Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Φαρμακονήσι

  • Οκτώ τουρκικά μαχητικά εναντίον τεσσάρων ελληνικών σε αερομαχία πάνω από το Φαρμακονήσι...
Κρεσέντο τουρκικής επιιθετικότητας και σήμερα στο Αιγαίο με οκτώ τουρκικά μαχητικά σε πακέτο COMAO να πετούν κοντά ή επάνω από το Φαρμακονήσι, καταδιωκόμενα από ελληνικά μαχητικά. Στις 10.19 το πρωί το "πακέτο" αποτελούμενο από τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4 Terminator μπήκαν στο Αιγαίο από τον γνωστό διάδρομο που χρησιμοποιούν τα τουρκικά μαχητικά νότια της Χίου. Σην περιοχή είχαν σπεύσει ήδη τέσσερα ελληνικά μαχητικά, δύο F-16 και δύο Mirage 2000 από την Σκύρο.
Τα F-16 ανέλαβαν την "απασχόληση των ελληνικών μαχητικών και τα F-4 κατευθήνθηκαν νότια προς Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Κάποια στιγμή υπήρξε η υπόνοια ότι κατευθυνόντουσαν προς Λειψούς, αλλά τελικά στις 10.30 τα μαχητικά κρούσης, δηλαδή τα 4 F-4 Terminator πέρασαν επάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψη 10 και 12.000 πόδών σε δύο διαδοχικά ζεύγη (2+2). Στην περιοχή είχαν φτάσει και τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα καταδίωξαν μέχρι τον τουρκικό FIR.
Είναι η τέταρτη μείζονα πρόκληση σε τέσσερις ημέρες από την τουρκική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη θα έχουν καμία σχέση με την άσκηση που διεξάγουν οι Τούρκοι.

Τι είπε ο Βενιζέλος για την τουρκική επιθετικότητα
"Ο ελληνικός λαός και η ελληνική Πολιτεία τιμούμε σήμερα την Πολεμική μας Αεροπορία. Τιμούμε τους λεβέντες που υπερίπτανται ως προστάτες - άγγελοι πάνω από τους ελληνικούς ουρανούς και προστατεύουν, όχι απλά και μόνο την ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αεροπορίας, έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις, οι αναχαιτίσεις και οι αναγνωρίσεις που πρέπει ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος και η εθνική μας κυριαρχία.
Όπως ξέρετε, υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, υπάρχει μια συνεχής ένταση και ένας πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. Έχω πει πολλές φορές ότι εμείς δεν ακολουθούμε μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο. Γι’ αυτό και αποχωρήσαμε από την άσκηση χθες και προχθές και αναγνωρίσαμε και αναχαιτίσαμε τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και παρέβησαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας σήμερα, ημέρα της γιορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η στάση της Ελλάδας είναι καλόπιστη, είναι δημιουργική, έχει ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, που είναι το διεθνές δίκαιο. Από αυτό εμείς δεν πρόκειται να αποκλίνουμε. Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση αλλά δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μας ενδιαφέρει δε πάρα πολύ η σταθερότητα και η θεσμική προοπτική της Τουρκίας και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, οι εσωτερικές πολιτικές εντάσεις να εξάγονται, αλλά ούτε και να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι".

Και ψυχαναλυτής ο κύριος Βενιζέλος, αφού ερμηνεύει τα εσώψυχα των Τούρκων...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικα κ.Βενιζελο τα χωρικα υδατα θα τα αυξησετε στα 12 ν.μ οπως αλλωστε δικαιουμαστε ή μετα την Μ. Ασια και την Α.Θρακη θα χασουμε και το Αιγαιο??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]