Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χέλμουτ Σμιτ: Η Ευρώπη δεν έχει ηγέτες

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της Γερμανίας σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη άσκησε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δεν δίστασε να αποκαλέσει την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας «αντιδραστική» και την πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ «όχι πολύ έξυπνη».

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος θεωρείται ως μία από τις πλέον αξιοσέβαστες πολιτικές φυσιογνωμίες της Γερμανίας τονίζει ότι η Ευρώπη δεν έχει ηγέτες που να μπορούν να κατανοήσουν τις παγκόσμιες συνέπειες της κρίσης.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ως λιγοστές εξαιρέσεις τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ τονίζει ότι η Γερμανία και η Γαλλία συνέβαλαν στη δημιουργία των προβλημάτων.

Οι κύριες αιχμές του ωστόσο στρέφονται προς την κεντρική τράπεζα της χώρας, για την οποία αναφέρει ότι δεν βοηθά την Ευρώπη.

«Βαθιά μέσα τους, οι τραπεζίτες της Μπούντεσμπανκ είναι αντιδραστικοί. Είναι εναντίον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δρουν και αντιδρούν με βάση το εθνικό συμφέρον», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό νόμισμα, ο κ. Σμιτ επισημαίνει: «Αν είχαμε κρατήσει το γερμανικό μάρκο, την τελευταία 20ετία θα είχε δεχτεί τουλάχιστον μία με δύο επιθέσεις κερδοσκόπων» και προσθέτει ότι «το εύρος αυτής της επίθεσης θα ξεπερνούσε κατά πολύ όλα όσα βιώσαμε με την Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]