Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία σε μία αδύναμη Ελλάδα, για να "δώσουν" την Κύπρο;

  • Με μια αδύναμη κυβέρνηση όλα μπορούν να γίνουν
  • Τελικά, πόσο φασίστες είναι αυτοί που μας κυβερνούν;
«Δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό» είπαν με μια φωνή η Άγκυρα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερόγλου κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν. Και όλοι αναρωτιούνται για ποια ευκαιρία μιλούν. Καμιά κινητικότητα σοβαρή δεν έχει υπάρξει τους τελευταίους μήνες, αντιθέτως η εκλογή Ερόγλου ως ψευτοπρωθυπουργού στα Κατεχόμενα έχει προκαλέσει παγωμάρα στη Λευκωσία καθώς είναι γνωστές οι ακραίες θέσεις που έχει ως γνήσιο τέκνο του Ντενκτάς. Άρα προς τι οι προτροπές για να μη χαθεί η ευκαιρία;
Μάλλον δεν είναι τυχαίες, όμως, αφού βλέπουν ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις μείζονος εθνικής σημασίας. Η Αθήνα, πνιγμένη στα οικονομικά της αδιέξοδα και πιεζόμενη για υποχωρήσεις από τους Αμερικανούς είναι ικανή να ανοίξει τώρα θέματα που θα πονέσουν. Ούτε η προτροπή της Άγκυρας για το Κυπριακό είναι τυχαία, ούτε η ονομασία Μακεδονία του Βαρδάρη που δίνει η Ουάσιγκτον ως λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια.
Το είχαμε γράψει και παλαιότερα. Εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης, με την Ελλάδα στο καναβάτσο και στηριζόμενη σε ξένες πλάτες, τα ανταλλάγματα μπορεί να είναι οδυνηρά. Γι’ αυτό ας προσέξουν οι γιάπηδες που κάνουν κουμάντο στο υπουργείο Εξωτερικών. Τις περικοπές και την αδικία ο λαός την αντέχει. Την παραχώρηση μιας έστω σπιθαμής γης, ή μια ονομασίας δύσκολα θα την καταπιεί.
Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λύσης του Κυπριακού λέει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ. «Ελπίζω ότι δεν θα χαθεί και πάλι με αποτυχία των διαπραγματεύσεων, όπως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, το 2004, με το δημοψήφισμα», είπε ο κ. Γκιούλ μετά από συνομιλίες που είχε χθες στην Αγκυρα με τον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου «Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Έρογλου τόνισε ότι στόχος του είναι η εξασφάλιση μιας βιώσιμης μόνιμης λύσης.
Την ίδια στιγμή, σήμερα ως ιστολόγιο πήραμε επιστολές από την Ρόδο οι οποίες μας πληροφορούν πως σήμερα το πρωϊ (20.6.2010) γύρω στις 6, κατέφθασαν στο λιμάνι της Ρόδου με πλοίο αγνώστου εθνικότητας περί τους 900 πακιστανοί!!!
Σαφέστατα δεν πρόκειται για τουρίστες, αλλά για λαθρομετανάστες. Πρόκειται προφανώς για οργανωμένο σχέδιο, γιατί κάποιοι οργάνωσαν τέλεια την είσοδο στη χώρα των “φίλων” του Γιώργου απο την Απω Ανατολή, επιλέγοντας ώρα και μέρα που να μην διασαλευτεί και το δημόσιο αίσθημα. Καλώς να τα δεχτούμε τα “μελαψά παιδιά”.
Ετοιμάστε τους και κανένα διορισμό στη Βουλή τώρα. Αυτοί θα σας υπηρετήσουν πιστά!!! Έτσι δεν είναι Γιώργο;
Αιδώς Αργείοι…
Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει για μείζονος σημασίας θέματα τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Οι "πολιτικές" της λαθροκυβέρνησης, όμως, άλλα προβλέπουν, που δεν έχουν καμία σχέση με τη Σύνταγμα. Τουλάχιστον με το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο παραβιάζουν ασύστολα, χαμογελώντας και προσδοκώντας πως οι "φίλοι" θα τους φυγαδεύσουν εγκαίρως...
Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι εχει λευκή επιταγή στον χειρισμό εθνικών θεμάτων; Κανένας την εξουσιοδότησε για τέτοιες αποφάσεις. Απολύτως κανένας. Εκτός και εάν θεωρούν ότι to 44% τους δίνει αυτό το δικαίωμα... Θα πρέπει, όμως, να αναλογισθούν πολύ σοβαρά το τι κάνουν, διότι το 44% θα ήταν πολύ χαμηλότερο αν έλεγαν την αλήθεια πριν τις εκλογές.
Το επιχείρημα ότι δεν γνώριζαν δεν τους το αναγνωρίζουμε, επειδή γνώριζαν πολύ καλά. Αλλά, ακόμη και εάν τότε δεν γνώριζαν ούτε αυτοί, ούτε ο λαός, δεν θα πρέπει ως δημοκρατες -που επαίρονται ότι είναι- να σταματήσουν να αποφασίζουν και να αφήσουν τον λαό (που τώρα έμαθε τι συνέβαινε και τι συμβαίνει) να αποφασίσει για το ποιός και πως θα διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον του; Έτσι, θα απαλλαγούν και από την ευθύνη, αλλά κυρίως, θα γλιτώσουν το λιντσάρισμα, γιατί αυτό τους περιμένει, όσο και αν ελπίζουν πως θα πέσουν μόνο ντομάτες, γιαούρτια και... πέτρες...
Από την άλλη, πάλι, οι κοινοβουλευτικές δικτατορίες όπως αυτές που έχουμε από το ’74 δεν κάνουν δημοψηφίσματα… Μήπως, τελικά, έφτασε ο καιρός ανάψουν λίγο τα αίματα...;
Mr Papandreou and Mr Christofias δεν σας βλέπω καλά, μα καθόλου καλά...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]