Μπαγίς προς Παπανδρέου: «Μη μας φοβάστε... αλλά κάντε πίσω από τα 12 μίλια»
- Και ξαφνικά, η Τουρκία θέτει στην Ελλάδα και τον Παπανδρέου 12 ναυτικών μιλίων...!
- Η απαρχή ενός νέου κύκλου που μαθηματικά θα οδηγήσει σε συγκρουσιακές καταστάσεις
- Τελικά δεν θα μιλήσουν μόνο για την υφαλοκρηπίδα οι Παπανδρέου - Ερντογάν, αλλά για θέματα που άπτονται αποκλειστικά ελληνικών δικαιωμάτων που πρ0κύπτουν από το διεθνές δίκαιο θαλασσών!!!
Οι διπλωματικοί συντάκτες της εφημερίδας Ουγούρ Εργκάν και Τουράν Γιλμάζ γράφουν ότι είναι βέβαιο, πως στις συνομιλίες Παπανδρέου-Ερντογάν θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών από τις δύο χώρες.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές συνομιλίες με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Ερντογάν στην Αθήνα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σαμπάχ», δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εισέρχονται σε επίπεδο που αρμόζει σε δύο γείτονες. Σημείωσε, όμως, ότι τα προβλήματα «δεν μπορούν να επιλυθούν πίνοντας ρακί και χορεύοντας συρτάκι».
Ο Μπαγίς έστειλε τα εξής μηνύματα:
«Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με συγκεκριμένα, γενναία, και αποφασιστικά βήματα. Το γεγονός ότι στις δύο χώρες υπάρχουν στη διακυβέρνηση δύο γενναίοι ηγέτες, οι οποίοι τυγχάνουν υποστήριξης από μια μεγάλη μερίδα λαού και μπορούν να κάνουν βήματα ξεκινώντας και πάλι από το σημείο που άφησαν οι Ατατούρκ και Βενιζέλος, αποτελεί ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.
Τώρα πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότιδεν γίνονται αποδεκτές οι άσκοπες ανησυχίες και οι φόβοι που δημιουργήθηκαν επί χρόνια στην Ελλάδα, έναντι της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα την οποία πρέπει κανείς να φοβάται, αλλά μια χώρα στην οποία μπορεί να έχει εμπιστοσύνη. Γι’ αυτόν το λόγο, ευχή μας είναι στο εξής η Τουρκία να μη γίνεται υλικό εσωτερικής κατανάλωσης στην Ελλάδα.
Ο... γείτονας
Θα πρέπει πλέον να αφήσουμε τους φόβους και τις παράνοιες, και να φτιάξουμε μαζί το κοινό μέλλον μας. Στα δικά μας ήθη και έθιμα, οι γείτονες έχουν μια ιδιαίτερη και ειδική θέση. Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμη και από τη στάχτη του γείτονα, και σύμφωνα με μια τουρκική παροιμία, δεν μπορεί να κοιμάται κανένας χορτάτος, αν ο γείτονάς του είναι νηστικός. Μια άλλη παροιμία μας λέει ότι στην περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι του γείτονα, και δεν τη σβήσετε, θα έλθει να σας κάψει και εσάς.
Χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά και χωρίς να ζούμε με το παρελθόν, θα πρέπει να ζούμε το σήμερα και να οδεύουμε προς το μέλλον. Δεν μπορούμε να φθάσουμε μακριά, μεταφέροντας το παρελθόν στην πλάτη μας. Όπως είπε και ο Μεβλανά (σημ. Πέρσης ποιητής με επιρροές στο χώρο των ισλαμιστών), «σήμερα πρέπει να πούμε καινούργια πράγματα», καταλήγει ο Μπαγίς.
Πηγή
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ Η ΣΑΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ
ΦΙΛΙΑΣ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ
ΛΟΓΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ.ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ
ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ
ΧΡΟΝΟΥ.