Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή την εβδομάδα επισκέπτεται την Ελλάδα!!!

  • Τον έχουν πείσει οι «4 σωματοφύλακες» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και καλά κάνει και ταξιδεύει στο εξωτερικό...
  • Ο διεθνής πρωθυπουργός της χώρας αν και δεν μπορεί να παιδεύει το... μυαλό του με τα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται στην Ελλάδα, επισκέπτεται συχνά τη χώρα για να κάνει "έλεγχο" και να διαπιστώσει αν δουλεύει το τηλέφωνο του σπιτιού του...!
Όσο ο καιρός περνά και η κυβέρνηση έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με το λαϊκό αίσθημα και υφίσταται μεγάλη φθορά τόσο αρχίζει να ξεθωριάζει η εικόνα του Γ. Παπανδρέου. Πλέον -και αυτό φαίνεται και από τη χθεσινή δημοσκόπηση της RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»- ο πρωθυπουργός μπαίνει στο κάδρο της κρίσης, υφίσταται κι αυτός τη φθορά. Και μάλιστα και από μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του περασμένου Οκτώβρη. Αλλά αυτό αναδεικνύει και άλλα παράλογα της διακυβέρνησης του Γιώργου.
Παράλογα τα οποία ομολογούνται από υπουργούς, βουλευτές, κομματικά στελέχη.
Για παράδειγμα, είναι αρκετά τα κυβερνητικά στελέχη -και τα κομματικά- τα οποία πιστεύουν ότι:
• Ο Γιώργος στην ουσία δεν κυβερνά! Υπό την έννοια ότι δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα της κυβέρνησης, πέραν του να δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις στα Υπουργικά Συμβούλια, και προτιμά να ταξιδεύει, ενώ τα Σαββατοκύριακα επιλέγει τη θάλασσα, το κανό, το ποδήλατο...
Αυτό είναι πλέον φανερό και από τις καθημερινές δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που όλο και περισσότερο φέρνει προς
οπερέτα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με... γενικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους!
Μόνο τη βδομάδα που πέρασε είχαμε δεκάδες κόντρες μεταξύ υπουργών, μεταξύ βουλευτών και υπουργών, μεταξύ κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών και υπουργών, μεταξύ στελεχών και του ταλαίπωρου γραμματέα και πάει λέγοντας!
«Καλά, ούτε εφημερίδες δεν διαβάζει;», αναρωτιόταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την απορία του για την αδράνεια του πρωθυπουργού εν μέσω τέτοιων εικόνων!

Οι... τέσσερις σωματοφύλακες!
Μάλλον δεν διαβάζει ελληνικές εφημερίδες (ίσως να φταίει και το γεγονός πως η γνώση του στην ελληνική γλώσσα είναι κάπως... προβληματική). Και περιορίζεται στην ενημέρωση από τέσσερα στελέχη, στα οποία έχει πλήρη εμπιστοσύνη, με τους άλλους να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά... Οι τέσσερις είναι οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Παμπούκης, καθώς και ο ανερχόμενος αστέρας της νέας διακυβέρνησης Κ. Θέος. Από αυτούς βασικά ενημερώνεται, ενώ ο έτερος «αντ' αυτού» Θ. Πάγκαλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος, ή τουλάχιστον αποστασιοποιημένος, το τελευταίο διάστημα (λέτε να φταίνε τα αμπέλια, τα πρόβατα ή εκείνο το κατσίκι που του είχε πέσει βαρύ τις προάλλες στα "βλάχικα";).
Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι η συνισταμένη της «ενημέρωσης» που του παρέχουν περιλαμβάνει τα εξής:
  • Πρόεδρε, πάμε πολύ καλά, κι εσύ προσωπικά ακόμα καλύτερα. Μην πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις!
  • Να συνεχίσεις τα ταξίδια στο εξωτερικό, είσαι πια μια διεθνής προσωπικότητα. Τι νόημα έχει να ασχολείσαι με την καθημερινότητα στην Ελλάδα;
  • Οι ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις είναι φυσιολογικές, πάντα θα υπάρχουν...
  • Παρά τα όσα λέγονται, ο κόσμος είναι ακόμα μαζί μας!
Με τέτοια λοιπόν ενημέρωση και ανάλυση πώς να συμπεριφερθεί διαφορετικά ο Γιώργος; Μάλιστα, πληροφορίες μας κάνουν λόγο ακόμα και για ψυχρότητα με μέλη της οικογένειάς του, τα οποία του επεσήμαναν τα αντίθετα!
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος πλέον είναι οργισμένος με τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, λόγω των δραστηριοτήτων της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που ενοχλούν την πρωθυπουργική νιρβάνα!
Είπαμε, όλα καλά αλλά μέχρις ενός σημείου!!! Δεν είναι δυνατόν να διαταράσσεται ο πρωθυπουργός ύπνος που αποκτήθηκε με την παράδοση του μισού Αιγαίου (λέτε να χρειαστεί να δώσουμε και το άλλο μισό για να μπορέσει να... κοιμηθεί και πάλι καλά ο Γιώργος;)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]