Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Άκης, η Γεωργία και ο… ΟΣΕ!!!

  • Ιστορία καθημερινής τρέλας ή ιστορία της πολιτικής καθημερινής ζωής;
Μία ιστορία ανάλαφρη, για να μας δροσίσει μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού, για να μας θυμίσει παλιές «χρυσές εποχές», τότε που η Ελλάδα δεν πεινούσε και πάρα πολλοί είχαν πέσει με τα μούτρα κι έτρωγαν, χορταίνοντας την πείνα τους… Μία τέτοια ιστορία σήμερα θα γράψω. Ιστορία αληθινή και με πολύ «ευχάριστο» σασπένς…
Πριν χρόνια, τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστικό, τότε που ο Γιώργος ήταν υπουργός, ο Σημίτης πρωθυπουργός και ο Άκης (ο ωραίος Μπρούμελ ντε) ήταν ο «άρχοντας του δαχτυλιδιού», στην Ελλάδα επικρατούσε ευνομία, ισονομία, ευταξία, αλλά κυρίως αξιοκρατία… εκείνη την εποχή έτυχε μία νεαρή κοπέλα να προσληφθεί από μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Αλλά, θέσεις στα γραφεία της Αθήνας δεν υπήρχαν, οπότε η νεαρά στάλθηκε στην επαρχία, διοικητική υπάλληλος (αφού διέθετε και ένα πτυχίο εξωτερικού…).
Μαθημένη στα «λούσα» και στην καλή ζωή των Αθηνών, με εξευγενισμένο φάρυγγα (για τον λάρυγγα δεν έχω ιδέα, αλλά όλο και κάποιος θα γνωρίζει κάτι για να μας πει…), δεν μπορούσε να βρει υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας junk food στην επαρχιακή πόλη που η «κακή» της η μοίρα την έστειλε για να εργαστεί… Έτσι, συμβιβάστηκε με υποκατάστημα άλλης γνωστής αλυσίδας junk food… Ευκολοπροσάρμοστη σαν χαμαιλέοντας η κοπελιά… Το μόνο της ελάττωμα, πως έβαζε τον υπάλληλο που έτρεχε για τις υποχρεώσεις της εταιρείας στις τράπεζες, να της φέρνει την… τροφή!!! «Θανάση, να τα φέρεις αμέσως», έλεγε πάντα με επιτακτική φωνή, όταν τελείωνε την τηλεφωνική της παραγγελία στον Θανάση. Και ο Θανάσης, μονίμως την… «έγραφε» κανονικά.
Πέρασαν οι μέρες, πέρασαν οι βδομάδες και ο διευθυντής του εργοστασίου ανακοίνωσε στο διοικητικό προσωπικό πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Τσοχατζόπουλος, γνωστός και ως «Άκης ο Μπρούμελ», θα επισκεπτόταν την περιοχή και ήθελε να δει το εργοστάσιο… (μην με ρωτήσετε γιατί, υπουργός της κυβέρνησης ήταν, όπου ήθελε πήγαινε…). Την ημέρα της επίσκεψης όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι είχαν στολισθεί για να συναντήσουν τον υπουργό. Και ο υπουργός, πράγματι επισκέφθηκε το εργοστάσιο και γνώρισε τους υπαλλήλους (τους διοικητικούς, όχι την μπλέμπα τους εργάτες…) δια χειραψίας, αφού αυτοί είχαν στηθεί στην… σειρά (σαν να περίμεναν το συσσίτιο του Ερυθρού Σταυρού) για να τους χαιρετήσει ο υπουργός…!
Κάποια στιγμή ο Άκης έφτασε στην Γεωργία. Την κοίταξε, τον κοίταξε… και είπε ο Άκης: «Γεωργία, εσύ εδώ;!!!». Αμέσως η Γεωργία αναφώνησε: «Άκη μου, τι κάνεις;» (οι κακές γλώσσες του εργοστασίου έλεγαν πως η Γεωργία ήταν κάτω από 25 χρονών…). Όλοι οι υπάλληλοι έμειναν να κοιτάζουν και να αλληλοκοιτάζονται…
Μετά από μία εβδομάδα μία διαταγή από τα κεντρικά μετέφερε την Γεωργία στην Αθήνα… Επιτέλους, είχε βρεθεί μία θέση για την κοπελιά, πάνω που ανησυχούσαν όλοι οι επαρχιώτες συνάδελφοί της, αν θα μπορέσει να αντέξει με τροφή που δεν συμπαθούσε ιδιαιτέρως… Η Γεωργία ήταν μάλιστα τόσο τυχερή, που ενώ στα κεντρικά κάθε χώρο γραφείου τον μοιράζονταν τρεις (3) υπάλληλοι, η ίδια έτυχε να έχει μόνη της ένα ολόκληρο γραφείο, που είχε και μεγάλο παράθυρο!!! Τυχερή κοπέλα η Γεωργία και όποιος διαφωνεί, να του τρυπήσει το κανό… Αλλά πέρα από τυχερή, ήταν και ικανή… αφού υπέγραφε την δουλειά άλλων υπαλλήλων ως δική της…! Μάλιστα, η Γενική Διεύθυνση της μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ήταν πολύ ευχαριστημένη με την απόδοση της Γεωργίας…
Αλλά η τύχη δεν είχε τελειώσει για την Γεωργία… Έτσι, ένα μήνα μετά την παραμονή της στα κεντρικά, ειδοποιήθηκε πως είχε προσληφθεί στον ΟΣΕ σε διευθυντική θέση… και σίγουρα βοήθησε τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος να γίνει ισχυρότερος και ανταγωνιστικότερος...
Είπε κανείς σας πως σε αυτή τη χώρα οι ικανοί δεν επιβραβεύονται; Γιατί, αν το είπε κανείς, να του βγει η αλυσίδα από το ποδήλατο και να μην βρίσκει διάδρομο να κάνει την πρωϊνή του γυμναστική.
Σήμερα, όμως, η Γεωργία μπορεί να έχει μεγάλο πρόβλημα. Πέρασαν χρόνια από τότε… Αλλά, από την άλλη, σκέφτομαι πως μπορεί να έχει ήδη βγει και στην σύνταξη…, οπότε...
Ηθικό δίδαγμα: Αν κάθεσαι στην γραμμή ποτέ δεν ξέρεις τι καλό πρόκειται να σου συμβεί...!
Αναγνώστης

Υ.Γ.: Δεν γνωρίζω εάν και πότε η Γεωργία είχε κάνει αίτηση πρόσληψης στον ΟΣΕ, για διευθυντική θέση, αλλά η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή… Α, και κάτι ακόμη: Στην μετάθεσή της στα κεντρικά, η Γεωργία ήταν τόσο τυχερή, που λίγα μέτρα παρακάτω από το κτίριο των γραφείων που εργαζόταν, υπήρχε υποκατάστημα της τροφικής αλυσίδας των αγαπημένων της junk food… Εν κατακλείδι, άγνωστο παραμένει εάν η Γεωργία γνωριζόταν με τον Άκη από τον... στρατό!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μήπως το εργοστάσιο λέγοταν κ λέγεται για λίγο ακόμα γιατί μάλλον πάει βουλγαρία, Sunlight Germanos??

    Λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ...... "Αυτό το μήνυμα περιέχει αποκλεισμένο περιεχόμενο που έχει προηγούμενα σηματοδοτηθεί ως κακόβουλο ή διαφημιστικό. Μιλήστε μαζί μας αν νομίζετε ότι αυτό είναι λανθασμένο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]