Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική ομηρεία ενός ολόκληρου λαού συνεχίζεται... οικειοθελώς!


Η πολιτική ανατροπή δεν έρχεται μόνο από τις εκλογές. ‘Οπως βλέπουμε οι αγανακτισμένοι με αυτήν την κυβέρνηση πολίτες περισσεύουν, υπερθεματίζουν σε κριτική, βρίσιμο ακόμη και χλευασμό, χωρίς όμως αλλαγή συνείδησης ο ίδιος άνθρωπος που είναι εξοργισμένος και βρίζει την κυβέρνηση στην κάλπη ρίχνει το ίδιο ή κάνει αποχή (όπως σήμερα).
Η αλλαγή συνείδησης προϋποθέτει συμμετοχή σε μαζική δράση, ο αδιάφορος πολίτης του καναπέ δεν αλλάζει τους συσχετισμούς ούτε και τις συνειδήσεις, η φραστική (μόνο) διαφοροποίησή του είναι άσφαιρη και γι’ αυτό συνήθως προσωρινή.
Ο κόσμος που έκανε λοιπόν αποχή (όσο και εάν ως πολιτική στάση με βρίσκει αντίθετο) ίσως δείχνει κάποιο πολιτικό μήνυμα ίσως όμως και όχι, θέλει διευρεύνηση. Προσωπικά θεωρώ ότι η συνειδητή πολιτικοποιημένη αποχή έχει βάση και προβληματισμό, η απολίτικη χαζοχαρούμενη αποχή από μόδα είναι αδιάφορη.
Αν με μια πρώτη ματιά προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε του εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι, οι παράγοντες, οι καταστάσεις και τα αίτια που συνδιαμόρφωσαν το αποτέλεσμα δεν έχουν καμία σχέση με το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Σε καμιά περίπτωση από σήμερα το πρωί δεν θα σταματήσει η επέκταση της φτώχιας, η αύξηση της ανεργίας, η δύσκολη καθημερινότητα για τους πολλούς. Το ίδιο βέβαιο είναι επίσης ότι η πορεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά, είναι αδιέξοδη.
Μονόπλευρη είναι και η προσέγγιση του πρωθυπουργού, μετά τις απειλές για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της και όλα αυτά την ώρα που η δυσπιστία για τους πολιτικούς συνεχίζει να αυξάνεται.
Παρ' όλα αυτά η κοινωνία δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση, το πελατειακό σύστημα ζει και βασιλεύει χωρίς να έχει μια νέα πρόταση διακυβέρνησης, το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει να επιβιώνει παρασιτικά χάρις στην αδιαφορία των πολλών...
Νομίζω ότι όπως πάμε πολύ σύντομα θα βρεθούμε, ως χώρα, μπροστά στις τραγικές συνέπειες των αποφάσεων μας.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί, έχουν μπει σε κατάσταση ομηρείας και μάλιστα το πράττουν... οικειοθελώς!!! Οποιαδήποτε συζήτηση πέρα από αυτό, θεωρείται μάταιη. Αν δεν διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια της λανθάνουσας συμπεριφοράς, τότε ποτέ δεν θα μπορέσει η εκλογική διαδικασία να είναι αντιπροσωπευτική του λαού και θα αποδίδει συγκεχυμένα και χωρίς λογική (ακόμη και πολιτική) αποτελέσματα...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]