Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Ρωσία

  • Παράδοξες υψηλές θερμοκρασίες και ασταμάτητες φωτιές σε περιοχές που φιλοξενούν πυρηνικές εγκαταστάσεις (τυχαίο;), έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις όλες υπηρεσίες ασφάλειας στην Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει την σοβαρή πιθανότητα πυρηνικού ατυχήματος

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από ένα τεράστιας έκτασης κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, που απειλείται από τις μεγάλες φωτιές στα Ουράλια, όπως απειλείται και η Μόσχα όπου τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από τους πυκνούς καπνούς και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και πολλές ημέρες.
"Οι κυβερνητικοί επικεφαλής των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των πυρκαγιών κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή, όπου βρίσκεται το κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, "Μαϊάκ".
Στο γιγάντιο αυτό εργοστάσιο, όπου το 1957 είχε σημειωθεί μια πυρηνική καταστροφή, επεξεργάζονται τουλάχιστον 400 τόννοι πυρηνικών αποβλήτων ετησίως, ενώ εκεί υπάρχει και χώρος αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πυρηνικών αποβλήτων. Σημειώνεται ότι και σε άλλες ρωσικές περιοχές, που απειλούνται από τις φωτιές, υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες των ρωσικών αρχών, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ίδιες για μερικές ημέρες ακόμα...
Στο μεταξύ, εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη ρωσική πρωτεύουσα, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το γκριζοκίτρινο τοξικό πέπλο της.
Πιο δυσοίωνες από χθες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, που εκτιμούν ότι το νέφος του καπνού από τις πυρκαγιές θα διατηρηθεί πάνω από τη Μόσχα τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδας, έστω κι αν λίγο δροσίσει.
Αυτό δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού Μετεωρολογικού Κέντρου Ντμίτρι Κίκτιεφ, αμφισβητώντας τις προβλέψεις συναδέλφων του ότι Τρίτη με Τετάρτη το νέφος θα παρασυρθεί προς άλλη κατεύθυνση.
«Νομίζω πως δεν θα έχουμε προς το παρόν εξαιρετικές αλλαγές, αύριο ο άνεμος θα είναι νοτιοανατολικός, κατεύθυνση ενοχλητική, στις 11 του μήνα θα είναι νότιος, γι’ αυτό πολύ αμφιβάλλω ότι κάτι θα αλλάξει αύριο. Στο δεύτερο μισό της εβδομάδας ο άνεμος θα είναι αδύναμος, μεταβαλλόμενος, που σημαίνει ότι είναι απίθανο να διαλύσει το νέφος, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει πάνω από τη Μόσχα, γιατί δεν έχει πουθενά να στραφεί προς το παρόν», είπε ο κ. Κίκτιεφ, εξηγώντας ότι οι προηγούμενες προβλέψεις του Κέντρου «Φόβος» βασίστηκαν σε στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και οι διαφορές στις προγνώσεις αποδεικνύουν το αβέβαιο της κατάστασης.
Σύμφωνα με άλλες προβλέψεις στα μέσα της εβδομάδας και ειδικά την Τετάρτη θα πέσουν δυνατές βροχές, που θα βοηθήσουν καθοριστικά στη βελτίωση της κατάστασης.
Υψηλές παραμένουν και οι συγκεντρώσεις δηλητηριωδών αερίων στην ατμόσφαιρα της Μόσχας, όπου το μονοξείδιο του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούσαν το μεσημέρι κατά 2,2 φορές τις ανώτατες επιτρεπτές τιμές και οι ειδικοί υδρογονάνθρακες κατά 3,5 φορές, ενώ οι μέσες ημερήσιες τιμές ήταν πολύ χειρότερες καθώς η υπέρβαση το τελευταίο 24ωρο ήταν 9 (!) φορές για τα αιωρούμενα σωματίδια, 3,3 φορές για το μονοξείδιο του άνθρακα, 0,7-4,5 για το διοξείδιο του αζώτου και ως 1,4 φορές για το οξείδιο του αζώτου.
Η ζέστη διατηρεί και τις τιμές του όζοντος κατά 5,4 φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Υ.Γ.: Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε τις εστίες από τις φωτιές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως η Μόσχα καίγεται ολόκληρη!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πολλές παράξενες συμπτώσεις. Πάρα πολλές.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. --> Σου στέλλω μέιλ για άρθρο!

    Προς το παρόν...

    Οι εκατοντάδες εστίες από φωτιές στο Google Earth:

    http://media.englishrussia.com/wildfires_in_russia/3.jpg

    Βίντεο χωρίς σχόλια από το κέντρο της Μόσχας:

    http://www.youtube.com/user/RussiaToday#p/u/1/0jIdtuuqFpc

    Χ Χ Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρήκα και το άρθρο του Areshev:

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20380

    ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]