδραση.
Ήδη η κυβέρνηση αλλάζει ρότα, όσο αφορά τον χειρισμό της στα κλειστά επαγγέλματα ,παρά το γεγονός ότι η απόφαση για το ανοιγμά τους όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός θεωρείται δεδομένη. Έτσι το θέμα των φαρμακοπειών έχει αναλάβει ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος και πέραν του θέματος τα φαρμακεία να μένουν ανοικτά και το Σάββατο, διαφαίνεται σύγκλιση στα υπόλοιπα. Στις 10 Ιανουαρίου ο κ. Λοβέρδος θα φέρει στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο.
Τους μηχανικούς έχει αναλάβει ο υπουργός Μεταφορών κ. Ρέππας, και οι διαφορές φαίνεται ότι θα «γεφυρωθούν».
Μεγάλο πρόβλημα όμως υπάρχει με δικηγόρους και συμβολαιογράφοους που επί του παρόντος ασχολείται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Καστανίδης. Το σχετικό νομοσχέδιο όμως θα φέρει ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωσταντίνου, μαζί με τα άλλα επαγγέλματα πλήν φαρμακοπειών στις 17 Ιανουαρίου στο υπουργικό συμβούλιο.Ωστόσο ο κ. Παπακωσταντίνου εμφανίζεται αισιόδοξος και υποστηρίζει η κυβέρνηση θα περισώσει ό,τι μπορεί και τα επαγγέλματα θα «ανοίξουν».
Πέραν όλων αυτών θέμα υπάρχει και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές του νέου έτους.Οι βουλευτές είναι στα όρια τους και η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από έλλειψη συνοχής. Κατά την συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν και οι βουλευτές, ώστε να εκτονωθούν, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι, οι οποίοι θωρούν ότι τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά.
Η κυβέρνηση θα το σκεφτεί πολύ να φέρει εκ νέου νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να βρεθεί εκ νέου πρό δυσάρεστων εκπλήξεων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το φίδι που έτρωγε την ουρά του έφτασε στο λαιμό. Αυτοκαταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι τοσο βλακες ,αφου ολα τους ηταν στρωμενα για να περασουν αυτοι και εκει σκονταψαν! Και τωρα ειναι αργα πολυ αργα ,διοτι ο κοσμος εχει αρχιση το μετριμα!
    Εχουν τα σχεδια τους αλλα και ο Θεος τα δικα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]