Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ρώσοι “βλέπουν” αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας!

  • Να ενημερωθεί πάραυτα ο εισαγγελέας και να ασκήσει δίωξη στον Ρώσο υπουργό που διαδίδει τέτοιες ανυπόστατες φήμες!!
  • Εμείς πάλι με τα χάπια που μας δίνουν, βλέπουμε μόνο “μπλέ” και “πράσινους” κόκκους… Στα απορρυπαντικά απομακρύνουν την βρώμα, στην πολιτική όμως την... προσελκύουν!!!
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κουντρίν, ότι αναμένει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, λίγες μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody’s, που προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών.
«Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχαριστη», εκτίμησε ο Κουντρίν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, διεκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από τις αγορές.
«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.
Με την άποψη του κ. Κουντρίν δεν συμφώνησε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ,τονίζοντας ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν εξαρτάται από κανενός είδους αναδιάθρωση του χρέους της.
«Η ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε, έχει αρχίσει να μεταρρυθμίζει και να αλλάζει σε βάθος την ελληνική οικονομία. Για μένα τουλάχιστον, αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της στο Φόρουμ.
Δεν είναι μόνο οι Ρώσοι, αλλά και το Κόμμα της Γερμανικής Αριστεράς (DIE LINKE)το οποίο προτείνει στην Γερμανική Βουλή από μια άλλη σκοπιά, αυτή της αλληλεγγύης με τα δυσβάστακτα χρέη που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, μια κοινά συμφωνημένη στάση πληρωμών (¨MORATORIUM¨) για το εξωτερικό της χρέος, επίσης ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και χαριστική χρονική περίοδο μετά από την οποία θα ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών – δανείων.
Και βέβαια η Γερμανική Αριστερά, επειδή εμείς οι Έλληνες ¨δημοκράτες και αντιφασίστες¨ ξεχνιόμαστε, δεν ξεχνά να επαναλαμβάνει σε κάθε τοποθέτηση της για την Ελλάδα , να υπενθυμίζει ότι Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Γ΄ΡΑΪΧ, χρέος της Γερμανίας που ξεπερνά τα 200 δις ευρώ και η άρχουσα τάξη της χώρας δεν τολμά να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δεν δηλώνει ούτε καν ¨παράσταση¨ στις προσφυγές ελλήνων πολιτών στα Ιταλικά δικαστήρια, οι οποίοι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ (η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμεί ακόμα – με την παράλληλη εκοφαντική σιγή της Ελλάδας ), πιστεύοντας πως αφού οι ¨δικαστές¨ των Διεθνών Δικαστηρίων ¨ελέγχονται¨ απο τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τελικά θα δικαιωθεί-απαλαγεί!
Τυχαίο(;) ότι δεν τολμά η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για μια εμφανώςς δίκαια υπόθεση κα το τολμά η Γερμανία με το ¨δίκαιο το ισχυρού¨, δεν νομίζω!
Σχετικά με την πρόταση της Linke για ¨Μορατόριο¨ στην Ελλάδα βλέπε το σχετικό άρθρο που προτείνει για ανάγνωση η σημερινή κυριακάτικη ¨Αυγή¨ στο εξώφυλλο της:
"Η στάση πληρωμών και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τα διεθνή καπιταλιστικά – τοκογλυφικά κέντρα πρέπει και μπορεί να είναι αίτημα του ελληνικού λαού , και όχι μόνο της Γερμανικής Αριστεράς ή της Ρωσίας (η οποία για δικούς της ¨ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνιστικούς λόγους¨ προτείνει την λύση αυτή , η οποία δεν πρέπει να μας ¨παραπλανά¨ για να λέμε εμείς ¨όχι¨, αφού το θέλουν τα ¨ξένα κέντρα¨).
Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση η κάλπικη ψευτόκομπορρημοσύνη της ελληνικής μεταπρατικής – ξενόδουλης αστικής τάξης για μια ¨Δυνατή Ελλάδα¨, πάει περίπατο.
Αποκαλύπτεται η διαχρονική γύμνια της σαν αποτέλεσμα της πολιτικής αισχροκέρδειας που ασκούσε, πέρα από ¨εθνικά συμφέροντα¨, με μοναδικό σκοπό τα ταξικά – ταξικότατα συμφέροντα της".
Αναγνώστης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]