Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο περιοδεύων πρωθυπουργεύων τουρίστας

  • Η είδηση σε όλα όσα ζούμε είναι μία: Να βρίσκεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!!!
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πως δεν αντέχει να βρίσκεται σε αυτή τη χώρα ή τουλάχιστον δεν αντέχει να βρίσκεται για πολύ… (ακόμη;)

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει και αυτό που φεύγει δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και η «κάλυψη» του «κοσμοπολίτη» Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ούτε που βρίσκεται αλλά ούτε και τι κάνει… ως πολιτικός βέβαια, γιατί ως υπέργηρος αθλητής οφείλουμε να ομολογήσουμε πως προσπαθεί ταμάλα…
Καθώς λοιπόν πέφτουν οι θερμοκρασίες, η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμη να οσφρανθεί στην πολιτική ατμόσφαιρα το ότι πολύ σύντομα πάρα πολλά θα «πάρουν φωτιά».
Πολύ και δύσκολη δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το επερχόμενο φθινόπωρο και ακόμη δυσκολότερη τον χειμώνα. Το θέμα όμως είναι ποια κυβέρνηση θα δουλέψει και θα κάνει όσα πρέπει να γίνουν. Η κυβέρνηση του βουνού ή η κυβέρνηση της θάλασσας και των κυμάτων του Αιγαίου; Η προ ημερών ανακοίνωση πως ο πρωθυπουργός μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης για ολιγοήμερες διακοπές, τρεις μόλις ημέρες αφότου είχε επιστρέψει από τις πολυήμερες διακοπές του από τα ελληνικά νησιά (επί συνόλου αθροίζουμε διακοπές περισσότερες των 35 ημερών… και να δούμε που θα φτάσει αυτός ο αριθμός, αφού ήδη διαρρέεται η συνέχιση των πρωθυπουργικών διακοπών στο Ιόνιο!!!), ήταν το χειρότερο μήνυμα που μπορούσε να δώσει ο «περιοδεύων θίασος» στον ελληνικό λαό.
Δεν είναι δυνατόν, όταν τα οικονομικά της χώρας πηγαίνουν χάλια (επιεικής έκφραση), δεν μπορεί όταν σε εγκαλούν όλοι -εντός και εκτός της χώρας- για καθυστερήσεις κι ολιγωρίες σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές κινήσεις, όταν αλλάζεις βιαίως την ζωή των πολιτών, όταν βράζει ο κόσμος -και όχι μόνο από τους 40 βαθμούς του καλοκαιριού-, αλλά από ανασφάλεια και φόβο για το αύριο που καθημερινά γίνεται και χειρότερο, δεν μπορείς (βλ. πρωθυπουργός, κυβερνητικός, κομματικός ή κομματόσκυλο) να συμπεριφέρεσαι σαν πρίγκηπας και να μην βρίσκεται κανένας να σου πει ότι αγγίζεις (ή και ξεπερνάς) τα όρια της περιφρόνησης του κοινού αισθήματος αυτή η συμπεριφορά.
Λέγαμε τον Καραμανλή κουρασμένο και αδρανή και «βούδα» και άλλα πολλά και πολλές φορές τον εγκαλούσαμε –και πολύ καλά κάναμε- πως βαριέται. Και ο κόσμος τον τιμώρησε για όλα αυτά. Και τώρα βλέπουμε και τον Γιώργο Παπανδρέου σε έναν ρυθμό ανάλογο (αν και γύρω από τα σπορ οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι υπερλειτουργικός, αλλά μόνο εκεί…), να είναι κυριολεκτικά αμέριμνος!!!
Επί μία εβδομάδα, ο Τύπος, ακόμη και ο συμπολιτευόμενος (αν μου βρείτε αντιπολιτευόμενο Τύπο, θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ και ας ξέρω πως θα με πουλήσει την επόμενη στιγμή) είχε αρχίσει πια να σχολιάζει με πολύ δεικτικότητα για την κυβέρνηση της Πάρου. Δεν αντελήφθησαν τίποτε εκεί στην Πάρο; Και άντε, η Πάρος πέφτει «μακριά»… Δεν κατάλαβαν τίποτε εκεί στο Μαξίμου; Τόσοι σύμβουλοι εργάζονται και καλοπληρώνονται και κανείς δεν κατάλαβε τι γίνεται; (εδώ κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις, γιατί οι περισσότεροι σύμβουλοι ΔΕΝ γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και γραφή…). Αφού λοιπόν, κανείς τους (με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου) δεν αντιλήφθηκε τίποτε, διαπιστώνουμε πως υπάρχει πρόβλημα… και μάλιστα μεγάλο! Αν δεχθούμε πως αντελήφθησαν τι συμβαίνει, αλλά δεν τους νοιάζει, τότε υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας. Φαίνεται πως αποτελεί δομικό συστατικό –τι άλλο να υποθέσουμε;- όλων των ανθρώπων του νεποτισμού, των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί για να κυβερνήσουν (κληρονομικό δικαίωμα;) και θεωρούν πως η χώρα είναι κάτι σαν βασίλειό τους ή τσιφλίκι τους και θεωρούν και τους πολίτες υπηκόους…!
Τελικά, η είδηση βρίσκεται σε όσα συμβαίνουν γύρω μας ή σε όσα δεν συμβαίνουν; Η είδηση βρίσκεται στην Πάρο, στην Κρήτη, στο Ιόνιο, στο Καστελόριζο, στην Μακεδονία ή στην Θράκη; Δυστυχώς, η είδηση βρίσκεται όταν ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα (άραγε, πόσες φορές έχει λείψει από την Αθήνα, και δεν έχει γίνει γνωστό;) και όχι όταν λείπει!!!
Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι… Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τα προσόντα να κυβερνά τη χώρα, είτε όχι… Οι δυσλειτουργίες που δημιουργούνται από την απουσία του, τα προβλήματα που σωρεύονται εκεί που σκάνε τα κύματα, είναι ένα γεγονός που γιγαντώνεται για όσο διάστημα ο περιοδεύων πρωθυπουργός συνεχίζει ανέμελος τις διακοπές του. Και το μήνυμα που στέλνεται στους υπουργούς αυτής τη θλιβερής κυβέρνησης (πέρα από εκείνο το μνημειώδες «κάντε διακοπές χωρίς ενοχές») ενώ θα έπρεπε να είναι ένα και επαναλαμβανόμενο, «δουλειά – δουλειά- δουλειά», είναι τελείως διαφορετικό… «Τεμπελιά, καλοπέραση και δεν βαριέσαι…»
Όλα αυτά μπορεί να «ακούγονται» υπερβολικά, άλλοι ίσως βιαστούν να τα χαρακτηρίσουν και εμπαθή, αλλά… μήπως δεν είναι υπερβολική η πρωθυπουργική απουσία και η πρόκληση που γίνεται; Δεν μπορείς να θυμίζεις συνεχώς σε έναν κόσμο που στερείται τα αυτονόητα και που του έχεις ρίξει το βιοτικό του επίπεδο τόσο χαμηλά, όσο ποτέ δεν είχε φανταστεί, πόσο δεν σε αφορούν και δεν σε θίγουν, δεν σε προβληματίζουν όλα αυτά που εσύ αποφασίζεις να περάσει ένας λαός επειδή κάποιοι (ποιοι άραγε;) συμπεριφέρθηκαν στα κρατικά ταμεία σαν κλέφτες και κοινοί απατεώνες…!
Ήδη, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει τεράστιος προβληματισμός. Ήδη, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βλέπουν το «κακό» να έρχεται και –δυστυχώς για τους ίδιους- γνωρίζουν πως η μέχρι σήμερα σιωπή τους αποτελεί βαρύτατη συνενοχή που θα τιμωρηθεί αμείλικτα από την λαϊκή οργή. Προσθέτουν τα κομματικά στελέχη όλα τα σημειολογικά, από την προεκλογική περίοδο (και την αφίσα που έδειχνε τον Γιώργο Παπανδρέου με φόντο την Ακρόπολη έως το ανεκδιήγητο εκείνο πλάνο με τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο με φόντο τις βαρκούλες σαν να έκανε τουριστική καμπάνια) έως σήμερα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταμαρτυρούν πως τον χειμώνα ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει συνεχώς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και το καλοκαίρι στα νησιά από τον Ιούνιο!!! Τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλάνε πλέον ανοιχτά για την σημειολογία του τουρίστα!!! Κυβερνητικά στελέχη (ναι, αυτού του θιάσου Παπανδρέου – ΔΝΤ) αναρωτιούνται «έχουμε πρωθυπουργό ή πρωθυπουργεύοντα ο οποίος κυκλοφορεί και μιλάει με δύο-τρεις κολλητούς;»
Απέναντι σε όλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει τα πάντα για να δικαιώσει τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη, αλλά ακόμη και αυτούς που από την αρχή ήταν δύσπιστοι ως προς την ικανότητα, την θέληση, την δύναμη ή την ανεξαρτησία του στο να εργασθεί και να παράξει πολιτικό έργο… Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πως δεν αντέχει να βρίσκεται στην χώρα, σε αυτή την χώρα στην οποία περιοδεύει παριστάνοντας τον πρωθυπουργό, ενώ οι αποφάσεις στέλνονται με κούριερ από την τρόικα και τους «υπουργούς» του ΔΝΤ. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την αντίληψη πως ζει σε πριγκηπάτο, κάνει λάθος… Η Ελλάδα δεν είναι πριγκηπάτο κανενός και ούτε πρόκειται να γίνει αποικία των «δανειστών» κάποιων διακυβερνώντων…
Αναγνώστης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ο Γιωργάκης είναι φίνο παιδί. Για να μην μπερδεύεται στα πόδια του ΔΝΤ που διοικεί τη χώρα τρέχει ο έρημος από διακοπές σε διακοπές! Κι έπειτα λίγο το έχεις να πρωθυπουργεύεις μια χώρα που μισείς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 35 μερες απο που βγαινουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πρόσθεση της παραμονής στα διάφορα νησιά. Χοντρικά, τις διακοπές τις άρχισε από τον Ιούνιο και... συνεχίζει (με μικρά διαλείμματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μπάνια του αμερικανοθρεμμένου πρωθυπουργεύοντος είναι παρατεταμένα γιατί τον χαρακτηρίζει η ανεμελιά. Foot loose and fancy free.

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]