Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσκολες στιγμές για τους αμερικανούς στην Τουρκία!!!

  • "Ασφυκτιούν" στη Τουρκία οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές

Σύμφωνα με έκθεση επιθεωρητών του State Department, τόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα όσο και το προξενείο στη Κωνσταντινούπολη εγκυμονούν κινδύνους για το προσωπικό ενώ υπάρχει δραματική έλλειψη χώρων με αποτέλεσμα διάφορες υπηρεσίες όπως κλιμάκια της CIA, του FBI ή της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης να συνωστίζονται σε μικρά γραφεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διεκπεραίωση του φόρτου εργασίας και τους κανόνες ασφαλείας.
Επιπλέον, οι προξενικές αρχές των ΗΠΑ αδυνατούν να διευθετήσουν τις αιτήσεις για visa των Ιρανών υπηκόων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Στην έκθεση (εδώ) επισημαίνονται και οι δυσκολίες στην αποστολή απόρρητων τηλεγραφημάτων. Οι κρυπτογραφημένες επικοινωνίες των διπλωματικών αρχών διεξάγονται από την αεροπορική βάση του Incirlik, στο οποίο θα πρέπει να μεταβαίνει το αμερικανικό προσωπικό κάθε φορά στέλνει που διαβαθμισμένες αναφορές στην Ουάσινγκτον.

Αν και οι πληροφορίες ευθύς εξ αρχής πρέπει να θεωρηθούν ως προϊόν προπαγάνδας και σχηματισμού εντυπώσεων, παρ' όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να "δούμε" την πιθανότητα (έστω και αν αυτή είναι ελαχιστότατη) της μεταβολής στάσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προς τις αμερικανικές υπηρεσίες. Βέβαια, το ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι είναι αμιγώς αμερικανική, καταρρίπτει την οποιαδήποτε περίπτωση μη ικανότητας των αμερικανικών υπηρεσιών να κινηθούν άνετα σε τηλεπικοινωνιακό επίπεδο και σε γενικότερο επίπεδο πληροφοριών εντός της Τουρκίας... Το ζητούμενο, που προκύπτει, είναι στο γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να στήσουν σκηνικό "αποστασιοποίησης" της Άγκυρας και μη δυνατότητας από πλευράς των ΗΠΑ να κινηθούν άνετα εντός της Τουρκίας, η οποία εμφανίζεται (εντέχνως) ανώτερη στον τομέα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών των υπηρεσιών...
Γιατί, λοιπόν, οι ΗΠΑ θέλουν να εμφανίσουν "την αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 101"; Γνωρίζοντας πως αυτό είναι αδύνατον, μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε πως κάτι ετοιμάζεται στην Τουρκία (και όχι απαραίτητα από τους Τούρκους); Μήπως σε αυτό το γεγονός πρέπει να εστιάσουν οι Ελληνικές Υπηρεσίες (διπλωματικές και πληροφοριών) καθώς και το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας και ιδιαίτερα το ΓΕΣ;

Ευχαριστούμε το Strategy Report για την αρχική πληροφορία

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]