Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτέλεσαν τον Σωκράτη Γκιόλια...

  • Ήταν αναμενόμενο...
Στις 5.25 τα ξημερώματα, στο σπίτι του, έπεσε νεκρός με είκοσι σφαίρες ο γνωστός δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Άγνωστοι δολοφόνησαν το γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 5:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. O δημοσιογράφος βγήκε να δει τι συμβαίνει και οι ένοπλοι τον γάζωσαν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο ή τρία άτομα έφυγαν τρέχοντας από το σημείο, μπαίνοντας σε αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 7:10 η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.
Η είδηση δείχνει πως η κοινωνία μας ξεπέφτει. Γίναμε ένα από τα υπανάπτυκτα κράτη όπου δολοφονύνται δημοσιογράφοι. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός πως το σπίτι του ο εκλειπών το είχε "σφραγισμένο" με σιδεριές (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες). Ο Σωκράτης Γκιόλιας φοβόταν κάποιον ή κάτι... Και αυτό ακριβώς πρέπει να ερευνηθεί.
Όμως, αυτή η είδηση ήταν αναμενόμενη. Αμέσως μετά την βομβιστική απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε κυκλοφορήσει στους δημοσιογραφικούς χώρους η απειλή: Ο επόμενος θα είναι δημοσιογράφος. Γι αυτό εξάλλου έτρεχαν σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι στη ΓΑΔΑ και ζητούσαν προστασία.
Προφανέστατα ο Σωκράτης Γκιόλιας έπεσε θύμα της "τρομοκρατίας"... θα γράφει το πόρισμα της αστυνομίας. Μήπως όμως θα έπρεπε να ερευνηθεί περισσότερο η συγκεκριμένη δολοφονία; Μήπως η "τρομοκρατία" δεν έχει καμία σχέση, αλλά πρόκειται για γενικότερη τρομοκράτηση του δημοσιογραφικού χώρου;
Τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια του εκλειπόντος, στην δημοσιογραφική οικογένεια και στην κοινότητα των ιστολογίων (bloggs) της οποίας ήταν εξέχων μέλος (μέσω του "Τρωκτικού").
Όσο για τους δολοφόνους, θεωρούμε πως είναι αδύνατον η αστυνομία του κυρίου Χρυσοχοΐδη να τους συλλάβει. Καλοκαίρι έχουμε εξάλλου...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η δύναμη διαφθείρει.
    Η απόλυτη δύναμη διαφθείρει, απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως αυτο το γεγονός συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτο: http://olympia.gr/2010/07/09/provocators-greece/ ??????
    Δεν ξερω, καπως μου κολλανε εμενα αυτα... καθως και η "αποπειρα" κατα του Χρυσοχοιδη (αμα ηθελαν θα τον ειχαν φαει, μη μας δουλευει τωρα ο Χρυσοχοιδης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με λιγα λογια..
    Μηπως?η δολοφονια αυτη απλά οξυνει τα πνευματα στον διαδικτυακό χωρο εξυπηρετωντας μια καθοδηγουμενη εξέγερση?? Διοτι και μόνο το γεγονος πως προβάλλεται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ, εμένα με προβληματιζει. Τοσα και τοσα εχουν αποκρυψει τα ΜΜΕ, αυτο γιατι το εχουν πρωτη είδηση αμα δεν τους συμφέρει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα γέλασα (πικρά) με το "σύστημα"! Τρομοκρατική επίθεση! Τυχαίο; δεν νομίζω! Πολύ καλό εύρημα! Μετατοπίζει την οργή σε βολική κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]