Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα ξεκινάει έρευνες για πετρέλαιο - Ο Πάγκαλος το ξέρει;

  • Γ. Μανιάτης: Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Η πολιτική ανεπάρκεια του "πολλά βαρύ", αλλά και η ταυτόχρονη πολιτική ελαφρότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, Θεόδωρου Πάγκαλου είναι γνωστή, αλλά ποιός θα το περίμενε ότι ενέργειες της κυβέρνησης στην οποία μετέχει ως γενικός διευθυντής (αντιπρόεδρος), θα τον εξέθεταν και θα τον χαρακτήριζαν ως ανεπαρκή πολιτικό, του οποίου τα λεγόμενα έχουν λιγότερη βαρύτητα και από το απόλυτο μηδέν;
Ο κύριος Πάγκαλος ειρωνευόταν πριν από λίγους μήνες όλους εκείνους που ισχυριζόταν πως το Αιγαίο -αλλά και περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα- έχει πετρέλαιο και μάλιστα σε μεγάλες (έως τεράστιες) ποσότητες. Οι ισχυρισμοί του αμπελουργού - αντιπροέδρου της κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ, ξεκινούσαν από τον χλευασμό και κατέληγαν στην ειρωνεία, ακολουθώντας την γνωστή πολιτική οδό του γνωστού και ως "θα πούμε ότι την πήρε ο άνεμος" (όταν στα Ίμια και προ τεταμένης κατάστασης πρότεινε την απόσυρση της Ελληνικής Σημαίας, ρίχντας την ευθύνη στον αιγαιοπελαγίτικο άνεμο...!). υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Δυστυχώς, ο κύριος Πάγκαλος διαψεύδεται πλέον (στα ανύπαρκτα επιχειρήματά του) και γελοιοποιείται πολιτικά, από απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο!!!
Έτσι, την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real.
«Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Ερωτηθείς ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, επεσήμανε πως «υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ».
Σημείωσε ακόμη ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας"

    Μπορεί να είναι ο τόπος μας, αλλά τα κέρδη δεν θα πάνε στις "τσέπες μας" (δηλαδή του απλού Έλληνα και Ελληνίδας) αλλά στις "τσέπες" λίγων πλουσίων (ξένων & εγχώριων) λαμογιων.

    Όσο για τον Πάγκαλο, αυτός έκανε ότι δεν γνώριζε πρίν από λίγους μήνες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο επειδή υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ξεπουλήματος σε ιδιώτες της περιουσίας μας (υπεδάφους, οργανισμών, μισθών και εδαφών τα οποία είναι ποτισμένα με το αίμα Ελλήνων που αγωνίστηκαν να τα κρατήσουν ελεύθερα από κατακτητές και από επίδοξους κατακτητές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός έχει "ξεχάσει" και τα Ιμια, έχει "ξεχάσει" και την Συμφωνία της Μαδρίτης, έχει "ξεχάσει" και τον Οτσαλάν!
    Κι όμως, κάτι τέτοιοι άνθρωποι μας κυβερνάνε!!! Ας όψεται ο βλάκας ο Ελληνικός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]