Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποστομωτική απάντηση στην προπαγάνδα του Μπουτάρη


Με αφορμή το άρθρο «Σλαβομακεδονία προτείνει τώρα ο Μπουτάρης» σχετικά με τις δηλώσεις Μπουτάρη περί «Σλαβομακεδονίας», θα θέλαμε να επιχειρηματολογήσουμε κατά της οποιασδήποτε σύνθετης ονομασίας.
Ας δούμε όμως τι ισχυρίζεται ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης:
«Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν από αυτούς. Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους».
«...Κατά την άποψή μου, η καλύτερη ιδέα για το όνομα είναι το Σλαβομακεδονία. Η ονομασία αυτή είναι καλύτερη από το Βόρεια ή Άνω Μακεδονία».

Απάντηση
Αναφέρεται ότι «Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν από αυτούς.»
Οι Σλάβοι δεν ήρθαν στα Βαλκάνια,αλλά επιτέθηκαν εναντίον της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.Οι Σλάβοι έκαναν επιδρομές από το 530 μ.Χ.Σκοπός των Σλάβων δεν ήταν η εγκατάσταση τους στο έδαφος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ούτε η άλωση μεγάλων πόλεων, αλλά η λεηλασία της χώρας, η συγκέντρωση λείας, η σφαγή των κατοίκων και η σύλληψη μεγάλου αριθμού αιχμαλώτων. Μόλις οι στόχοι τους αυτοί πραγματοποιούνταν έφευγαν γρήγορα καταφεύγοντας στην πατρίδα τους βορείως του Δουνάβη. Τους αιχμαλώτους τους τούς χρησιμοποιούσανε για γεωργικές εργασίες και άλλες δευτερεύουσες της κοινωνίας τους σαν δούλους. Ηταν επιδρομές καθαρά ληστρικές.
Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:
Το 540-545 έγινε μεγάλη εισβολή Σλάβων που εισέδυσαν προς την κατεύθυνση της Μακεδονίας, και κατέστρεψαν την Κασσανδρία. Το ένα τμήμα τους προέλασε προς την Θράκη και τον Ελλήσποντο ενώ το άλλο κατευθύνθηκε προς την Θεσσαλία, πέρασε τις Θερμοπύλες, έφθασε στον Ισθμό και υποχώρησε παίρνοντας πλούσια λεία και πλήθος αιχμαλώτων.
Το 546 έλαβε χώρα νέα σλαβική επιδρομή κατά της Μοισίας και Θράκης που αντιμετωπίστηκε με γερμανικά μισθοφορικά στρατεύματα.
Το 548 Σλαβική επιδρομή κατευθύνθηκε προς την ΒΔ. Βαλκανική και έφτασε μέχρι το Δυρράχιο.
Το 549, δύναμη 3.000 Σλάβων στην Θράκη και στην Ιλλυρία προκάλεσε με την επιδρομή της μεγάλες καταστροφές και σφαγές, λεηλασίες και αιχμαλωσίες μετά τις οποίες κατέφυγαν πέρα του Δούναβη.
Το 550-551 πολλοί Σλάβοι διέβησαν τον Δούναβη με κατεύθυνση την Νίσσα και την Θεσσαλονίκη. Κατάφεραν μερικοί από αυτούς να φτάσουν μέχρι τα τείχη του Αναστασίου της Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί νικήθηκαν, αλλά υποχώρησαν με πλούσια λεία ,με ζώα και αιχμαλώτους –σκλάβους.
Επιπλέον επιδρομές έλαβαν χώρα το 553 και το 558 με αποτέλεσμα ο Ιουστινιανός να ανεγείρει από το 530-555,περίπου 600 φρούρια στην Βαλκανική σε δύο σειρές αμύνης.
Το 578, 100.000 Σλάβοι με Αβάρους εισέβαλαν,πέρασαν τον Δούναβη και τον Αίμο αρπάζοντας, λεηλατώντας, καταστρέφοντας την Θράκη στο διάβα τους για την Κων/πολη, όπου τα τείχη του Αναστασίου τους σταμάτησαν. Στράφηκαν δυτικά ,λεηλάτησαν την Μακεδονία και την Θεσσαλία. Πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πολιορκία της Θεσσαλονίκης που ευτυχώς απέτυχε.
Ο Ιωάννης ο Εφέσσου γράφει ότι οι Σλάβοι πέρασαν όλη την Ελλάδα,κατέλαβαν πολλές πόλεις και χωριά σφάζοντας και λεηλατώντας μέχρι και την Πελοπόννησο.Αφού πήραν χρυσό ,άργυρο ,αγέλες αλόγων, εν τούτοις δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί Σλάβων ιστορικών ότι από εκείνη την χρονική περίοδο οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν.
Ο Ιωάννης ο Εφέσσου αναφέρει «Εκυρίευσαν την χώραν ένθα ενώκουν ελεύθεροι, ώσπερ εν τή εαυτών, εως ου ο Θεός τούς εξέβαλεν». Εξάλλου από βυζαντινής πλευράς δεν επιβεβαιώνεται καμία εγκατάσταση Σλάβων εκείνη την χρονική στιγμή.
Το 586, 100.000 Αβαροσλάβοι πολιόρκησαν την Θεσσαλονίκη (δεύτερη πολιορκία) καταλάμβανοντας φρούρια στον Δούναβη. Αυτές οι καταλήψεις άνοιξαν τον δρόμο για νέες επιδρομές.
Το 587-588 έγινε νέα επιδρομή Σλάβων στην Βόρεια Θράκη όπου αποκρούστηκαν επιτυχώς.
Το 597, 100.000 Αβάροι και Σλάβοι διαβαίνουν τον Δούναβη, εισβάλουν στην Θράκη και την Μακεδονία και πολιορκούν την Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά (22/9/597). Η πολιορκία λύθηκε σε 7 ημέρες λόγω λιμού που υπέστησαν οι πολιορκητές.
Μέχρι το τέλος του 602 δεν υπήρξαν άξιες λόγου σλαβικές οικήσεις νοτίως της γραμμής Δουνάβεως-Σάβου. Οι εισβολές των Αβάρων και των Σλάβων είχαν αλλοιώσει τον χαρακτήρα και ερημώσει τις χώρες μεταξύ Δουνάβεως και Αίμου,όπως και την σημερινή Σερβία. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν σε μεγάλο βαθμό εξολοθρευτεί από τις αθρόες σφαγές,τους εξανδραποδισμούς,τον λιμό και τον λοιμό. Οι περισσότεροι Έλληνες της Μυσίας, της βορείου Μακεδονίας και βόρειας Θράκης που επέζησαν για την σωτηρία τους στράφηκαν προς τον νομαδικό βίο. Έτσι το Βυζαντινό κράτος δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τον 7ο αι. μ.Χ την αθρόα εισβολή και εγκατάσταση Σλάβων νοτίως του Δουνάβεως μεταξύ Δουνάβεως και Αίμου και όχι στην Μακεδονία.
Ο κ.Μπουτάρης αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ή στην Μακεδονία συγκεκριμένα;
Όταν οι Βυζαντινοί ιστορικοί αναφέρουν επιδρομές Σλάβων στην Ελλάδα,δεν εννοείται η σημερινή Ελλάδα, αλλα ολόκληρα τα Βαλκάνια(ελληνιστί Χερσόνησος του Αίμου)!!
Η Βαλκανική Χερσόνησος ήταν Ελληνική διοίκηση και ονομαζόταν "Θέμα Ελλάδας". Οι Σλάβοι κατέλαβαν όλη την "Ελλάδα" και έφτασαν μέχρι την Αγχίαλο ,όπου και σταμάτησαν. Η Αγχίαλος ηταν πόλη μεσαιωνική ,η οποία περιλαμβάνεται στην επικράτεια της Βουλγαρίας.Επομένως δεν κατέλαβαν οι Σλάβοι την σημερινή Ελλάδα,αλλά σταμάτησαν στην περιοχή της σημερινής Βουλγαρίας.Οι Σλάβοι δεν μπορούσαν να κατέβουν χαμηλότερα διότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συγκροτημένο βυζαντινό στρατό,όντες άτακτοι!! Τον 8ο αιώνα αρχίζει μία όντως σλαβική διείσδυση μέχρι και την Πελοπόννησο ,πλην όμως αυτή είναι ειρηνική!Η απόσταση όμως μεταξύ επιδρομής,μετακίνησης και μόνιμης εγκατάστασης ειναι χαώδης!!!
Οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην βόρειο Βαλκανική, Μυσία, Ιλλυρία ,Δαλματία, Παννονία (σημερινή Ουγγαρία), όμως σε περιοχές μεμονωμένες που αποτελούσαν νησίδες μέσα σε ελληνικό πληθυσμό στην κυρίως Ελλάδα που ονομάσθηκαν «Σκλαβηνίες».
Τέτοιες «Σκλαβηνίες» δημιουργήθηκαν στην Βόρειο Θράκη, στην ΒΔ. Μακεδονία,οι οποίες βρίσκονται σήμερα στην έκταση που καταλαμβάνει η Βουλγαρία, τα Σκόπια αλλά και σε σημεία του εδάφους της σημερινής Ελλάδας.
Οι σκλαβηνίες ήταν αυτοδιοικούμενες και όταν υπετάγησαν ,όσες δεν εξαλείφθηκαν, είχαν Έλληνα διοικητή. Τέτοιος διοικητής ήταν ο Μεθόδιος. Στο πρώτο ήμισυ του 9ου αιώνα υπήρξε διοικητής της σκλαβηνίας «Μπρεγκάλνικα» (αριστερού παραποτάμου του Αξιού κοντά στο Ιστίπ στο ΒΑ. μέρος του κράτους των Σκοπίων).
Σταδιακά όμως ,η συντριπτική πλειονότητα των Σλάβων που ήρθε στην Ελλάδα αφανίστηκε.
Ένα μεγάλο μέρος των Σλάβων χάθηκε στα βάθη της Μ.Ασίας και την Συρία,άλλοι από την ανηλεή σφαγή-επειδή πρόδωσαν τον Βυζαντινό στρατό και συμμάχησαν με τους Άραβες-, άλλοι πολεμώντας με τους Άραβες και στο τέλος όλοι οι Σλάβοι Μακεδονίας και Θεσσαλίας μεταφέρθηκαν ως δούλοι για την κατασκευή έργων στην Κωνσταντινούπολη.
Με όσα αναφέραμε ,δεν σημαίνει ότι στον σημερινό ελληνικό χώρο δεν εγκαταστάθηκαν και Σλάβοι που παρέμειναν,εγχριστιανίσθησαν και εξελληνίσθησαν,με δύο κύρια μέσα:την ελληνική γλώσσα και τον χριστιανισμό.Το ποσοστό αυτό όμως είναι τόσο μικρό ώστε δεν έχει ουσιαστική επίδραση.Το ποσοστό των εξελληνισμένων Σλάβων (κι αυτό κυρίως στην Πελοπόννησο) είναι τόσο μικρό ώστε δεν μετράει και δεν επιδρά επί της ελληνική φυλής.

Με βάση τα παραπάνω ο κ.Μπουτάρης αναφέρει ότι:
«Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους».
Σε ποιά περιοχή αναφέρεται ;Στην «γεωγραφική» Μακεδονία (σλαβική προπαγανδιστική άποψη), στην ιστορική Μακεδονία,ή γενικώς στα Βαλκάνια;Ο ισχυρισμός είναι ψευδης!
Μήπως υπάρχουν και Σλαβοπελοποννήσιοι και Σλαβοθεσσαλοί;
Μπορεί κάποιος που δεν έχει ελληνική συνείδηση να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδόνας»;
Οι Τούρκοι (Οθωμανοί),οι Βουλγαρίζοντες,οι Εβραίοι μπορούν άραγε να αποκαλούνται Μακεδόνες επειδή «ζούσαν στην περιοχή αιώνες τώρα»;(Η εξήγηση «ζούσαν στην περιοχή αιώνες τώρα» για τους Σλάβους είναι ανιστόρητη όπως αναλύσαμε παραπάνω)
Τι εθνολογική συνείδηση είχαν οι Μακεδόνες και τι γλώσσα ομιλούσαν και έγραφαν;
Η Μακεδονία ως χώρος γεωγραφικός έχει οριστεί απο Δωριείς,που αποτελούν ελληνικό φύλο!
Μπορούν αλλόφυλοι και αλλογενείς που δεν έχουν καμία σχέση με Έλληνες τόσο εύκολα να χαρακτηριστούν ως Μακεδόνες;
Είναι δυνατόν να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας και να υπερισχύει η ανύπαρκτη σλαβικότητα,που το μόνο που προκάλεσαν οι Σλάβοι ήταν καταστροφές και λεηλασίες και στο τέλος εκδιώχθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό τους;
Ο κ.Μπουτάρης αναφέρει ότι «πριν απ' αυτούς (Σλάβους) ζούσαν Μακεδόνες»!
Μετά τους Σλάβους και κατά την διάρκεια επιδρομών των Σλάβων ποιοί λαοί ζούσαν στην Μακεδονία;
Επειδή οι Σλάβοι πραγματοποιούσαν επιδρομές ,έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον ελληνικό όρο «Μακεδόνες»;
Γιατί αυτή η διάκριση θα πρέπει να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία και όχι τον όρο «Βουλγαρία»,αφού στην περιοχή του Πιρίν ήδη από το 1945 και μετά από την Συμφωνία του Μπλεντ (1947) οι κάτοικοι φώναζαν «είμεθα Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες»,ενώ ομοίως στην βουλγαρική βουλή ,οι βουλευτές της περιοχής του Πιρίν διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας «ότι είναι καθαροί Βούλγαροι και ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους Γιουγκοσλάβους,επιμένωντας ότι και οι λεγόμενοι «Μακεδόνες της Γιουγκοσλαβίας» είναι καθαροί Βούλγαροι»;
Γιατί κ.Μπουτάρη δεν αναφέρεστε στις δηλώσεις Βουλγάρων επισήμων και επιστημόνων ότι «οι κάτοικοι της «Μακεδονίας του Βαρδάρη» δεν είναι Μακεδόνες,διότι δεν υπάρχει τέτοια φυλή,αλλά είναι Βούλγαροι και ομιλούν την βουλγαρική» και αυτό έκανε στην συνέχεια τον Τίτο να αναφερθεί στην ύπαρξη ιδιαίτερης Σλαβικής Μακεδονικής φυλής(σλαβομακεδόνες) η οποία –δήθεν-ουδεμία σχέση έχει με τους Βούλγαρους και τους Σέρβους με ίδια ιστορία ,παραδόσεις και γλώσσα;
Και προσοχή!!Αναφέρει ο Τίτο τους Σέρβους και όχι τους Γιουγκοσλάβους!!
Γιατί δεν αναφέρεστε κ.Μπουτάρη στην συνολική προπαγάνδα των Ρώσων πανσλαβιστών,που κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1827,τον ρωσικό στρατό ακολούθησαν και ρώσοι πολιτικοί και επιστήμονες για να μελετήσουν τους εντόπιους πληθυσμούς στην βορείως του Αίμου περιοχή όπου ανακαλύπτουν λαό τελείως αμόρφωτο και αγροίκο, ο οποίος μιλούσε γλώσσα παρόμοια με την ρωσική;
Σας αναφέρουμε κ.Μπουτάρη ότι οι περισσότεροι εξ’αυτών δήλωναν στην σλαβική «Ρω-μηοί».
Ο λαός αυτός έγινε αντικείμενο μελέτης και αποκαλύφθηκε ότι ήταν απόγονοι των παλαιών Βουλγάρων!!
Αυτόν τον λαό ήθελαν οι Ρώσοι να αφυπνίσουν, ώστε να αντικαταστήσουν τους Έλληνες στα σχέδια τους, επειδή δεν ήθελαν μία ισχυρή Ελλάδα!
Και σ’αυτό τον λαό θέλετε να προσδώσετε τον όρο «Σλαβομακεδονία»;
Ε, τότε κ.Μπουτάρη, υιοθετείτε την προπαγάνδα του Τίτο, και όχι μόνο αυτό,αλλά αμφισβητείτε ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας και υιοθετείτε ως μέρος της ιστορίας την ανύπαρκτη σλαβικότητα της με τον δήθεν ερχομό των Σλάβων –λες και τους καλέσαμε- στην Μακεδονία.
Δεν ξεκινάτε καλά, κ. Μπουτάρη!
Πολυ φοβάμαι ότι με τέτοιες απόψεις,όχι απλώς θα φάτε γιαούρτι,αλλά θα... κολυμπάτε σ’αυτό.

1) Πηγή: Η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων, συγγραφέας: Αλέξανδρος Αγγέλης
2) Πηγή: «Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή», συγγραφέας: Γ.Α.Λ
3) Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά», συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Ο κύριος Μπουταρης δεν είναι Ιστορικός.
    Εδώ έχουμε μερικά προβλήματα. Το κύριο είναι ότι η Ηγεσία της FYROM θέλει να κλέψει ένα πολιτισμό. Δε τίθεται θέμα σε κανέναν σοβαρό Ιστορικό ότι η Αρχαία Μακεδονία ήταν Ελληνική.
    Ότι η FYROM δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Αρχαία Ελλάδα.
    Αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε ένα γεωγραφικό κομμάτι της Αρχαίας Μακεδονίας και θέλουν να οικειοποιηθούν την Ιστορία του.
    Στη FYROM ένα μεγάλο κομμάτι είναι Αλβανοί και οι υπόλοιποι είτε είναι Βούλγαροι ή Σέρβοι, Σλάβοι.
    Για να αποκτήσουν ταυτότητα μετά την Ανεξαρτησία τους πέταξαν το παραμύθι ότι είναι Μακεδόνες. Κάτι που είχε ξεκινήσει ο Τίτο.
    Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι Έλληνες και το Ελληνικό κράτος.
    Το Σλαβομακεδονία έχει έναν Γεωγραφικό Προσδιορισμό και έναν Εθνολογικό.
    Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν οι Σκοπιανοί να βρουν μια άλλη ονομασία. Που να μην παραπέμπει στον όρο Μακεδονία.
    Όμως συνήθως οι ονομασίες κρατών περιέχουν ή Γεωγραφικό προσδιορισμό ή Εθνολογικό.
    Το πρόβλημα είναι, ότι οι Σκοπιανοί θέλουν να συνδέουν την ύπαρξη τους με την Αρχαία Μακεδονία.
    Το Σλαβομακεδονία δείχνει ή θέλει να δείξει ότι αυτό το κομμάτι της Αρχαίας Μακεδονίας κατοικείτε σήμερα από Σλάβους. Από ανθρώπους δηλαδή που ναι μεν ζουν εκεί, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες.

    Αν οι Σκοπιανοί ήταν Ιστορικά Έντιμοι δε θα χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδονία. Αλλά ο Τίτο τον καθιέρωσε εσωτερικά στην Γιουγκοσλαβία. Η Ιστορία εκδικήθηκε τον Τίτο και έβαλε τον Μπιλ Κλίντον να τη διαλύσει. Το δημιούργημα του έγινε συντρίμμια και εγώ το είδα!

    Η ποιο καλή λύση βέβαια είναι διαλυθεί το κράτος. Ένα κομμάτι να το πάρει η Αλβανία, ένα κομμάτι η Σερβία , ένα κομμάτι η Βουλγαρία και ένα Κομμάτι η Ελλάδα. Μάλλον σε αυτή την λύση θα πάμε στο Μέλλον. Φαντάζει η ποιο απίθανη, αλλά τελικά είναι η ποιο εφικτή. Αυτές οι 4 χώρες έχουν ένα συμφέρον που όταν ταυτιστεί με το συμφέρον ποιο μεγάλων χωρών θα δώσουν και την λύση, αν δε βρεθεί το σωστό όνομα μέχρι τότε. Η Ιστορία δεν ξεχνά και ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα.

    Μιχάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ξεκαθαρισουμε ορισμενα πραγματα:

    Πρωτον,το γεωγραφικο κομματι της αρχαιας Μακεδονιας που κατεχουν σημερα οι Σκοπιανοι δεν ξεπερνα το 15% της εκτασης της Αρχαιας Μακεδονιας.
    Και αναφερομαστε στην ιστορικη Μακεδονια και οχι στην σλαβικη προπαγανδα περι Γεωγραφικης Μακεδονιας.
    Δευτερον,η ηγεσια της ΦΥΡΟΜ δεν θελει να κλεψει απλως εναν πολιτισμο και ενα ονομα,αλλα μεσω της υιοθετησης της Μακεδονικης Ιστοριας θελει να ελεγχει το μελλον της πραγματικης Μακεδονιας με τελικο προορισμο την ενσωματωση της στο κρατιδιο των Σκοπιων και θελει να ελεγχει το οτιδηποτε σχετιζεται με τον ορο "Μακεδονια" στο μελλον.Το μελλον εχει συναρτηση με το παρον και το παρελθον!Οποιος κλεβει το παρελθον μας ,κλεβει το παρον ,οπως και το μελλον μας!!
    Η Ρωσια εχει σημαντικους λογους για να υπονομευει την Ελλαδα.Στο μελλον θα παιξει το παιχνιδι της εξωτερικης της πολιτικης με βασικους αξονες τον Πανσλαβισμο και την Ορθοδοξια,θα υποθαλψει την διψα των Σλαβων για εξοδο στο Αιγαιο και θα διεκδικει τα ελληνικα Πατριαρχεια (και φυσικα και το Αγιο Όρος.)
    Τριτον,το "Σκοπιανο" με τη μορφη που πηρε μετα το 1991 δεν ειναι απλως κατασκευη του Τιτο,αλλα σωβινιστικων κυκλων που δρουσαν στις ΗΠΑ και στον Καναδα.
    Ηδη απο το 1921 στις ΗΠΑ ιδρυθηκαν οι ΜΠΟ(Μακεδονικές Πατριωτικες Οργανωσεις) υπο την ΕΜΕΟ με κεντρο την Ινδιαναπολη.
    Η καλυτερη λυση ειναι οντως να διαλυθει το κρατιδιο αυτο.
    Αλλα Σερβια και Ελλαδα δεν προκειται να παρουν τιποτα,και αυτο διοτι υπαρχει πλεον νεο γεωπολιτικο δεδομενο που διακοπτει την "συνεχεια" Σερβιας-Σκοπιων και αυτο ειναι το Κοσσοβο,ενω σε περιπτωση που τροποποιηθουν τα συνορα της Ελλαδας ειναι σιγουρο οτι θα αντιδρασει η Τουρκια.
    Ο Μπουταρης μπορει να μην ειναι ιστορικος,αλλα σαν δημοσιο προσωπο θα επρεπε να ειναι πολυ πιο προσεκτικος στις δηλωσεις του!!
    Και επειδη οι δηλωσεις του προβληματιζουν γενικως,αυτη η προσπαθεια του εντασσεται σε μια γενικη προσπαθεια των πολιτικαντηδων να μας πεισουν οτι η συνθετη λυση ειναι η μονη ρεαλιστικη λυση.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Διαδίκτυο πράγματι παράγονται ιδέες και μαθαίνεις και πράγματα.
    Το έδαφος της Αρχαίας Μακεδονίας που κατέχει η FYROM είναι μόνο 15%. Αυτή είναι μια πληροφορία που την ξέρουν μόνο λίγοι. Είναι μια σημαντική πληροφορία. Ένα ακόμα όπλο στα επιχειρήματα της Ελλάδος.
    Σίγουρα δημιουργήθηκαν οργανώσεις στην Αμερική, που υπάρχουν και σήμερα, αλλά υπάρχουν και Ελληνικές οργανώσεις που μπορούν να παίξουν ενεργό ρόλο. Όλα είναι ζήτημα στρατηγικής, ιδίως τώρα που αλλάζουν τα δεδομένα.
    Ο Τίτο είναι αυτός που έκανε την επίσημη εισαγωγή του Όρου «Μακεδονία» στην Διπλωματική σκηνή. Οι οργανώσεις μπορεί να υπήρχαν, αλλά αν δεν ήταν ο Τίτο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
    Η πολιτική της Ρωσίας δεν είναι πρόβλημα. Η Ρωσία μπορεί να βγει στο Αιγαίο μόνο μέσω Ελλάδος. Η Σοβιετική Ένωση έχασε μια μεγάλη Ευκαιρία το 1974 με την Κρίση στην Κύπρο.
    Αν η Σερβία δεν πάρει κομμάτι, τότε αυτό θα μοιραστεί στα 3. Η Ελλάδα θα πάρει το 15% και η Αλβανία και η Βουλγαρία τα υπόλοιπα.
    Όσο αφορά την Τουρκία, θέλει να παίξει ρόλο, αλλά δεν μπορεί. Είναι υπερτιμημένη. Όταν οι συμφωνίες γίνουν στον σκληρό πυρήνα των κέντρων εξουσίας, μαζί με αστάθμητους παράγοντες, τότε όλα θα έχουν τελειώσει.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι οι Σκοπιανοί θέλουν να καπελώσουν καθετί που έχει σχέση με την Μακεδονία σε όλους του χρόνους.
    Θα συμφωνήσω ότι τα Δημόσια πρόσωπα πρέπει όταν αναφέρονται σε θέματα με ιστορία να έχουν ποιο σφαιρική πληροφόρηση.

    Ευχαριστώ για την Βοήθεια. 15% είναι το νούμερο της Ελλάδος. Που να θυμάσαι όλες τις Λεπτομέρειες!!!!

    Θα συμφωνήσω ότι οι Έλληνες πολιτικοί στερούνται στρατηγικής σκέψης. Ευτυχώς την Ελλάδα την αγαπά το Σύμπαν, διότι με τόσα λάθη που έχει κάνει….
    Νομίζω ότι πρέπει να φτιαχτεί μια Ιστοσελίδα για την Ελληνική Μακεδονία, που να είναι ποιο περιεκτική και να γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς.
    Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι που πραγματικά να μου αρέσει.

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα-πάρα πολύ σωστή η άποψη του Κου Μπουτάρη, ας μιλήσουν οι γνήσιοι (αν υπάρχουν...!!!) Έλληνες Μακεδόνες και να σταματήσουν κάποιοι δήθεν πατριώτες. Γιατί σαν Θεσσαλονικιός (γέννημα θρέμα)βλέπω μια υποκρισία.... Από τη μια οι "κακοί σκοπιανοί" και από την άλλη τα ευρώ που αφήνουν στην πόλη κάθε Σάββατο στην πόλη, μας αρέσουν και τα θέλουμε, εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες, που πάμε να παρκάρουμε στο Parking της Πλατείας Ελευθερίας το Σάββατο, και δεν βρίσκουμε θέση από την πληθώρα "κακών και εχθρών" σκοπιανών αυτοκινητα. Επι τέλους φτάνει η υποκρισία !!!!!! (ιδίως του κατα τα άλλα έμπορα -ανθρώπου της αγοράς- νομάρχη-περιφεριάρχη και των ομοίων του !!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε
    26 Δεκεμβρίου 2010 9:31 μ.μ. ,

    αν μπορεις ιστορικα να αποδειξεις οτι ο Μπουταρης εχει δικιο περιμενω την επιχειρηματολογια σου.
    Αν θεωρεις οτι οι Σκοπιανοι εχουν δικαιωμα να υιοθετουν τον ορο Μακεδονια,τοτε εισαι ανιστορητος και επικινδυνος και θα 'πρεπε να ντρεπεσαι που γραφεις αυτα που γραφεις.
    Το γεγονος, οτι οι Σκοπιανοι παρκαρουν στην πλατεια Ελευθεριας το Σαββατο και αυτο τους δινει αυτοματως το δικαιωμα να αποκαλουνται Σλαβομακεδονες ειναι η κοτσανα του αιωνα.
    Αν καποιοι προτιμουν τα λεφτα που ακουμπανε οι Σκοπιανοι απο το ονομα,τοτε σιγουρα δεν ειναι πραγματικοι Μακεδονες!!
    Και δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ομιλουν για πατριωτισμο!
    Αν θεωρεις φυσιολογικο να κλεβουν την ιστορια μας ,τα συμβολα μας και την κληρονομια μας και να κατασκευαζουν αλυτρωτικους χαρτες και εσυ τους δικαιολογεις κι απο πανω,τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου,εσυ και οι ομοϊδεατες σου!!
    Και μην ξεχνας τι λεφτα εχει δωσει η Ελλαδα στα Σκοπια για την αναπτυξη τους,και αυτοι μετονομαζουν αεροδρομια και δρομους με ελληνικα ονοματα!!
    Αλλοιμονο αν αυριο ακουμπουσαν λεφτα στην Θεσσαλια και θα επρεπε να τους χαρακτηρισουμε ως "Σλαβοθεσσαλους".
    Επιτελους λιγη σοβαροτητα!!!
    Και τα περισσοτερα λεφτα που ακουμπανε εχουν να κανουν με λαθρεμποριο!!
    Απο την εποχη του ψευτοεμπαργκο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Μιχαλη,

    "Ο Τίτο είναι αυτός που έκανε την επίσημη εισαγωγή του Όρου «Μακεδονία» στην Διπλωματική σκηνή. Οι οργανώσεις μπορεί να υπήρχαν, αλλά αν δεν ήταν ο Τίτο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά."

    Δεν ισχυει αυτο που γραφεις,ή τουλαχιστον ισχυει εν μερει, και θα σου εξηγησω γιατι.
    Η στρατηγικη του Τιτο ηταν καινοφανης,διοτι αυτος πρωτος ανακηρυξε την "Ομοσπονδη Δημοκρατια της Λαϊκης Μακεδονιας",αναφερθηκε σε "Μακεδονικο λαο","μακεδονικη γλωσσα" και "μακεδονικες μειονοτητες", ομως δεν εισηγαγε αυτος πρωτος τον ορο "Μακεδονια",αλλα η ΕΜΕΟ.Σου γραφω δυο αρθρα του καταστατικου της απο το 1919:
    Αρθρον 1ο
    "Η ΕΜΕΟ σκοπο εχει την επιτευξη ελευθερης και ανεξαρτητης Μακεδονιας εντος των οριων των γεωγραφικων και οικονομικων αυτης συνορων και την διαμορφωση αυτης σε αυτοτελη πολιτικη μοναδα συμμετεχοντας ως ισοτιμο μελος της μελλοντικης Βαλκανικης Ομοσπονδιας"
    Αρθρον 2ο
    "Το ανεξαρτητο και ελευθερο Μακεδονικο κρατος ιδρυεται επι της βασεως της πληρους Εθνικης πολιτικης αστικης και εκπαιδευτικης ισοτητας ολων των κατοικων των εθνοτητων μεσα σε αυτο".

    Η ριξη Τιτο-Κομινφορμ προηλθε ,διοτι ενω οι κομμουνιστες Ρωσοι και Βουλγαροι ηθελαν την ανεξαρτητοποιηση και αυτονομηση της "Μακεδονιας του Αιγαιου", ο Τιτο επεδιωκε την ενσωματωση της με την "Μακεδονια του Πιριν" και με την "Μακεδονια του Βαρδαρη" σε κρατος ομοσπονδο εντος της Γιουγκοσλαβικης Ομοσπονδιας.
    Οι κομμουνιστες Γιουγκοσλαβοι στοχευαν στο οτι η "Ενωμενη Μακεδονια" θα αποτελουσε την 6η Δημοκρατια της Γιουγκοσλαβιας προστιθεμενη στις 5 υπαρχουσες(Σερβιας-Σλοβενιας,Κροατιας,Βοϊβοδινης και Μαυροβουνιου) και στο τελος θα προσχωρουσε και η Βουλγαρια ως η 7η Δημοκρατια.Αυτο βεβαιως,εν τελει, δεν το επεδιωξαν ουτε ο Σταλιν,αλλα ουτε και οι Βουλγαροι!!
    Οι τελευταιοι δεν ηθελαν σε καμια περιπτωση ενσωματωση της γεωγραφικης Μακεδονιας στην Γιουγκοσλαβια, αλλα ανεξαρτησια της "ενωμενης Μακεδονιας" και στο τελος ισοτιμια με την Βουλγαρια και την Γιουγκοσλαβια.

    Οσον αφορα την Ρωσια,σου υπενθυμιζω οτι ηταν ,αν οχι η πρωτη,απο τις πρωτες χωρες που αναγνωρισαν τα Σκοπια ως "Μακεδονια"!Ειναι μεγαλο λαθος να υποτιμουμε την Ρωσια!
    Οσον αφορα τις ενσωματωσεις,θα πρεπει πρωτα να ανεξαρτητοποιηθει το Τετοβο για να ενσωματωθει στην Αλβανια ή ακομα στο Κοσσοβο!Αλλα αυτο θα το αποφασιζαν οι Αμερικανοι!Συμφερει αραγε τις ΗΠΑ μια "μεγαλη Αλβανια"?Ιδωμεν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    26 Δεκεμβρίου 2010 9:31 μ.μ.

    Δεν έθεσα θέμα ιστορίας !!!, έθεσα θέμα πραγματικότητας που αρνήστε να δέιτε ...μερικοί.Ο κόσμος στο δρόμο, στην αγορά, στα μαγαζιά κ.α. άκουσε να δεις τι λέει. Αυτό ακούει και ο Κος Μπουτάρης !! Αν εσύ δεν θέλεις, δικαίωμά σου !! το να παραδέχεσαι τα λάθη σου που έκανες, δεν σε μειώνει, απεναντίας !!! Το σταματάω εδώ, γιατί πολλές φορές το επιθυνητό διαφέρει από το εφικτέο, και δεν θέλω να συνεχίσω να ζω σε ουτοπίες. (στο κάτω κάτω το Σλαβομακεδόνες, είναι καλύτερο από το Βόρειο-Μακεδόνες ή από άλλο σύνθετο όνομα που ...τελικά θα ονομαστούν, γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι δεν είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου, γιατί εκείνος ήταν Έλληνας και σύγουρα όχι Σλάβος)
    Άμα θέλεις κοίταξε τι λέγανε οι ίδιοι παλαιότερα,στο http://www.youtube.com/watch?v=E5PCpxV2Imw. Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον Ανώνυμο 27 Δεκεμβρίου 2010 6:59 μ.μ.,

    πρωτον,εσυ εισαι ο Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2010 9:31 μ.μ. και οχι εγω ( ο ΓΜ)!!

    Δευτερον,η αποψη του Μπουταρη δεν στηριζεται σ'αυτα που ακουει αλλα σε δηθεν ιστορικα γεγονοτα που δινουν δηθεν το δικαιωμα στους Σκοπιανους να αποκαλουνται "Σλαβομακεδονες"!!Ολα αυτα που ισχυριζεται ειναι σκετη προπαγανδα και οχι ιστορια!!
    Διαβασε προσεκτικα το αρθρο-απαντηση!!
    Τριτον, το 75% του ελληνικου πληθυσμου ειναι κατα της συνθετης ονομασιας συμφωνα με δημοσκοπησεις που διενεργηθηκαν το 2008.
    Το τι ακους εσυ,δεν σημαινει οτι η πλειοψηφια του κοσμου αποδεχεται συνθετη ονομασια.
    Ας γινουν περαιτερω δημοσκοπησεις και εν τελει δημοψηφισμα,αν βασταει στους πολιτικαντηδες.
    Στο τελος θα μας πεις οτι ακους απο τους Μακεδονες να μετονομαστουν δρομοι και να ανεγερθει μνημειο για τους Νεοτουρκους!!
    Τεταρτον,αν θεωρεις ουτοπια την λυση της ονομασιας χωρις τον ορο "Μακεδονια",πως αντεδρασες εσυ και οι ομοϊδεατες σου τοσα χρονια για να στειλετε τους ρουφιανους και τους προδοτες βουλευτες εκτος βουλης??
    Αναφερομαι στους πολιτικαντηδες που ηταν κατα της συνθετης ονομασιας και στο τελος αποδεχονται την συνθετη ονομασια,λογω προδοσιας και ανικανοτητας!!
    Αλοιμονο, αν επειδη ανικανοι και προδοτες διαχειριζονται τα εθνικα μας θεματα,να δεχθω τον "ρεαλισμο" τους!!Θα πρεπει να ειναι καποιος πολυ ηλιθιος για να αποδεχεται εθνικη μειοδοσια και να λεει οτι οι μειοδοτες εχουν δικιο και ειναι "ρεαλιστες"!!
    Αν η Ελλαδα δεν αποδεχθει την συνθετη ονομασια ,οι Σκοπιανοι δεν υπαρχουν,και ας τους εχει αναγνωρισει ο υπολοιπος κοσμος!!
    Τους καιει να αναγνωριστουν απο την Ελλαδα,γι'αυτο προσπαθουν να μαζευουν αναγνωρισεις απο οποιαδηποτε χωρα!!Για να υποκυψουμε στις πιεσεις τους!!
    Επειδη εισαι στενοκεφαλος και κοντοφθαλμος,σου εξηγω οτι αν τους χαρισουμε το ονομα,δεν θα αλλαξει ο εθνοτικος προσδιορισμος τους!!
    -"Μακεδονες" θα λεγονται,
    -"μακεδονικη γλωσσα" θα ομιλουν,
    -"Μακεδονια" θα εξακολουθει να αναγραφεται στο Συνταγμα τους!Και στα διαβατηρια τους!!
    Οποτε,αφου ο Μ.Αλεξανδρος ηταν Μακεδονας,τοτε αυτοματως τους διδεται το δικαιωμα να οικειοποιουνται οτιδηποτε εχει σχεση με την Μακεδονια,αφου θα ειναι και αυτοι "Μακεδονες"!!
    Ακομα ομως και αν ονομαστουν Σλαβομακεδονες,αναρωτησου ποιες θα ειναι οι συνεπειες,διοτι τελικα αποδεικνυεσαι τελειως αφελης:
    -Υπαρχει σλαβομακεδονικη γλωσσα και σλαβομακεδονικη φυλη???Και αν ναι,απο ποτε???
    Η ερωτηση αυτη προκυπτει απο το γεγονος οτι υπαρχει μια τρομακτικη ιστορικη αντιφαση που δυστυχως θα πρεπει εμεις οι Ελληνες να αποδεχθουμε,οτι δηλαδη το μιγμα Αλβανων, Σλαβων και Βουλγαρων αποτελει "σλαβομακεδονικο εθνος"!!
    Απο ποτε και με ποια ιστορικη υποσταση?
    -Ειναι πρακτικα δυνατον να επιβαλλουμε στους Σκοπιανους αλλαγη συνταγματικης ονομασιας και αλλαγη στα διαβατηρια τους?
    -Ακομα και αν οι Σκοπιανοι δεχθουν λυση υπο τη σφραγιδα του ΟΗΕ, πως ξερουμε οτι μετα απο 40 η 50 χρονια θα συνεχισουν να σεβονται συμφωνιες και ψηφισματα απο την στιγμη που εχουν ηδη αποδειξει οτι δεν σεβονται τιποτα?
    (ειδικα με την ενθαρρρυνση Αμερικανων και Ευρωπαιων)
    -Τι θα ημασταν διατεθειμενοι να πραξουμε,αν τελικα ο Μ.Αλεξανρος και ολοι οι αρχαιοι Μακεδονες,εθνοτικα μετατρεπονται σε "Σλαβομακεδονες"???
    Διοτι εισαι αφελης,αν νομιζεις πως οι Σκοπιανοι σημερα ισχυριζονται οτι ειναι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων και αυριο ισχυριζονται τα αντιθετα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...ο ΓΜ......είναι όνομα !!!!!!...Μπράβο!
    ...Διαβασε προσεκτικα το αρθρο-απαντηση!!......Μπράβο!
    ...Τριτον, το 75% του ελληνικου πληθυσμου ειναι κατα της συνθετης ονομασιας ....από που προκείπτει αυτό ;;;;
    ...Ας γινουν περαιτερω δημοσκοπησεις και εν τελει δημοψηφισμα,αν βασταει στους πολιτικαντηδες....η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στο πεζοδρόμιο, αλλά στα σαλόνια από πολιτικούς και διπλωμάτες, που έχουν όλα τα δεδομένα, εμείς "αεροβατούμε, λαικίζουμε, και ονειροπολούμε" ...τέλος πάντων καλά έχεις την άποψή σου!...Μπράβο!
    ...Τεταρτον,αν θεωρεις ουτοπια την λυση της ονομασιας χωρις τον ορο "Μακεδονια",πως αντεδρασες εσυ και οι ομοϊδεατες σου τοσα χρονια για να στειλετε τους ρουφιανους και τους προδοτες βουλευτες εκτος βουλης??......εσύ που καιπως αντέδρασες και τι κέρδισες;...τέλος πάντων...Μπράβο σου !
    ...Αλοιμονο, αν επειδη ανικανοι και προδοτες διαχειριζονται τα εθνικα μας θεματα,.....αν εσύ τους δημοκρατικά εκλεγμένους από τον λαό, είναι έτσι όπως ισχυρίζεσαι...Μπράβο δημοκράτη !
    ...Επειδη εισαι στενοκεφαλος και κοντοφθαλμος...ευχαριστώ και μπράβο σου !!
    ...Διοτι εισαι αφελης...ευχαριστώ και μπράβο σου !!
    Για την "ταμπακέρα" της υποκρισίας που ζούμε καθημερηνά στην πόλη, ...δεν είπες τίποτα, προφανώς δεν είσαι Θεσσαλονικιός (ούτε από Λεπτοκαριά και μέχρι Ασπροβάλτα-Σταυρό που επωφελούναι το καλοκαίρι από τον τουρισμό), ή κι αν είσαι δεν σ΄ενδιαφέρουν αυτά. Οκ ...Μπράβο !!
    Ευχαριστώ για όλους τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς και την επιχηρηματολογία σου...Μπράβο να είσαι καλά !!!
    Συνέχισε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδη η επιχειρηματολογια υπαρχει τοσο στο αρθρο οσο και σε σχολια,που δυστυχως δεν θελεις να βλεπεις,παρα μονο να προσπαθεις να κερδιζεις εντυπωσεις,χωρις καν να απαντας στα ερωτηματα μου λεει πολλα!!
    Μπραβο σου!!
    Συνεχιζεις λοιπον και ισχυριζεσαι:
    "το 75% του ελληνικου πληθυσμου ειναι κατα της συνθετης ονομασιας ....από που προκείπτει αυτό ;;;;"
    Προκυπτει απο δημοσκοπησεις τις οποιες μαλλον δεν εχεις δει ποτε στην ζωη σου!
    Σου συνιστω το βιβλιο του Παπαγαρυφαλλου
    "Το χρονικο της εθνομειοδοσιας του ονοματος της Μακεδονιας στην δεκαπενταετια 1990-2005" για να μαθεις περι δημοσκοπησεων και οχι μονο!!
    Αν φιλοτιμηθεις..Μπραβο σου!!

    ισχυριζεσαι οτι:
    "η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στο πεζοδρόμιο, αλλά στα σαλόνια από πολιτικούς και διπλωμάτες, που έχουν όλα τα δεδομένα, εμείς "αεροβατούμε, λαικίζουμε, και ονειροπολούμε".
    Αφου εμπιστευσαι το πολιτικο συστημα και τα "σαλονια", και οι διπλωματες μας θεωρεις πως κερδιζουν μαχες σε Σκοπιανο,Κυπριακο,Αιγαιο κ.ο.κ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
    Προφανως ομως εχεις ξεχασει οτι υπαρχουν πολλα βιβλια που αναφερονται στο Σκοπιανο και στην Μακεδονια τοσο απο ιστορικους οσο και απο πολιτικους, που μαλλον δεν εχεις διαβασει ποτε στην ζωη σου,οποτε ποιο ειναι το νοημα???Παντως ...Μπραβο σου!!

    ισχυριζεσαι οτι:
    "εσύ που και πως αντέδρασες και τι κέρδισες;...τέλος πάντων...Μπράβο σου !"
    Η απαντηση ειναι πολλη απλη!!Πρωτον η γνωση ειναι δυναμη!!Η γνωση προερχεται απο μελετη βιβλιων σοβαρων και διακεκριμενων ιστορικων που επιχειρηματολογουν τοσο εναντιον της σλαβικης προπαγανδας οσο και για τους κινδυνους που προξενουνται απο την αποδοχη συνθετης ονομασιας!!Αναφερομαι στην ιστορικη και εθνικη αυτογνωσια!!Ενταξει μεχρι εδω??
    Δευτερον,απο την στιγμη που αντιλαμβανομαι την πολιτικη απατη εις βαρος εθνικων μας θεματων,αρνουμαι να ψηφισω κομματα που δεχονται ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αυτη την απατη!!
    Αναζητω εξωκοινοβουλευτικες λυσεις!!Το τι πιστευει ο καθενας ως λυση εξωκοινοβουλευτικη ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα!Ενταξει και εδω??
    Τριτον,σε οποιοδηποτε συλλαλητηριο-συναντηση που εχει να κανει με εθνικο θεμα,οφειλουμε να δινουμε το παρον.Οσο μπορουμε!!
    Αλλο να μαζευονται 20 ατομα και αλλο να μαζευονται 20.000 οπως ειχε γινει πριν δυο χρονια στην Θεσσαλονικη!!Εσυ μαλλον δεν πηγες διοτι εισαι υπερ της συνθετης ονομασιας...Μπραβο σου!!
    Ρωτας κιολας τι κερδισα!!
    Αλλοιμονο αν σκεφτομαι οτι θα δινω μαχες με γνωμονα την νικη και οχι με γνωμονα την προσβολη της εθνικης μου αξιοπρεπειας και υπερηφανειας!!
    Κερδιζω -οσο ζω- την ηθικη ικανοποιηση οτι σεβομαι τους προγονους μου και τα ιδανικα της φυλης μου!!
    Μεσα σε αυτα ανηκει και η ελληνικοτητα της Μακεδονιας!!
    Αυτα φαινεται ειναι για σενα ψιλα λογια!!

    ισχυριζεσαι οτι:
    "Αλοιμονο, αν επειδη ανικανοι και προδοτες διαχειριζονται τα εθνικα μας θεματα,.....αν εσύ τους δημοκρατικά εκλεγμένους από τον λαό, είναι έτσι όπως ισχυρίζεσαι...Μπράβο δημοκράτη"

    Αν αισθανεσαι οτι ζεις σε μια χωρα οπου κυριαρχει η Δημοκρατια,.....ε,τοτε πραγματικα μπραβο σου!!
    Ο λαος ποσες φορες εχει απατηθει απο το πολιτικο συστημα????Ή μηπως δεν εχει??Γιατι απο εσενα ολα τα περιμενω!!
    Οποτε ΚΑΙ στα εθνικα θεματα εχει απατηθει,διοτι ενω καποτε ολοι μιλουσαν οτι δεν προκειται να δεχθουν συνθετη ονομασια,σημερα οποιος τολμησει να αναφερθει στην Ελληνικοτητα της Μακεδονιας ειναι "εθνικιστης",που αναθεμα και αν ξερουν εστω και ελαχιστοι τι σημαινει εθνικισμος!!
    Ειδες "δημοκρατια"???Ακομα και ο Περικλης θα ζηλευε!!

    Οσον αφορα τον τουρισμο:
    Τοτε αφου και οι Γερμανοι,Αγγλοι,Γαλλοι,Ρωσοι αφηνουν λεφτα στην Μακεδονια,τοτε να τους βγαλουμε και αυτους "Μακεδονες"???
    Οποιος αφηνει λεφτα θα παιρνει ονομα????
    Πωλειται η ιστορικη μας ταυτοτητα λογω σλαβικου τουρισμου?? Μπραβο...αντιληψεις!!
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο συνέχισε....αλλά την λύση θες δεν θές, ή κι αν διαφωνείς, πολιτικοί και διπλωμάτες θα την δώσουν ! Πολέμα εσύ εξωκοινοβουλευτικά και όλα θα στρώσουν, θα γίνουν όπως νομίζεις. Σου υπενθυμίζω πάλι (αν ακούς) ότι δεν έθεσα θέμα ιστορίας γιατί όσες πηγές κι αν αναφέρεις...υπάρχουν και ...όχι τόσο απόλυτες. Όπως το δημοψήφισμα !!! Αν ρεαλιστικά εσύ θεωρείς ότι , από ένας Μητσοτάκης(με την όποια ιστορία έχει...αλλά την έμπειρία του λίγοι την αμφισβητού) μέχρι έναν αριστερό (ο Μπουτάρης) υποστηρίζουν σε τόσο ευρύ πολιτικό φάσμα, την ίδια ονομασία είναι.....Τυχαίο...δεν νομίζω...
    Γιατί τόσο εμπάθεια και χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν έναν τέτοιο "δημοκρατικό ανώνυμο δίαλογο" μέσω blog...;
    Μπράβο συνέχισε....αλλά δεν θα σε ακολουθήσω πλεον, γιατί με "κατατρόπωσαν" τα επιχειρήματά σου. Ευτυχώς για την πατρίδα μου την Ελλάδα και την Μακεδονία, την Θεσσαλονίκη μου, που είσαι μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εμπειρια του Μητσοτακη θα σε σωσει!!Εμπειρια στην απατη και αποδεδειγμενα!!
    Αυτος προδωσε πρωτος το ονομα της Μακεδονιας και απο αυτον περιμενε λυσεις ο "κυριαρχος λαος" λογω της εμπειριας του!!Ενω το '92 ησαν ολοι κατα της συνθετης ονομασιας!!Θα'χω να το λεω!!
    Η διγλωσσια και η υποκρισια στο αποκορυφωμα της!

    Περιμενεις προτασεις απο τον Μπουταρη που χρησιμοποιει ανιστορητα επιχειρηματα για συνθετη ονομασια και που θελει να αφιερωσει μνημειο στους σφαγεις της φυλης μας τους Νεοτουρκους!! Θα'χω να το λεω και αυτο!!
    Σημερα υπαρχει η Νεα Ταξη Πραγματων και η Παγκοσμιοποιηση!!Οπως και η προσπαθεια δημιουργιας Νεοοθωμανισμου που καλλιστα υποστηριζεται απο τους πολιτικαντηδες μας!!
    Δεν υπαρχει πλεον ουτε Δεξια,ουτε Αριστερα!!Υπαρχουν επιχειρηματιες και ΜΚΟ(οπως του Σορρος) που διαθετουν τεραστια ποσα σε ρουφιανους πολιτικους/δημοσιογραφους/καλλιτεχνες για να προβαλλονται ολες αυτες οι ανθελληνικες θεσεις περι συνθετης ονομασιας,περι συνεκμεταλλευσης στο Αιγαιο,περι "τουρκικης μειονοτητας" στη Θρακη,περι "ανθρωπινων δικαιωματων" των λαθρομεταναστων,κτλ!!
    Γι'αυτο οι θεσεις ολων ειναι πανω κατω οι ιδιες!
    Περιεργως ομως δεν αναφερθηκες στην Μπακογιαννη που ειχε προτεινει το 2007 τον ορο "Νεα Μακεδονια" και προσπαθουσε να μας πεισει οτι ηταν μια λογικη λυση με γεωγραφικο προσδιορισμο!Που ηταν ο μπαμπας της τοτε??
    Στα επιχειρηματα μου δεν απαντας ουτε τωρα!!Οχι βεβαια πως μου κανει εντυπωση!!Αν εσυ μπορεις να αναφερεις απολυτες ιστορικες πηγες τοτε πολυ θα ηθελα να τις γραψεις!!Πραγματικα!!
    Οσον αφορα την λυση που θα δωσουν πολιτικοι και διπλωματες,σκεψου και λιγο παραπερα και δες τι εγινε στην Κυπρο με το σχεδιο Αναν!!Ο λαος αποφασιζει και πρεπει να αποφασιζει για οποιαδηποτε λυση που αφορα το μελλον των επομενων γενεων!!
    Μεχρι και οι Σκοπιανοι εχουν δεχθει την διεξαγωγη δημοψηφισματος!!Εμεις ολως περιεργως οχι!!
    Και αυτο διοτι οι πολιτικαντηδες μας ξερουν οτι αν διεξαχθει δημοψηφισμα,θα φανε σφαλιαρα οπως και οι αλητες Αμερικανοι/Αγγλοι και ολοι οι ρουφιανοι τους στον ελλαδικο χωρο(π.χ. Μητσοτακης) που υποστηριξαν το Σχεδιο Αναν!!
    Αν εσυ εισαι μερος "πλειοψηφιας",τοτε δεν μου κανει εντυπωση που η Ελλαδα εχει πατωσει σ'ολους τους τομεις!!Αλλα πως ξερεις οτι ανηκεις σε "πλειοψηφια"??
    Δειξε μου τις δημοσκοπησεις σου!
    Εν τουτοις,σου υπενθυμιζω οτι οι μειοψηφιες συντελουν στην κοινωνικη προοδο!

    "Αν δεν υπηρχε η μειοψηφια,οι ανθρωποι θα ζουσαν στην εποχη των σπηλαιων"
    (Εφρόμ,Γερμανος κοινωνικος φιλοσοφος(1900-1980))

    Ακομα και σε μειοψηφια να ανηκω,ειμαι υπερηφανος,διοτι τουλαχιστον καποιοι δεν πουλανε την ιστορια τους!!
    Ομως κατι μου λεει οτι εσυ ανηκεις σε μια ασημαντη ,αλλα επικινδυνη μειοψηφια που καμια σχεση δεν εχει με δημιουργια,αλλα με την ισοπεδωση!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κενού ουσιαστικού περιεχομενου τα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτά τα επιχειρήματα είναι "κενού ουσιαστικού περιεχομένου", τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα στην κατανόηση της έννοιας "επιχείρημα", αλλά και της πραγματικότητας

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]