Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά, υπάρχει ελπίδα;

  • "...Ποτέ οι κύκλοι αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν για την Ελλάδα από την ίδρυση της, το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν η εύκολη πρόσβαση στο δημόσιο ταμείο και η διαιώνιση του εντελώς κλεπτοκρατικού συστήματος που ονομάζουν ελληνική διοίκηση..."
Του Γεώργιου Μάντζαρη
Η μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων από τη Νότια Αφρική έχει προσωρινά αδρανοποιήσει την συμμετοχή ή την ανάληψη πρωτοβουλίας, για οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της παράνομης κυβερνητικής πρακτικής, με ότι έχει να κάνει με την πορεία της χώρας.
Οι άνθρωποι που βύθισαν την χώρα στην μεγαλύτερη κρίση από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους, κοροϊδεύουν στην κυριολεξία και απαξιώνουν θεσμούς και πρώτα από όλα το Σύνταγμα της χώρας. Τι νομίζουν οι κύκλοι αυτοί, που δεν είναι άλλοι από τους απόγονους των παλιών κοτζαμπάσηδων, σε σύμπνοια με τα νέα οικονομικά τζάκια στην κυριολεξία απάτριδες και αδιάφοροι για την πορεία του λαού και του Έθνους, ότι θα έχουν ένα τέλος που θ είναι ήρεμο ή βίαιο γεμάτο ανατροπές;
Ποτέ οι κύκλοι αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν για την Ελλάδα από την ίδρυση της, το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν η εύκολη πρόσβαση στο δημόσιο ταμείο και η διαιώνιση του εντελώς κλεπτοκρατικού συστήματος που ονομάζουν ελληνική διοίκηση.
Άνομα συμφέροντα σε αγαστή σύμπνοια με τους ξένους κηδεμόνες καταστρέφουν ότι έχει κτιστεί σ΄ αυτόν τον τόπο με δυσκολία και απίστευτες θυσίες. Τα παρακάτω θεσμοθετήθηκαν και καταργήθηκαν γιατί ο λαός συλλογικά δεν είναι ανήθικος, ανήθικα είναι μόνον τα άτομα.

1. Καθιερώθηκε ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
2. Επιβλήθηκε ο θεσμός της κοινωνικής περίθαλψης.
3. Καθιερώθηκε ο θεσμός της υποχρεωτικής άδειας .
4. Επιβλήθηκε τα οχτάωρο.

Ποιος τα ξεκίνησε;
Ο Ιωάννης Μεταξάς ο δικτάτορας το 1936, και τα καταργεί η σοσιαλιστική βαρβαρότητα το 2010. Αν μπορεί κάποιος να φανταστεί που ήταν η χώρα έστω και με κάποια επίφαση καλής οικονομικής ευημερίας, και όλοι οι ΅μακρυχέρηδες΅ που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να έχουν το μακρύ τους χέρι με διάφορους τρόπους στο δημόσιο ταμείο. Το κακό που κάνανε στις μελλοντικές γενιές δεν το αντιλαμβάνονται με κανένα τρόπο και η μόνη λύση για να το καταλάβουν είναι να τα χάσουν όλα, μα όλα. Τα τρία αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, δεν πρόκειται ποτέ για δικούς του λόγους ο καθένας να προχωρήσουν σε αυτοκάθαρση, γιατί τότε καταργούνται από τις εξελίξεις.
Επίδοξους σωτήρες η χώρα δεν χρειάζεται, αλλά να συμφωνήσουμε με δημόσιο διάλογο άμεσα για όσα πρέπει να σεβόμαστε και να προφυλάξουμε και να στέλνουμε στη φυλακή αυτούς που ρημάζουν με αδιαφανείς διαδικασίες τον πλούτο της χώρας και να αποστέλλονται φυλακή με άμεση δήμευση της περιουσίας.
Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το μοντέλο διαχείρισης της χώρας έχει οριστικά χρεοκοπήσει. Αυτοί που δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς και τον κόπο του Ελληνικού λαού να απαγορευθεί να συμμετάσχουν ξανά στα κοινά. Η δημοκρατία για την αντίληψη των Ελλήνων είναι να κάνει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην απίστευτη περιπέτεια μας σήμερα γιατί αύριο είναι πολύ αργά. Επιτέλους υπάρχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το να "γκρεμίζεις" είναι πολύ πιο εύκολο από το να "χτίζεις".

    Ιδίως όταν κάποιοι έχουν "εργαλεία και μέσα" "κατεδάφισης" και μπορούν να "κατεδαφίζουν" ανενόχλητοι για 4 χρόνια, αδιαφορόντας όπως λένε για το (πολιτικό) κόστος που θα υποστούνε στο μέλλον (εκλογές).

    Οι "κατεδαφιστές" έφαρμόζουν τις εντολές που έχουν λάβει απαρέγκλιτα.

    Με τους κατοίκους του σπιτιού να διαμαρτύρονται σε "εις ώτα μη ακουόντων", αισθάνονται εγκωβισμένοι μην έχοντας "όπλα" όπως η ψήφος εθνικών εκλογών.

    Αφοπλισμένοι και προδομένοι τώρα ψάχνουν να βρούνε
    που λάμπουν τα άστρα,
    που ουρανός είναι ασυννέφιαστος
    και που το γλυκόπιοτο νερό
    τρέχει ελεύθερο.

    Ψάχνουν να βρούν την ελπίδα στα "χαλάσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]