Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νίκος Παπανδρέου αδειάζει τον Γερουλάνο!

  • Βγήκαν μαχαίρια ή απλώς μας φαίνεται κάτι τέτοιο;
  • Βρήκαν το τέλειο θύμα για να του φορτώσουν την αποτυχία στον τουρισμό;
  • Πρόκειται για αυτόβουλη ενέργεια ή ο Νίκος «εκτελεί» εντολές του Γιώργου;
  • Με άρθρο-παρέμβαση ο αδελφός του πρωθυπουργού ασκεί έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η νέα διακυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του τουρισμού και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό…

«Εκείνο που δεν έχει καταλάβει η νέα διακυβέρνηση είναι ότι το υπάρχον μοντέλο τουρισμού που χτίζαμε τόσα χρόνια έχει λήξη οριστικά». Η ευθεία βολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και το συνολικό «άδειασμα» της πολιτικής που εφαρμόζει στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού, δεν προέρχονται από κάποιον από τους προκατόχους του, ούτε και από την αρμόδια τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά από τον ίδιο τον αδερφό του πρωθυπουργού, τον κ. Νίκο Παπανδρέου!!!
Το πρόσφατο πρωτοσέλιδο άρθρο-παρέμβαση του κ. Παπανδρέου στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», με τίτλο «Η τέλεια καταιγίδα στον τουρισμό», ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη δοκιμασία που περνούν οι σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον κύριο Γερουλάνο το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η κόντρα μεταξύ του αδερφού του πρωθυπουργού και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Το κλίμα, άλλωστε, για τον κύριο Γερουλάνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι και το καλύτερο τελευταία, καθώς όλο και πιο συχνά οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της κυβέρνησης κάνουν λόγο –στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους- για την έντονη απογοήτευση του κυρίου Παπανδρέου αναφορικά με τις επιδόσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό: «Ο πρόεδρος είχε υψηλές προσδοκίες από τον Παύλο και όπως είναι φυσικό απογοητεύεται όταν βλέπει ότι μάλλον έβαλε ψηλά τον πήχη για τον στενό του συνεργάτη». Τη γενικότερη συζήτηση και τον προβληματισμό που υπάρχει ήδη στους κόλπους της κυβέρνησης για την υπουργική απόδοση του κυρίου Γερουλάνου, ήρθε να εντείνει περαιτέρω η δημόσια και δριμεία κριτική που του άσκησε ο αδερφός του πρωθυπουργού σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του, απόδειξη ότι οι μεταξύ τους σχέσεις βρίσκονται κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί.

Δίνει το στίγμα
Η παρομοίωση από τον κ. Νίκο Παπανδρέου, της σημερινής κατάστασης του ελληνικού τουρισμού, με τη χολιγουντιανή παραγωγή «Η τέλεια καταιγίδα», όπου αποτυπώνεται η ιστορία του ναυαγίου ενός τολμηρού ψαράδικου, με καπετάνιο τον Τζορτζ Κλούνεϊ, δίνει το στίγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει ο αδερφός του πρωθυπουργού την πολιτική που ασκεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο κύριος Παπανδρέου αφού επισημαίνει μία σειρά αστάθμητων παραγόντων και έκτακτων γεγονότων που «ψαλίδισαν» όπως αναφέρει, την τουριστική δυναμική της χώρας, καταφέρει ισχυρό πολιτικό πλήγμα στην εικόνα του αρμόδιου υπουργού: «Εκείνο που δεν έχει καταλάβει η νέα διακυβέρνηση, είναι ότι το υπάρχον μοντέλο τουρισμού που χτίζαμε τόσα χρόνια έχει λήξει οριστικά»!
Όσον αφορά στη φιλόδοξη διεθνή διαφημιστική καμπάνια του κυρίου Γερουλάνου, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με κεντρικό σύνθημα «Καλημέρα», η προσέγγιση του κυρίου Παπανδρέου είναι καταπέλτης: «Η εικόνα, εν γένει, που προωθούσαμε ήταν μία φωτογραφία με μία ημίγυμνη γυναίκα και έναν ημίγυμνο άνδρα, δίπλα σε μία πισίνα, με ένα ποτήρι κρασί και σε μία γωνία η Ακρόπολη. Δηλαδή, τίποτα για τον θρησκευτικό ή αθλητικό τουρισμό ή για τα spa και την υγεία και βέβαια πολύ λίγα για τον πολιτισμό, κάτι που δείχνει ότι οι υπουργοί Τουρισμού έως τώρα δεν ασχολούνταν και πολύ με τα πραγματικά θέματα προσέλκυσης τουριστών»…
Μάλιστα, το σχόλιο-ερώτημά του ως λεζάντα στην σχετική διαφημιστική αφίσα είναι άκρως ενδεικτικό: «Έλλειψη φαντασίας;»!
Απορίες
Καλά, η ερμηνεία του μικρανεψιού του Κούντερα είναι υψηλής διανόησης. Με αναφορά σε χολιγουντιανή ταινία όπου κυριαρχούν τα εφέ και το εικονικό άγχος προσπαθεί να μας πείσει πόσο κοπιάζει το αδερφάκι του, ο τουρίστας.
Δηλαδή θέλει να μας πει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καλός ηθοποιός; Που όπως και ο ψαράς της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με ψαρά στην πραγματικότητα. Δηλαδή μαϊμού πρωθυπουργό έχουμε. Μια Τσίτα.
Μην απορείτε αν στο μέλλον ο Γιώργος θα συναγωνιστεί επάξια τον Μπρούς Γουΐλις στο ρόλο του σωτήρα του κόσμου. Κοινώς έλα νινί στον τόπο σου.
Αλλά τί περιμένατε; Μόνο με πλαστούς χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης μπορεί να συγκριθεί ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωταγωνιστής of the moving image. Γιατί αν γίνει σύγκριση με πραγματικά ιστορικούς χαρακτήρες άστα να πάνε.
Εγώ πάλι θα έλεγα πως είναι ισάξιος του Γκούφη αλλά…
Αλήθεια, υπό ποιά ιδιότητα και γιατί σε πρώτο πληθυντικό «χτίζαμε-προωθούσαμε» ο Μη-Θεσμικός Πρίγκηψ Νικόλαος αρθρογραφεί, παρεμβαίνει κι «αδειάζει» τον Mr. Spa υπουργό τουρισμού;
  • Mήπως επειδή ο εν λόγω χλιδάτος υπουργός θεωρείται από τους αντιπάλους του ως «ουρανοκατέβατος» στην πολιτική;
  • Mήπως επειδή o υπουργός έχει «βασιλική» σχέση με την οικογένεια του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, που τον βάφτισε;
  • Ή μήπως ο 3ος αυτός Πρίγκηπας δεν χωράει στο de facto «Φεουδαρχικό Πριγκιπάτο» και προκαλεί «δύσπνοια και συνωστισμό»;
Σε κάθε περίπτωση, ο Πρίγκηψ Νικόλαος κι ο Μεγάλος Aδελφός του, οφείλουν να κάνουν επιτέλους την καθυστερημένη αυτοκριτική τους και να εμπεδώσουν, ότι:
  1. O υπουργός τουρισμού είναι το Ψυχοσωματικό ΣΥΜΠΤΩΜΑ ενός χρόνια σαθρού πολιτικού συστήματος, το οποίο σήμερα, πνέει τα λοίσθια.
  2. H τοξίνη της χολερικής δυναστείας Παπανδρέου (1888 – 2010) είναι το εφιαλτικό ΑΙΤΙΟ των πολλαπλών δεινών, στην Ελλάδα.
  3. Οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες «ασθενείς» είναι πλέον ΥΠΕΡ! της Εγχειρήσεως, για την οριστική αντιμετώπιση της θανατηφόρας χολέρας!...
Όπως και να έχει, ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται πλέον κάτω από τη λαιμητόμο και... ακούει το "μαχαίρι" να πέφτει προς το κεφάλι του...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]