Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: Τα δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα

  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε από την πρώτη της μεγάλη εκλογική δοκιμασία εκτιμά σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το έγκυρο Βρετανικό περιοδικό Economist

“Πριν από ένα χρόνο, οι Έλληνες ξεφορτώθηκαν μία αναποτελεσματική και διεφθαρμένη συντηρητική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου κέρδισε και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Στις εκλογές της Κυριακής κέρδισε με την πρώτη μόνο δύο και προηγείται ελαφρά σε άλλες πέντε”.
Ο ανταποκριτής του Economist προβλέπει ότι η αποχή ενδεχομένως να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στον δεύτερο γύρο, γεγονός που θα πλήξει τους υποψηφίους της κυβέρνησης. Επίσης, δεν αποκλείει άτυπη συμμαχία ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ηττηθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ.
Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα πάντα με το οικονομικό περιοδικό, επέτρεψε στον κ. Παπανδρέου να αναδιπλωθεί από την απειλή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Το σίγουρο είναι, υπογραμμίζεται στο άρθρο, ότι “έρχεται δύσκολος χειμώνας” στην Ελλάδα, καθώς το έλλειμμα της περυσινής χρονιάς αναθεωρήθηκε επί τα χείρω και οι στόχοι για τη φετινή χρονιά δεν θα επιτευχθούν. “Τουλάχιστον”, καταλήγει ο συντάκτης, “ο Παπανδρέου κέρδισε χρόνο ώστε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις να λειτουργήσουν"...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι μεταρρυθμισεις θα λειτουργησουν επειδη καταφερε και καλα ο ΓΑΠ να κερδισει χρονο???
    Απο μπουρδες ο Economist αλλο τιποτα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]