Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη ενισχύεται και η Ελλάδα μένει εκτός;

  • Αποκλειστικό: Ετοιμάζεται δήλωση στήριξης (απόψε) του Ευρώ με ανακοινώσεις που θα ρίξουν τα επιτόκια
  • Ο Παπανδρέου τα κατάφερε και έβαλε εκτός των ευρωπαϊκών σχεδίων την Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μεταφέρει το πολύ καλό Olympia, σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί ειδικό πακέτο στήριξης, με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα προς εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τις επιθέσεις των υπερατλαντικών (και όχι μόνο) κερδοσκόπων. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για μία απίστευτη μεθόδευση σχετικά με την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Θα εξηγηθεί η επίσπευση του και όλες οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις που ταπείνωσαν το κοινοβούλιο, το σύνταγμα και τη δημοκρατία.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ούτε σημερινή ούτε προϊόν παρθενογέννεσης, αλλά αποτέλεσμα διαβουλεύσεων εβδομάδων.
Εάν λοιπόν επιβεβαιωθεί η πληροφορία μας, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα που υπέγραψε με το ΔΝΤ και κατέστρεψε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της, ενώ από Δευτέρα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ευνοϊκούς όρους.
Θα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι επρόκειτο για κερδοσκοπική μεθόδευση εκποίησης Εθνικής περιουσίας με τη συνεργασία όλων αυτών που ψήφισαν “ΝΑΙ”. Οι προσωπικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποκλείεται να μην είχε ενημερωθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις τους να προστατεύσουν το ευρώ και τις ευρωπαϊκές οικονομίες, τον καθιστούν υπόλογο έκθεσης της χώρας μας, στις διαθέσεις του ΔΝΤ, το οποίο απομακρύνεται πλέον από οποιαδήποτε περίπτωση "προσέγγισης" άλλων ευρωπαϊκών κρατών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.
Τι έχει άραγε να πει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας για τις συγκεκριμένες εξελίξεις οι οποίες τον εκθέτουν; Ακόμη και αν ισχυριστεί πως δεν ενημερώθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες, εάν δηλαδή ομολογήσει πως έχει τεθεί τυπικά αλλά και πρακτικά εκτός των επαφών και συνεννοήσεων των ευρωπαίων ηγετών, τότε ουσιαστικά θα ομολογήσει την πολιτική περιθωριοποίησή του. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο για έναν λόγο... αυτόν την έλλειψης εμπιστοσύνης των ηγετών της ευρώπης προς το πρόσωπό του...
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για μεθόδευση του Γιώργου Παπανδρέου η είσοδος του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία, η χώρα μας μπαίνει στο ευρωπαϊκό περιθώριο λόγω των χείριστων προσωπικών χειρισμών που επέλεξε να κάνει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Εν αναμονή των εξελίξεων με βάση τις οποίες οι Ευρωπαίοι σήμερα θα πάρουν κρίσιμες αποφάσεις... Εμείς αποφασίσαμε ΜΟΝΟΙ μας ή μάλλον, ο Γιωργάκης αποφάσισε για εμάς!!!

Διαβάστε σε άρθρο του έγκυρου Reuters, τις δηλώσεις του Φιλανδού υπουργού οικονομικών JYRKI KATAINEN σε συνέδριο στο Ελσίνκι:
“Η κατάσταση στην οικονομική αγορά έχει οδηγηθεί σε πολύ άσχημη κατεύθυνση, παρόλο που η κρίση στην Ελλάδα δείχνει να ελέγχεται”
“Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, για να φέρουμε την σταθερότητα έγκαιρα”
“Θα συμβεί τραπεζική κρίση. Ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Η τραπεζική κρίση δεν θα αφορά μια χώρα, αλλά θα οδηγήσει σε πλήρη ύφεση στην Ευρώπη”
Σήμερα, απόψε το βράδυ προσβλέπουμε σε μια απόφαση, για το πως θα σταθεροποιήσουμε την Ευρωπαϊκή οικονομία, την τραπεζική αγορά και να αποφύγουμε τα χειρότερα”.
“Υπάρχουν πιθανότητες να το κάνουμε αυτό, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε μια λύση. Σήμερα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν”.
Τέλος ο Φιλανδός πρωθυπουργός Vanhanen δήλωσε στο Reuters: ”Ότι και αν περιέχει ένα ποσόν χρημάτων, που θα μπορούσε να χρησιμοπιηθεί, ή ένας μηχανισμός, με τον οποιο η Ε.Ε θα μπορούσε μόνη της να δανεισθεί γρήγορα, όλα αυτά θα έχουν επιλυθεί αύριο!!!
Εάν λοιπόν επιβεβαιωθεί το άρθρο, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα που υπέγραψε με το ΔΝΤ και κατέστρεψε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της, ενώ από Δευτέρα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ευνοϊκούς όρους.
ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η Ελλαδα ηταν ΠΑΝΤΑ εκτος!!!
    Ο ΓΑΠ εβαλε το κερασακι στην τουρτα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απιστευτη ξεαπιστευτη αυτο θα γινει διοτι δεν μας εμπιστευονται,και εαν δεν ειμασταν στην ευρωζωνη θα ειχαμε φαει μια κλωτσια μα τι κλωτσια,σβουριχτη.Η αποφαση να παμε ΔΝΤ ηταν της ευρωπης και κυριως της Μερκελ,πολυ απλα οι ευρωπαιοι συνεταιροι δεν μας εμπιστευονται και γιατι αλλωστε,αφου εχουμε γινει το μαυρο προβατο...Μια χαρα ειναι το ΔΝΤ αν το χρησιμοποιησουμε θετικα,εχουμε ομως κουλτουρα να το κανουμε αυτο,η θα γινει παλι μπαχαλο με την αριστερα και τους συνδικαλιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστη 11:29 θεωρείς μιά χαρά το ΔΝΤ? Δηλαδή πιστεύεις ότι είναι καλά να βρεθούν 2,5εκατομμύρια έλληνες χωρίς δουλειά, να μειωθούν κατά 30-40% οι υπάρχοντες μισθοί των χαμηλόμισθων κυρίως, να μειωθούν κατά 40-50% οι συντάξεις, να ανέβουν οι φόροι, να ανεβούν οι τιμές των προιόντων; Αυτό για σένα είναι καλά; Και αυτό να υπάρξει για το ελάχιτο χρονικό διάστημα των 10 χρόνων; Είσαι σίγουρος πως θα υπάρξει λαός και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι πολίτες όταν τελειώσει το ΔΝΤ μαζί μας; Να σου υπενθυμίσω πως όταν θα φύγει το ΔΝΤ θα έχουμε χρέος ίσο με τώρα (ο Παπακωνσταντίνου το είπε και όχι εγώ)... Θεωρείς σωστό να πληρώνουμε τα κλεμένα και την πελατειακή πολιτική που ανέπτυξαν οι ανίκανοι πολιτικοί ταγοί μας; Μπράβο!!! Τέτοια προσέγγιση δεν θα έκανε ούτε ο ίδιος ο Παπανδρέου, που ομολογεί πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ενώ το ΔΝΤ μας λέει πως θα είναι πολύ επώδυνο... Αλλά εσύ το βρίσκεις μιά χαρά...! Τουλάχιστον σε πληρώνουν γι αυτά που γράφεις ή βρισκεσαι στον προθάλαμο του μισθολογίου; Αλλιώς δεν εξηγείται... Για σκέψου τι γράφεις... σκέψου τις συνέπειες που έρχονται σε εκείνους που δεν έχουν κάνει τίποτε εις βάρος της χώρας (και αυτοί είναι οι πολλοί αγαπητέ μου)... Να χρησιμοποιήσουμε το ΔΝΤ? Τι παίρνεις φίλε μου; Το ΔΝΤ ξεκοκαλίζει χώρες δεν το χρησιμοποιεί κανένας πλην των μεγαλο-τραπεζιτών. Η κουλτούρα του μαζοχισμού ή η κουλτούρα του δούλου, δυστυχώς δεν συναντάται συχνά σήμερα και σίγουρα δεν βρίσκεται στο DNA των ελλήνων... Και αν πιστεύεις πως η αριστερά είναι πρόβλημα, γελιέσαι πολύ... Το πρόβλημα είναι συστημικό, είναι πολιτικό. Τίποτε άλλο... έτσι για να καταλαβαινόμαστε και να μην πετάμε τις κοτσάνες όπως πετάνε άλλοι μολότοφ και καίνε ανθρώπους, ελαφρά τη καρδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω με τον 12.05.Ομως...Αν περιμενουμε καποια αντιδραση απο τους πολιτικους μας νομιζω ειμαστε γελασμενοι.Μονοι μας πρεπει να κανουμε κατι.Ο καθενας μονος του στην αρχη και μετα ολοι μαζι.Ο πολεμος ειναι οικονομικος.Εκει πρεπει να αντιδρασουμε.Αυτο τους ποναει. Γιαυτο γινονται ολα.Να καταλαβουν οτι απο εμας δεν εχουν κερδος.ΟΙ πατριωτες οικονομολογοι ξερουν τροπους.Ας μας συμβουλεψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]