Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

  • Σαν σήμερα πριν απο 200 ολόκληρα χρόνια μια μικρή εθνική ομάδα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αποφάσισε να ανακτήσει την ανεξαρτησία της μετά απο 400 περίπου χρόνια υποδούλωσης. Αυτοί ήταν οι Έλληνες, που δεν άντεχαν άλλο τον τούρκο να ορίζει την ζωή ή τον θάνατό τους, που δεν μπορούσαν να ζήσουν άλλο κάτω από τον ζυγό και προτίμησαν να αγωνιστούν για την ελευθερία τους άχρι θανάτου...
Μέσα απο πολλές δυσκολίες έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές φορές ομοεθνείς καλοβολεμένους της άρχουσας τάξης που τα είχαν βρεί με τον Σουλτάνο καθώς και χάρις της υποστήριξης που τις έδωσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής κατάφερε να κερδίσει αυτόν τον αγώνα.
Η σύγχρονη Ελλάδα γεννιέται μέσα απο την αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτι που οι Μεγάλες δυνάμεις της εποχής είχαν δρομολογήσει...
Μέσα απο νίκες, ήττες καταστροφές(Μικρασιατική) και δυο παγκοσμίους πολέμους καταφέρνει να παγιώσει την θέση της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχοντας στα χέρια της ένα μεγάλο κομμάτι της μητροπολιτικής αρχαίας θέσης της με σημαντικές όμως απώλειες όπως η Μικρά Ασία, η Κύπρος και ένα κομμάτι των Βαλκανίων.
Εν μέσω ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο Ανατολικό και Δυτικό μπλοκ κατάφερε να παγιώσει την θέση της στις Ευρωατλαντικές δομές διατηρώντας συνάμμα μια πρωτόγνωρη ομοιογένεια στην εθνική της σύνθεση ειδικά για αυτή την περιοχή των Βαλκανίων.
Η συμμετοχή της άρχουσας τάξης στην διαχείρηση όμως τεραστίων κονδυλίων της διευρυμένης τότε Ε.Ε. καθώς και η διολίσθηση σε μορφές διακυβέρνησης οικονομοτεχνικές άρχισε να οδηγεί τον λαό μακριά απο την παράδοση, την σύνδεση με τις ρίζες του και να χαλαρώνει τα αντανακλαστικά του.
Ήταν ένα σαράκι που άρχισε να τρώει τα σωθικά του Ελληνικού Έθνους
Μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλόκ και της διάλυσης της Πρωην Γιουγκοσλαβίας αναβίωσαν πολλές σκέψεις και διαδικασίας της εποχής του μεσοπολέμου (1918-1939).
Η κυρίαρχη χώρα της Ευρώπης η Γερμανία θεωρώντας την περιοχή των Βαλκανίων ζωτικό της χώρο έκανε τα πάντα που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της χωρίς να ενδιαφέρεται για το αίμα που θα χυθεί.
Το παραπάνω μαζί με την αστάθεια στην μέση και εγγύς Ανατολή οδήγησαν πλήθος προσφύγων απο αυτήν και τα Βαλκάνια στην πρώτη χώρα που έβρισκαν μπροστά τους απο την Ε.Ε.
Μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και φύση αδύνατο να ελεγχθεί όσα τεχνικά μέσα και αν διαθέτει κάποιος.
Ήταν η χρυσή ευκαιρία για κάποιους με πονηρούς σκοπούς να οδηγήσουν στην αποσταθεροποιήση της Νοτιονατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ για να έλένξουν καλύτερα τους νέους δρόμους που θα εξασφάλιζαν την ενεργειακή επάρκεια της παλαιάς Ευρώπης καθώς και την επιβίωσή της στα επόμενα 100 χρόνια όσο η οικονομία του πετρελαίου θα στεκόταν ακόμη ζωντανή.
Η πολιτκή ελίτ του Ελληνικού κράτους δεν έβλεπε τους κινδύνους απο την πληθυσμιακή αυτή αλλοίωση θεωρώντας πως ένα κράτος 10.000.000 έχει την δύναμη να ενσωματώσει περί τα 3.000.000 εκατομμύρια αλοεθνών.
Αποφασίζει λοιπόν την χορήγηση ιθαγένειας στους όσους θεωρεί βάσει διαδικασιών νομίμους μετανάστες.
Επίσης θεωρεί πως η διένεξη με τα γειτονικά Σκόπια που επιθυμούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία (γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελληνικής επικράτειας) και να θεωρούν εαυτούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπορεί να κλείσει το ενοχλητικό αυτό κεφάλαιο με την αναγνώρισή τους ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την αναγνώριση εμμέσως Μακεδονικού Έθνους και γλώσσας.
Η ίδια ελίτ δηλαδή του Ελληνικού έθνους αναγνώρισε εν έτη 2011 πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν... Έλλην.
Ο κατήφορος της αποκοπής απο βασικά στοιχεία όμως της εθνικής συνείδησης δεν σταματούσε εδώ αλλά συνεχίστηκε με την αλλαγή εθνικών συμβόλων το 2014 και την αντικατάσταση του εθνικού ύμνου(κάποιοι θεώρησαν πως η λέξη "ιερά" έχει θρησκευτικές προεκτάσεις και προκαλεί των μουσουλμανικό κόσμο της χώρας.
Η οικονομική κρίση του 2010-2012 έφερε πίσω πολλά εξοπλιστικά προγράμματα του ελληνικού στρατού με αποτέλεσμα να τον αποδυναμώσει αρκετά ενώ ακόμη και η απλή επίδειξη σημαίας που διπλωματικά δηλώνει την παρουσία σου διακόπηκε και σε μέρη της ίδιας της επικράτειας όπως το Καστελόριζο, ενα σημαντικό κομμάτι που καθόριζε την ΑΟΖ της χώρας και τον πλούτο της απο τα νερά της Μεσογείου.
Σήμερα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 τα πράγματα έχουν πάρει μια τροπή που ενδεχομένως αν την ήξεραν οι επαναστάστες να μην την είχαν κάνει.
Η σύνθεση του πλυθησμού έχει μεταβληθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να κυριαρχούν άλλες εθνικές ομάδες σε σημαντικά κομμάτια της επικράτειας.
Στα δυτικά ο ελληνικός πληθυσμός έχει υποχωρήσει κάτω απο το 50% δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αλβανογενείς ομάδες να έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις γής.Πολλοί λένε πως η ένωση με την μητέρα πατρίδα δεν είναι μακριά στα προτυπα του Κοσσόβου που εδώ και 10 περίπου χρόνια έχει ενωθεί.Έτσι απότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί και το αντάρτικο που σχεδιαζόταν ήδη απο τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Στο Αιγαίο και μετά απο την συμφωνία που υπο την πίεση πολέμου υπέγραψαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις το 2018 η Τουρκία έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο ανατολικά του 25ου παραλληλου με την επέκταση του FIR Άγκυρας μέχρι εκεί. Παρουσιάζεται το παγκόσμιο φαινόμενο νησιά με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό να βρίσκονται υπο Τουρκικό έλεγχο έρευνας και διάσωσης στα ανοικτά των ακτών τους ενώ κάθε ταξίδι αεροσκάφους προς τα εκεί απαιτέι σχέδιο πτήσης στην Τουρκία.
Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως η χώρα δεν αντέχει οικονομικά τον έλεγχο αυτών των περιοχών.
Στα Δωδεκάνησα αναγνωρίστηκε ολιγάριθμη Τουρκική Μειονότητα ενώ με την μετακίνηση πληθυσμών απο τα παράλια έχει αρχίσει και εκεί η αλλοίωση του.
Κατόπιν συμφωνίας πουλήθηκε το Κατελόριζο στην Τουρκία δεδομένου πως ήταν πολυ κοντά στις ακρογραμμές της και τα χρήματα χρειάζονταν για την οικονομία της χώρας.
Στη Θράκη οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί ανακοίνωσαν το 2019 με τις ευλογίες της Άγκυρας και την επιτυχία διχοτόμησης του Αιγαίου την αυτονόμησή της με δική της σημαία και εθνικό ύμνο.
Στην Μακεδονία το 2015 ομάδα σλαβόφωνων που είχαν διεκδηκήσει περιουσίες απο την διεθνή δικαστήρια και κέρδισαν αυτοανακυρήχθηκαν μεινότητα στην περιοχή της Φλώρινας και ζητούν την ένωση με την μητέρα πατρίδα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θεωρώντας την Θεσσαλονίκη φυσική τους πρωτεύουσα και σκλαβωμένη.Χάρτες του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών με την Ελληνική Μακεδονία χρωματισμένη διαφορετικά απο τον εθνικό κορμό δίνουν λαβή για σχόλια σε πολλούς γραφικούς όπως χαρακτηρίζονται που δε μπορούν να δεχθούν άλλη συρίκνωση του ελληνισμού.
Στην Αθήνα ο εσωτερικός πόλεμος ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες συνεχίζεται αμείωτος. Μετά την κρίση του 2010-2012 και την αποπομπή απο την Ευρωζώνη τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν διαλυθεί οδηγώντας στην δημιουργία εκ νέου Γαλλικου, Ρωσικού καθώςκαι Ευρωπαίκου και Αμερικάνικου κόμματος και Αλβανικού αφού σημαντικοί πληθυσμοί κατοικούν πλεόν στην χώρα.
Η προσήλωση σε μικροκομματικές επιδιώξεις οδηγεί την ελίτ να μην μπορεί να διαβάσει τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και να αποφύγει την συρρίκνωση και ουσιαστικό θάνατο μετά τα πρόσφατα γεγονότα του ελληνικού έθνους.
Ήδη τα πρώτα παιδιά μεταναστών με χαλαρή εθνική συνείδηση έχουν αρχίσει να λαμβάνουν θέσει κλειδιά αφού εκτός των άλλων η όλη κατάσταση οδήγησε πλήθος νέων και άξιων ελλήνων στην μετανάστευση κυρίως σε χώρες της Δύσης.
Η ελληνική αστυνομία απαξιωμένη απο τις πολιτικές κυβερνήσεις τα 40 τελευταία χρόνια δε μπορεί να κάνει πολλά ενώ ο ελληνικός στρατός έχει αποδυναμωθεί μετά τις τελευταίες συμφωνίες με τους γείτονες καθώς θεωρείται πως κοστίζει αρκετα.
25 Μαρτίου 2021, μέρα που θα πρέπει να είναι λαμπρή για τα 200 χρόνια της παλιγεννεσίας του έθνους... ελπίζω όπως όλοι σας να είναι έτσι και τα παραπάνω να ανήκουν στην φαντασία μου με την χώρα στα σημερινά της σύνορα και όχι... μόνο στον βράχο της Αθήνας όπως λένε κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Casius


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενα ειναι σιγουρο!!
    Οτι αν ειχαν τη δυνατοτητα οι προγονοι μας να αναστηθουν και να δουν τα χαλια μας,θα μας παιρνουσαν ολους για προδοτες και θα μας εσφαζαν αδιακριτως!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]