Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτρα "στραγγίσματος" για να βρεθούν 7 δισ. ευρώ

  • Στόχος του 2011 είναι να μην μείνει κανείς ζωντανός, αλλιώς δεν εξηγείται πως μπορούν να σκέφτονται περαιτέρω αύξηση ήδη υπαρχόντων μεγάλων φορολογήσεων που δεν πλήττουν παρά μόνο τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα
Αυτοκτονικές διαθέσεις πρέπει να έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού ενώ γνωρίζει πως έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης τους Έλληνες πολίτες, δεν διστάζει να σκέφτεται το σοβαρότατο ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης σε ήδη υφιστάμενους φόρους. Στόχος, είναι να βρεθούν 7 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα; Πιθανότατη (εάν όχι βέβαιη) κοινωνική έκρηξη της οποίας την "γεύση" θα δεχτούν όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ.
Στις 4 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα καθορίσει τα νέα μέτρα που θα αφορούν τέσσερις νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.
Αντικειμενικές αξίες, περαίωση ημιυπαίθριοι-αυθαίρετα και αύξηση ΦΠΑ σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης, αναμένεται να μειώσουν το έλλειμμα γεμίζοντας τα ταμεία του κράτους με ένα ποσό που στις πιο ευοίωνες προβλέψεις θα αγγίξει τα 7 δις ευρώ.
Αντικειμενικές αξίες: Η αύξηση των τιμών στα ακίνητα αναμένεται να φέρει εισρπάξεις 400 εκ. ευρώ
Περαίωση: Εδώ το ποσό δεν μπορεί να προβλεφθεί εαν δεν κατατεθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Οι οικονομολόγοι του Υπουργείου ευελπιστούν πως θα συγκεντρωθεί ένα ποσό 3 -3,5 δις ευρώ
Ημιυπαίθριοι-αυθαίρετα: Και σε αυτή τη δέσμη μέτρων θα παίξει καθοριστικό ρόλο η διάθεση των ιδιοκτητών να δηλώσουν όλους τους ημιυπαίθριους αλλά και τις αυθαίρετες κατοικίες.
Στην πρώτη κατηγορία τα έσοδα που θα αρχίζουν να εισρρέουν στα ταμεία από τον Απρίλιο του 2011 υπολογίζεται ένα ποσό 800 εκ. ευρώ, ενώ στα αυθαίρετα το 2010 θα εισπραχθούν περίπου 500 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2013 το ποσό αναμένεται να τριπλασιαστεί.
Αύξηση ΦΠΑ από 11% σε 13%: Το προσδοκώμενο ποσό αγγίζει το 1 δις ευρώ.
Σημαντική οικονομική ανάσα θα πάρει το Υπουργείο Οικονομικών και από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό κοντά στα 600 εκ. ευρώ, αν και υπάρχει προβληματισμός για τον τελικό αριθμό των εταιρειών που παρουσίασαν σημαντικά κέρδη την φετινή δύσκολη χρονιά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]