Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνεται η λίστα των εισηγμένων που εισέρχονται στο άρθρο 99

H ένταση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία που με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται καθημερινά, υποχρεώνει σεβαστό αριθμό επιχειρήσεων να προστρέξουν στις διατάξεις του άρθρου 99 για να προφυλαχθούν από τους πιστωτές τους. Επί της ουσίας το άρθρο 99 δίνει μία προσωρινή ανάσα στις επιχειρήσεις να αποφύγουν δυσάρεστες εξελίξεις (κήρυξη πτώχευσης) αλλά δεν τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Ολόκληρος ο νόμος 3588/2007 εδώ

Στο ΧΑ έχει δημιουργηθεί μία λίστα από 10 εταιρίες οι οποίες την τελευταία διετία εισήλθαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού νόμου ν3588/2007.

Πρόκειται για τις εισηγμένες: Σαος, Ατλάντικ, Εδρασις Ψαλλίδας, Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι, Betanet, Altec. Microland, Lannet, Αφοι Μεσοχωρίτη και παλαιότερα η Θεμελιοδομή. Το άρθρο 99 προβλέπει ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποδεικνύει ότι έχει οικονομικές
αδυναμίες, χωρίς όμως να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης πληρωμών, έχει την δυνατότητα να ζητήσει από το δικαστήριο την έναρξη της διαδικασίας της συνδιαλλαγής.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί είναι ότι ακόμη 2 εισηγμένες από το κλάδο του λιανεμπορίου αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι σε καθημερινή συννενόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για το άν θα ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρυ 99.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]