Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία θα δημιουργήσει συμβούλιο υψηλού επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας με Ελλάδα και Ρωσία!

  • Ο Νταβούτογλου ενημέρωσε το τουρκικό κοινοβούλιο για τα σχέδια και την πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας
Η Τουρκία θα δημιουργήσει συμβούλιο υψηλού επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα και τη Ρωσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, τη Δευτέρα.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ότι θα υπάρξουν διυπουργικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, το Μάιο.
Ο Νταβούτογλου ανέφερε,ότι παρομοιες συναντήσεις θα γίνουν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεβ, στην Άγκυρα, τον ίδιο μήνα.
Η Τουρκία σχεδιάζει παρόμοιο μηχανισμό στρατηγικής συνεργασίας και με την Βουλγαρία και την Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Νταβούτογλου.
Προς το παρόν, ο μηχανισμός αυτός υφίσταται με τις γειτονικές Συρία και Ιράκ. Την περασμένη χρονιά η Τουρκία υπέγραψε 48 συμφωνίες με το Ιράκ και 51 με τη Συρία, σε αυτό το πλαίσιο.
Σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή του Καυκάσου, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τη διατήρηση του στάτους κβο. Στόχος της Τουρκίας, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είναι να μην επιτρέψει
συζητήσεις ή κριτική εκ μέρους τρίτων χωρών των Τουρκο-αρμενικών σχέσεων.
"Ο Μεντβέντεβ θα έρθει στην Τουρκία τον επόμενο μήνα και το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι οι κατεχόμενες περιοχές του Αζερμπαιτζάν. Το θεωρούμε σαν δικό μας θέμα και θα συνεχίσουμε να το έχουμε στην ατζέντα μας σε όλα τα επίπεδα"
"Τίποτα δε μπορεί να πλήξει τις καλές σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαιτζάν. Ολοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, πολύ καλά".
Ο Νταβούτογλου στη συνέχεια ενημέρωσε τους Τούρκους βουλευτές, σχετικά με τους προσεχείς στόχους της κυβέρνησης.
"Οι Τουρκο-Αρμενικές σχέσεις θα εξομαλυνθούν". "Παράλληλα με αυτό, η κατοχή αζέρικων περιοχών θα τερματιστεί και η διαμάχη μεταξύ Αζερμπαιτζάν και Αρμενίας θα λυθεί. Τα Αζερο-αρμενικά σύνορα και τα Τουρκο-αρμενικά σύνορα θα ανοίξουν.
Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ένας διάδρομος από το Ερζερούμ (ανατολική επαρχία της Τουρκίας) προς την κεντρική Ασία".
Ο Νταβούτογλου επεσήμανε πως η Τουρκία δε θα αφήσει το "Αρμενικό ζήτημα" να επισκιάσει τις σχέσεις της με άλλες χώρες, ιδίως τις ΗΠΑ. Οι Τούρκοι και οι Αρμένιοι, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, θα μάθουν να μοιράζονται τον πόνο και την ιστορία και "θα ζήσουν μαζί".
"Αυτός είναι ο ειρηνικός σκοπός μας".
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]