Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Συνταγή θανάτου» η δραστική μείωση τιμών και μισθών

  • Ο επικεφαλής του γνωστού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Hans-Werner Sinn δηλώνει σήμερα στην Süddeutsche Zeitung πως δεν πιστεύει σε μία επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης
«Η Ελλάδα δεν θα μπορεί σε μόνιμη βάση να αναχρηματοδοτεί το χρέος της και άρα η μόνη επιλογή που μας μένει είναι να της χαρίσουμε τα χρήματα». Διαφορετικά θα πρέπει να υπάρξει δραστική μείωση τιμών και μισθών στην Ελλάδα, κάτι που θα οδηγούσε σε κοινωνικές ταραχές. «Πρόκειται για συνταγή θανάτου».
«Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι κοινωνικώς άδικα»
Εξάλλου, ο οικονομολόγος Peter Bofinger, μέλος του Ειδικού Συμβουλίου Γνωμοδότησης επί της Συνολικής Οικονομικής Εξέλιξης στη Γερμανία σε σημερινή του συνέντευξη στη Süddeutsche Zeitung εκφράζει την κατανόησή του για τη δυσφορία του ελληνικού λαού απέναντι στα μέτρα λιτότητας.
Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι, κατά την άποψή του, ότι το κράτος εισπράττει ελάχιστα από τη φορολόγηση εισοδημάτων και κερδών. Για το λόγο αυτό ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Η ισχύουσα φορολογική κλίμακα στην Ελλάδα σταματάει στο 40%. Αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί. Κρίσιμης σημασίας είναι, επίσης, η επιβολή αυστηρότερων ποινών κατά των φοροφυγάδων. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι κοινωνικώς άδικα. Για το λόγο αυτό κατεβαίνουν οι απλοί άνθρωποι στους δρόμους, δηλώνει ο Bofinger.
Ο Γερμανός Καθηγητής εκτιμά ότι μία κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει μέτρα, τα οποία βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχό της. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όταν τίθενται γενικοί στόχοι μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αντιθέτως, αυστηρότερες ρυθμίσεις όσον αφορά τη φορολογική νομοθεσία για τον περιορισμό της μαύρης εργασίας θα κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση.
Προκειμένου να αποτραπεί μία κατάρρευση των κοινωνικών δομών της Ελλάδας, ο Sinn προτείνει στην Ελλάδα να εγκαταλείψει οικειοθελώς την Ευρωζώνη. Αυτό θα βοηθούσε και άλλα κράτη της Ευρωζώνης, που στενάζουν υπό το βάρος των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της ύφεσης. «Κάθε προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης είναι μάταιη. Εάν η Ελλάδα μείνει εντός, το Ευρώ θα αποσταθεροποιηθεί».
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει φέτος, εκτιμά επίσης ο Sinn, εάν δεν λάβει βοήθεια. Κατά την άποψή του ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ευρωζώνη όχι μόνο δεν έχει νομικά το δικαίωμα να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, αλλά ούτε διαθέτει τα αναγκαία μέσα προς το σκοπό αυτό.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    Ποιός το είπε αυτό;
    Ο Λοβέρδος το είπε στον Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί (9¨20) στους Καμπουράκη-Οικονομέα.
    Φαίνεται ότι, σε λίγο, το πασόκ θα τους κόψει και την περίθαλψη, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο τα έξοδα του κράτους, που έχει πιό σημαντικές ανάγκες, όπως να πηγαίνει ο Παμπούκης ταξίδια στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με κόστος 50.000 ευρώ κάθε φορά, τη στιγμή που με το κανονικό αεροπλάνο θα κόστιζε 600 ευρώ, ακόμη και με εισιτήριο πρώτης θέσης.
    Το κόμμα το λαού στην εξουσία!!!
    Και φαντάσου ότι ο Ελληνικός λαός τους έδωσε ΜΟΝΟ 44%.
    Επιπολαιότητα ή μαζοχισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]