Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχονται έκτακτα "ραβασάκια" για το Φ.Π.Α.

  • Του Νεκτάριου Β. Νώτη
Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δέκα μήνες από την έναρξη του κινήματος των αποδείξεων, οι καταναλωτές να αρχίσουν να ζητούν αποδείξεις, στη συνέχεια το κίνημα να ατονεί, αφού οι περισσότεροι κάλυψαν το αφορολόγητο και άρχισαν να διαπραγματεύονται για χαμηλότερες τιμές, με αντάλλαγμα τη μη έκδοση απόδειξης, και πολλές επιχειρήσεις να εισπράττουν, αλλά να μην αποδίδουν το φόρο προστιθέμενης αξίας, για να αρχίσουν οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο υφυπουργός οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες, με την οποία ζητά να αρχίσουν έκτακτοι έλεγχοι για το συγκεκριμένο θέμα. Στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν εντοπίσει περισσότερες από εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες –όλο αυτό το διάστημα– βάζουν στο ταμείο τους το φόρο προστιθέμενης αξίας, όταν κόβουν αποδείξεις, και στη συνέχεια δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, ως οφείλουν. Για το σκοπό αυτό, ζήτησαν και πήραν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τον κατάλογο με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες (στους περισσότερους από τους οποίους βέβαια το Δημόσιο δεν επιστρέφει το Φ.Π.Α.), οι οποίοι έχουν καρπωθεί το φόρο. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν μάλιστα κατηγοριοποιηθεί ανά ΔΥΟ. Έτσι, κάθε εφορία έχει λάβει λίστα με τις δικές της περιπτώσεις φοροκλοπής. Για όλες αυτές, θα αρχίσει έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί για ποιο λόγο δεν έχε αποδοθεί ο φόρος.
Κι επειδή πολλές υποθέσεις «σκαλώνουν» ύποπτα στις εφορίες, και καθυστερούν πολλές φορές χωρίς λόγο, ο κ. Κουσελάς ζήτησε από τους προϊσταμένους όλων των εφοριών να χρεώσουν συγκεκριμένο αριθμό υποθέσεων σε κάθε ελεγκτή. Θα δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα πλάνο, που θα θέτει στόχους σε κάθε εφοριακό για την ολοκλήρωση ελέγχων και θα παρακολουθεί την πρόοδο των υποθέσεων αυτών. Το σύστημα αυτό θα λειτουργεί με τη συνεργασία του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών, ώστε να καταγράφονται όλα ηλεκτρονικά και να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση από κανέναν, σε ό,τι αφορά το σε ποιον έχει ανατεθεί τι.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ποσά της φοροκλοπής στο Φ.Π.Α.
Θυμίζω: στις περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις, το υπουργείο οικονομικών έχει παγώσει τις επιστροφές Φ.Π.Α.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]