Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου

  • Νότια της Κρήτης υπάρχει φυσικό αέριο που μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης για τριάντα (30, ναι καλά διαβάσατε) ολόκληρα χρόνια!!!
  • Κι εμείς τι κάνουμε γι αυτό; Απολύτως τίποτε...
Ανοίξτε το site USGS, Brenda Pierce! Ο πιό έγκυρος επιστημονικός οίκος του Κόσμου δείχνει ότι νοτιοανατολικά της Κρήτης (μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου) υπάρχουν αποθέματα Φυσικού Αερίου που αντιστοιχούν σε 30 χρόνια των αναγκών της Ευρώπης.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την μελέτη "EastMEd" του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (BEICIP, επίσημου Συμβούλου της Κυπριακής Δημοκρατίας), η οποία ρητώς αναφέρει ότι υπάρχουν αντίστοιχες προοπτικές αποθεμάτων Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου όχι μόνο Νοτιοανατολικά της Κρήτης αλλά και Νότια και Νοτιοδυτικά.
Με απλά λόγια, νότια της Κρήτης υπάρχει τέτοιος ενεργειακός πλούτος που όχι μόνο είναι σε θέση να αποπληρώσει ολόκληρο το χρέος της χώρας μας, αλλά και που θα την καταστήσει ενεργειακό κολοσσό μέσα στην ίδια την Ευρώπη...
Θυμηθείτε όμως όταν ξυπνήσουμε θα είναι ήδη αργά για να θρηνήσουμε τη μιζέρια και τη φτώχεια μας!
Γειτονικές μας χώρες που δεν συνηθίζουν να θάβουν τον εαυτό τους, θα αναλάβουν να τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο και τον επαγγελματικότερο τρόπο.
Η ρομποτική Τεχνολογία των βαθέων θαλασσών είναι εδώ για τις δεκαετίες που έρχονται!!!
Ταυτόχρονα η ανεπανάληπτη ηλιθιότητα (και χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο γιατί δεν θέλω να πιστεύω πως υπάρχει ενδοτισμός, προσυμφωνημένη στάση από την πλευρά των πολιτικών ηγετών και των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου) αναβάλει συνεχώς την αξιοποίηση ή ακόμη και την δυνατότητα αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Γιατί δεν ενεργοποιούμε την ΑΟΖ;
  • Γιατί δεν τοποθετούμαστε απέναντι στην προκλητικότητα (με ξεκάθαρη τάση κλοπής Ελληνικού πλούτου) των γειτόνων μας;
  • Γιατί ανεχόμαστε προσβολές, ενώ βρισκόμαστε σε θέση ισχύος;
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, υπάρχει αρκετό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Είμαστε η εφεδρεία της δύσης μετά το τέλος των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής. Ο Κατράκης επέμενε ότι υπάρχει πολύ πετρέλαιο στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Όποιος θέλει να ψάξει υπάρχουν άρθρα του Κατράκη στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ.
Το θέμα είναι ποιός θα τα εκμεταλλευτεί...! Εμείς ή ξένες Αμερικάνικες πολυεθνικές;
Μάλλον το δεύτερο, αφού η πολιτική και οικονομική κατάσταση που έχει δρομολογηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα: την οικονομική και εθνική μας χρεοκοπία ώστε να είμαστε πιο εύκολα διαχειρίσιμοι...
Δεν γνωρίζω πως θα τοποθετηθεί ο ιστορικός του μέλλοντος στα όσα αυτή τη στιγμή αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν σε ετούτη τη χώρα. Γνωρίζω όμως πως εάν δεν υπάρξει σύντομη πολιτική - κυβερνητική τοποθέτηση τέτοια που να ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο, νότια του Καστελόριζου, νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο (βλ. Ιταλία και Αλβανία), τότε θα υπάρξει τέτοια κοινωνική έκρηξη που θα στιγματίσει και θα σηματοδοτήσει την πολιτική και την κοινωνική ζωή του μέλλοντος σε βάθος δεκαετιών...

Κωνσταντίνος
Πηγή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]