Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αποτελέσματα των εκλογών που σας κρύβουν

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
του καθεστώτος πολιτικού συστήματος
Τακτική στήλη / ανάρτηση του Όθωνα Ιακωβίδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, (μετά την επεξεργασία του 98 % αυτών) τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών των Περιφερειών, είναι τα εξής:

 1. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελείται από 9.800.000 εγγεγραμμένους πολίτες.
 1. Από αυτούς, ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ και ΨΗΦΙΣΑΝ οι 5.980.000
 1. Δηλαδή, δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 3.820.000 πολίτες, αριθμός που ισούται με το 39 % του εκλογικού σώματος. Άρα, προσήλθε στις κάλπες το 61% του εκλογικού σώματος.
 1. Τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ, μετρήθηκαν σε 540.000, αριθμός που ισούται με τον 9 % αυτών που ψήφισαν.
 1. Το σύνολο των μη προσελθόντων πολιτών, μαζί με .... τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια, ήταν 4.360.000 αριθμός που ισούται με το 44 % του εκλογικού σώματος.
 1. Τα δύο «κόμματα εξουσίας», απέσπασαν χθές :
  • Το ΠΑΣΟΚ 1.850.000 ψήφους
  • Η ΝΔ 1.750.000 «
  • ΣΥΝΟΛΟ 3.600.000 ψήφοι
 1. Τα 3.600.000 ψήφοι που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα μαζί, αποτελούν το 37,5 % του εκλογικού σώματος, ενώ
  • Το 1.850.000 ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν το 19,2 % του εκλογικού σώματος
  • Το 1.750.000 ψήφοι της ΝΔ, αποτελούν το 18,3 % του εκλογικού σώματος
 1. Στις περυσινές εκλογές του Οκτωβρίου,
 • Το ΠΑΣΟΚ είχε αποσπάσει 3.094.000 ψήφους
 • Η ΝΔ είχε αποσπάσει 2.358.000 ψήφους
 • Τα δύο κόμματα μαζί, είχαν συγκεντρώσει το 77% του συνόλου των ψηφισάντων.

Τα παραπάνω επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, λένε τα εξής:

 1. 4.287.000 πολίτες, (το 44 % του εκλογικού σώματος), ο ένας στους δύο Έλληνες και Ελληνίδες, αποδοκίμασε το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Με την πράξη του αυτή, έδειξε ότι υπάρχει κενό εκπροσώπησής του. Το μήνυμα είναι πολύ ηχηρό και απευθύνεται με τον πλέον επίσημο και αγωνιώδη τρόπο στις πολιτικές εφεδρείες που βρίσκονται αδρανείς μέσα στην κοινωνία. Ήρθε η ώρα τους. Πρέπει «να βγούνε μπροστά» και να οργανώσουν τη συσπείρωση αυτού του λαού, που χθές διαχώρισε τη θέση του από τα ανδράποδα και τους εξώνητους που το σύστημα εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια, πτωχεύοντας την Ελληνική κοινωνία.
 1. Το ΠΑΣΟΚ, από τα 3.094.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 1.244.000 υποστηρικτές του, δηλαδή το 40 % της δύναμής του !!!

 1. Η ΝΔ, από τα 2.358.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 608.000 υποστηρικτές της, δηλαδή το 26 % τής , ήδη, τσεκουρεμένης πέρυσι, δύναμής της, χωρίς να έχει καμία απώλεια από κυβερνητική εξουσία!!! Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς, αντί να κλαίει και να οδύρεται, θριαμβολογεί; Επειδή έχασε λιγότερους υποστηρικτές και πλησίασε το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, αν αύριο μείνουν στην Ελλάδα όλο κι όλο 1500 οπαδοί του δικομματισμού και η ΝΔ έχει τους 1000, ο κ. Σαμαράς θα κάνει πάρτυ , γιατί θα περνάει το ΠΑΣΟΚ κατά 50 % ::::

 1. Η χώρα κυβερνάται από ένα κόμμα που σήμερα, κατά την πλέον επίσημη καταγραφή της λαϊκής ετυμηγορίας, το εμπιστεύεται μόνο το 19,2 % του Ελληνικού λαού. (Πήρε 1.850.000 ψήφους, από τους 9.620.000 του συνόλου των εκλογέων). Αλήθεια, τι περίμενε να «συναθροίσει» ο ΓΑΠ για να «πάει σε εκλογές»;; Το 40 % των περυσινών εκλογέων του, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και στο κόμμα του. Η χυδαία μπλόφα του, ότι θα πάει σε εκλογές αν η κοινωνία αποδοκιμάσει την πρακτική του, αποκαλύφθηκε χθές το βράδυ, όταν άνοιξαν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Αντί άσσους, που έδειχνε ότι έχει, κρατούσε άχρηστα «λιμά». Το «ωραίο» είναι ότι, παρ’ όλ’ αυτά, δεν θέλει να χάσει τη θέση του στο τραπέζι και κάνει το κορόϊδο, σφυρίζοντας αδιάφορος. Το «πιστόλι» όμως που έβγαλε επάνω στο τραπέζι, το πήρε η κοινωνία, που δεν έχει και τη διπλωματική παιδεία της Μέρκελ και, ενίοτε, συμπεριφέρεται πολύ «μπρουτάλ».

Τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν χθές οι κάλπες, έχουν διαμορφώσει ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό περιβάλλον.

Ο βρασμός στο καζάνι, δυναμώνει.

Η «στιγμή της αλήθειας» για το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δείχνει ότι πλησιάζει πολύ γοργά.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Δεν είναι ακριβώς έτσι...

  Οι διαφωνίες μου είναι οι εξής:

  1. Τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται επι των ψηφισάντων. Η αποχή δεν είναι πολιτικό κόμμα, επομένως το ποσοστό της δεν υπολογίζεται στα αποτελέσματα. Άρα τα πραγματικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι 31% και 29% περίπου αντίστοιχα και όχι 19 και 18 περίπου.

  2. Άλλο πράγμα η αποχή και άλλο τα λευκά/άκυρα. Καθένα από τα 3 εκφράζει κάτι διαφορετικό. Δε μπορείς να τα συναρθροίζεις

  3. Αυτοί που απείχαν ...ας πρόσεχαν. Η στείρα αποχή - χωρίς να εκφράζει πρόταση λύσης - είναι καθαρά απολιτίκ στάση.( παρότι πολλοί εκφράζουν το αντίθετο) Αυτοί που απείχαν είχαν την ευκαιρία τους να εκφράσουν τη διαφωνία τους και την έχασαν. Άρα η αποχή μπορεί εμμέσως να θεωρηθεί στήριξη στους κυβερνητικούς, αλλά και στο σύστημα γενικά

  Με εκτίμηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αποχή panayk φυσικά και δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι άποψη και μάλιστα απόλυτα συνειδητοποιημένη.
  Ίσως να σας βολεύουν τα ποσοστά έτσι όπως παρουσιάζονται αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα:
  Τα δύο «κόμματα εξουσίας», απέσπασαν χθές :
  o Το ΠΑΣΟΚ 1.850.000 ψήφους
  o Η ΝΔ 1.750.000 «
  o ΣΥΝΟΛΟ 3.600.000 ψήφοι

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελείται από 9.800.000 εγγεγραμμένους πολίτες.

  Μεγάλε στη θέση σου θα έκλαιγα με μαύρο δάκρυ γιατί όπως λέει και ο Θραξ
  Aυτό που έρχεται από απέναντι δεν είναι η “άμαξα”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον panayk,

  ισχυριζεσαι οτι
  "Τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται επι των ψηφισάντων. Η αποχή δεν είναι πολιτικό κόμμα, επομένως το ποσοστό της δεν υπολογίζεται στα αποτελέσματα."

  Ο υπολογισμος των κομματων με βαση μονο αυτους που ψηφισαν ειναι ενα πολυ καλοστημενο κολπο του πολιτικου συστηματος για να φαινονται τα ποσοστα πολυ μεγαλυτερα της πραγματικοτητας!!
  Το γεγονος οτι η αποχη δεν ειναι πολιτικο κομμα,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει σαν πολιτικο φαινομενο!!
  Το φαινομενο αυτο υποδηλωνει δυσαρεσκεια απεναντι στο πολιτικο συστημα!!
  Υπαρχει ελλειψη εμπιστοσυνης στο διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και αν καποιος δεν βρισκει ενα κομμα να τον εκφραζει,τοτε ή θα απεχει ή θα ριξει λευκο/ακυρο.
  Πως ειναι δυνατον ενα πολιτικο φαινομενο να μην λαμβανεται υποψιν απο την στιγμη που η μιση Ελλαδα συμμετεχει σε αυτο???
  Γιατι εχει περισσοτερη αξια η αποψη ενος που θα εμπιστευθει το πολιτικο συστημα και θα ψηφισει ο,τι ψηφισει απο καποιου αλλου που δεν εμπιστευεται το πολιτικο συστημα??
  Προσωπικα ειμαι κατα της αποχης,αλλα αν κανενα κομμα δεν σε εκφραζει τοτε πως αντιδρας??

  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και απο πότε στις δημοκρατίες η αποχή θεωρείται αβουλία? Η αποχή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό δηλώνει οτι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τη σαπίλα που επικρατεί και δεν βρίσκει κάποιον να το εκπροσωπήσει επάξια. Πληροφοριακά εγω ψήφισα. Αυτό δεν σημαίνει οτι τη δεδομέμη στιγμή κάποιος που δεν ψήφισε οτι δεν ενδιαφέρεται όταν μάλιστα αυτό εκφράζεται μαζικά! Η αποχή είναι διαμαρτυρία και όχι αβουλία! Τί μας λένε δηλ. αντί να ρίξετε τη ψήφο σας στα σκουπίδια ρίξτε την στα σκ..α?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!!!
  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!
  ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΗΘΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΜΑ ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΩΡΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ . ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΕΝ ΚΑΙΡΟ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]