Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιστροφή της Ντόρας...

  • Όποιος πίστευε και αγχωνόταν πως η Ελλάδα κινδυνεύει από οικονομική καταστροφή, κάνει λάθος: η Μπακογιάννη επέστρεψε για να μας θυμίσει πως... υπάρχει!
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα από την χθεσινή συνέντευξη της Ντόρας στο Νίκο Χατζηνικολάου είναι ότι απέφυγε να απαντήσει κατηγορηματικά στις επίμονες ερωτήσεις αν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. «Τα κόμματα δημιουργούνται στην περίπτωση υπαρκτής ανάγκης» είπε αφήνοντας, έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να διασπάσει την ΝΔ, αν της το επιτρέψουν οι συνθήκες
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η κ. Μπακογιάννη:
- Είπε επί της ουσίας ότι η πολιτική συγκυρία και τα λάθη τακτικής που διέπραξε φταίνε για την ήττα της και όχι η προδοσία των ιδανικών της βάσης και το καθολικό αίτημα για ριζικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία – άρα σε μια άλλη συγκυρία μπορεί και να δικαιωθεί.
- Εμφανίσθηκε ως Νο2 της παράταξης και ομιλούσε ως εκπρόσωπος εκείνων που δεν την καταψήφισαν. «Οι 300 χιλιάδες που με ψήφισαν υπάρχουν και έκαναν μια διαφορετική επιλογή».
- Δεν έκανε καμία αυτοκριτική για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή (στην οποία ήταν το Νο2) και την θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών
- Δήλωσε ότι η σχέση της με τον Σαμαρά είναι «δύσκολη». «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και προσεγγίσεις».
- Είπε ότι τα μεγάλα κόμματα διέρχονται κρίση, άρα οι σημερινές ηγεσίες (δηλ. και ο Σαμαράς) είναι ανίκανες να δώσουν διέξοδο.
- Η κρίση της οικονομίας, είναι κρίση και της πολιτικής και αυτή η πολυεπίπεδη κρίση, θα δημιουργήσει συνθήκες για τη δημιουργία νέου κόμματος το οποίο θα εκφράσει τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας.
- Μας είπε ότι φταίει ο λαός που την τιμώρησε για τις κοινωνικές της σχέσεις με τον παλιό συμμαθητή της τον Χριστοφοράκο. Το αδικήσαμε το κορίτσι, με άλλα λόγια.
- Επιχείρησε να δικαιολογήσει το ατόπημα της αρχηγικής επίσκεψής της στην Κύπρο λέγοντας ειρωνικά ότι στο εξής «θα κάνει αίτηση με χαρτόσημο των 5» προκειμένου να κάνει παρόμοιες επισκέψεις.
- Κατηγόρησε ευθέως τον Καραμανλή ότι βοήθησε το Σαμαρά, λέγοντας πως οι άνθρωποί του την πολέμησαν.
- Η συγκατοίκηση με τον Α. Σαμαρά είναι δύσκολα, για τον οποίο μάλιστα δεν ξέρει, αν θα γίνει καλός πρωθυπουργός, καθότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».
Η γνώμη μας είναι σαφής: Η κα. Μπακογιάννη προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα. Επιλέγει οριστικά τον πόλεμο φθοράς στον Σαμαρά ελπίζοντας ότι θα εισπράττει τα παράπονα και τις δυσαρέσκειες που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν σε ένα κόμμα που ανανεώνεται ριζικά. Και θα περιμένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές και τις βουλευτικές ελπίζοντας ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει καλά για να τον αμφισβητήσει ευθέως.
Άρα και στάση του Σαμαρά απέναντί της είναι μονόδρομος. Θα την αφήσει να καλλιεργεί κλίμα;
Κατά τα άλλα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του παρουσιαστή και των «μεγαλοδημοσιογράφων», έκαστος εκ των οποίων ανέλαβε να «παίξει» το ρόλο του, «το κόλπο ήταν στημένο και στα μέτρα τους». Παρά την επίφαση αντικειμενικότητας, επρόκειτο για μια χοντροκομμένη προσπάθεια για την επαναφορά της κας. Μπακογιάννη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξιλέωσης και δικαίωσης, ενός «θύματος της συγκυρίας».
Η μοναδική ίσως στιγμή ειλικρίνειας ήταν όταν είπε ότι «κανείς δεν δίνει δίφραγκο» για το τι κάνει.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας μεγαλοδημοσιογράφος να την ρωτήσει για τα τιμολόγια του Χριστοφοράκου, αλλά την άφηναν να λέει για… κοινωνικές σχέσεις!
Ισχυρίστηκε ότι την πολέμησαν και τα… ΜΜΕ!
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τα κατορθωματα της οταν ηταν υπ.Εξ τα ξεχασε???
    Μεχρι και το προεδρικο σκοπιανο αεροπλανο ειδαμε να προσγειωνεται στην Κερκυρα!!
    Περι αντιπυραυλικης ασπιδας και του ποσο πολεμουσε του ρωσικους αγωγους,ουτε κουβεντα!!
    Περι νεοφιλελευθερισμου, κουβεντα!!
    Περι "τσαμπουκαδων" , συμφωνιες "α λα καρτ" στην ΕΕ απο τους Τουρκους που δεν περνανε, μεχρι τις υπερπτησεις πανω απο ελληνικα νησια και περιεργες απομακρυνσεις αρχηγων ΓΕΕΘΑ ουτε και εκει κουβεντα!!
    Και ζηταει και τα ρεστα η ξεφτυλισμενη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς τι πιστεύετε;ότι δεν υπάρχει πολιτικό κενό στο κέντρο;Σε λίγο καιρό θα καταλάβετε τις δηλώσεις Μπακογιάννη-Παπουτσή-Σκανδαλίδη κλπ.
    Πάντως καλά θα κάνετε να ρωτήσετε και τον Μαυρίκη για μερικά θέματα που αφορούν τον Αντωνάκη στην περίδο 90-93 θα μάθετε πολλά και περίεργα. Αντε λοιπόν μας πρήξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον ανωνυμο 9/3 10'32 μμ,

    τι εννοεις κεντρο???
    Σημερα ή εισαι υπερ της παγκοσμιοποιησης ή κατα!!
    "Αριστερα" ,"Δεξια" ή οτιδηποτε αλλο ειναι για τους αφελεις που δεν αντιλαμβανονται το τι τους γινεται!!
    Αν περιμενεις απο την Μπακογιαννη ή απο τον Σκανδαλιδη να συμπληρωσουν κενα,τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα απογοητευτεις τελειως,διοτι αυτοι εχουν ηδη προσκυνησει την Νεα Ταξη Πραγματων!
    Οχι πως ο Σαμαρας ειναι καλυτερος.
    Οι μασκες ομως εχουν πεσει!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]