Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα, ήρθε η σειρά των δημοσκοπήσεων...

  • Και η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται... τώρα βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις για να μας πείσουν πως όσοι διαμαρτυρόμαστε κατά της κυβέρνησης είμαστε τραγική μειοψηφία και πως η κυβέρνηση σέβεται τη γνώμη της πλειοψηφίας και λειτουργεί... δημοκρατικά!!!
Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, την οποία εκπροσωπεί ο ανθύπατος-έπαρχος Γιώργος Παπανδρέου, νιώθοντας πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και μετά την αυτόβουλη (χωρίς καμία υπόδειξη εκ μέρους του ΔΝΤ) επιβολή των οικονομικών μέτρων, περνάει στην αντεπίθεση και βγάζει το "πιστόλι" για να μας απειλήσει με τις... δημοσκοπήσεις.
Φυσικά δεν μπορεί να γίνει κανένας λόγος για την ποιότητα των αποτελεσμάτων αυτών των δημοσκοπήσεων (πάντα αναρωτιόμουν γιατί ποτέ μέσα σε τόσα χρόνια δεν με συνάντησαν ή δεν μου πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αυτές οι εταιρείες, αλλά φαίνεται πως θα πεθάνω με αυτή την απορία...), αφού τα αποτελέσματα του παρελθόντος έχουν αποδείξει περίτρανα πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκονται. Δεν θέλω να θίξω τις εταιρείες που τις πραγματοποιούν, οι οποίες κάνουν άψογα τη δουλειά τους στις "κρυφές δημοσκοπήσεις" που παραγγέλνουν τα κόμματα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται. Και αυτό ισχύει πλέον ως κανόνας.
Το σύστημα (το σύστημα είναι εκείνος που πληρώνει και συνηθίζεται τα περισσότερα να τα δίνουν οι κυβερνώντες...) ψάχνει για άλλοθι, αναζητά συνενόχους, προσπαθεί να βρει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο συμπαράσταση, έστω και εικονική (virtual reality για να μας καταλαβαίνει και ο Γιώργος...) στο "έργο" της ισοπέδωσης που έχει αναλάβει (από ποιούς άραγε;) και δίνει υπεργολαβία ένα κομμάτι στους καναλάρχες - εκδότες και ένα άλλο στους δημοσκόπους... Τακτική γνωστή εκ παλαιόθεν, η οποία θεωρείται πολιτικό εργαλείο εξαπάτησης των πολιτών, προκειμένου να δημιουργηθούν ρεύματα, τάσεις και εστίες συζητήσεων από τα άλλα "όργανα"-υπηρέτες, τους δημοσιογράφους.
Έτσι, οι εφημερίδες αύριο ανακοινώνουν νέες δημοσκοπήσεις (ποιός τις πληρώνει άραγε; Αφού είναι γνωστό πως οι εφημερίδες είναι προβληματικές εταιρείες, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν...!) οι οποίες σαν στόχο έχουν να προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά ευελπιστούν να ανοίξουν νέα θεματολογία μαζί με μία υφέρπουσα φήμη επικείμενου ανασχηματισμού... Το όπλο οπλίστηκε και στοχεύει ξεκάθαρα στην λογική μας και την πολιτική μας υπόσταση...
Έτσι, σε έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το 55,2% των πολιτών δηλώνει ότι δέχεται το πακέτο μέτρων (ναι 37,1% - μάλλον ναι 18,1%), έναντι 44,6% που το απορρίπτει (όχι 36,3% - μάλλον όχι 8,3%).
Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το 74,8% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 71,3% ζητούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, έναντι 22,2% που ζητά δυναμική αντίσταση.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μετά τα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης, το 45,3% δηλώνει «ναι ή μάλλον ναι» και το 53,2% «όχι ή μάλλον όχι».
Σε δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το 74% θεωρεί ότι πρέπει οι απεργίες να περιοριστούν σε λογικά επίπεδα έναντι 21% που απαντά «όχι».
Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συντελέσει με τη στάση τους στην έκρηξη κοινωνικών αναταραχών, το 56,5% απαντά «ναι» έναντι 30,9% που λέει «όχι».
Επίσης, ποσοστό 51,4% πιστεύει ότι η οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες θυσίες και ποσοστό 28% λέει με περισσότερες απεργίες-διαδηλώσεις.
Η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News έχει στόχο τη διατήρηση του δικομματισμού με πρώτο στοιχείο τις 8,7 μονάδες που προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και καταλήγοντας στο μήνυμα προς άλλους Βουλευτές που θα "τολμούσαν" να διαφοροποιηθούν από αντιλαϊκές πολιτικές ή να τις υπερψηφίσουν:
Σ' αυτήν τη δημοσκόπηση, το 53,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 36,3% στο σύνολο των ψηφοφόρων συμφωνεί με τη διαγραφή των τριών βουλευτών από τον Γ. Παπανδρέου έναντι 43,5% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και 53,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων που διαφωνούν.
Σε ποσοστό 52,1% στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 44,1% στο σύνολο των ψηφοφόρων, οι πολίτες κρίνουν θετικά την απόφαση Σαμαρά να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη έναντι 41,4% στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 45,6% στο σύνολο των ψηφοφόρων που κρίνουν θετικά.
Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, δύο στους τρεις πολίτες, τάσσονται κατά των οικονομικών μέτρων.
Τα ποσοστά αυτά είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμό: Κατά των μέτρων τάσσεται το 68% των μισθωτών, το 69% του ιδιωτικού τομέα και το 73% των ανέργων.
Την ίδια ώρα, 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις. Αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει ότι οι απεργίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μήν σε παραξενεύει. Τόσα χρόνια
    προσπαθώ να πείσω την μητέρα μου
    να απέχει για μιά εβδομάδα απο
    την τηλεόραση και αυτή τίποτε.
    Το "έπαρχος" πολύ επιτυχημένο.
    http://seegreek.blogspot.com/2010/05/tv-out.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσκοπήσεις είναι αστεία επικοινωνιακά τρυκ που προωθούν τα πρόθυμα Μ.Μ.Ε. (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές Δευτέρας και Κυριακάτικες εφημερίδες) για να κάνουν πλύση εγκεφάλου και να διαμορφώσουν το κλίμα που επιθυμούν στην κοινωνία.

    Ή αλλιώς ένας ακόμη τρόπος τα διαστήματα της ΄΄πολιτικά ορθής άποψης΄΄ των think tanks, των Μ.Μ.Ε., των πολιτικών και των Μ.Κ.Ο, για να περάσουν στον απλό λαό.

    Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι αστεία και δεν χρήζουν σχολιασμού από εμένα.
    Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί ''πρόθυμοι'' σχολιαστές των καναλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα θα κανει να ντρεπονται αυτοι που φερνουν στην επιφανεια τετοιες δημοσκοπησεις. Καποτε ειχαν παρε-δωσε με την προηγουμενη κυβερνηση και κρυφες συναντησεις - τι προσπαθει να μας πει τωρα με αθλιες δημοσκοπησεις.
    Μου ερχετε εμεττος.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ.ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ
    ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία στις πλαστές αυτές δημοσκοπήσεις. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή της πιάτσας στην οποία όλοι κινούμαστε. Ακούστε απλώς τι λέει ο κόσμος γύρω σας και θα καταλάβετε ποια θα έπρεπε να είναι τα αληθινά αποτελέσματα μιας γνήσιας δημοσκόπησης. Λίγος καιρός τους μένει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]