Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στον Περσικό Κόλπο

  • Σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού στον περσικό Κόλπο
  • Επίκειται η καταστροφή του Ισραήλ" λέει ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν
Ενώ όλα δείχνουν πως έχουν τακτοποιηθεί και οι "πολιτικές" και διπλωματικές λεπτομέρειες (μετά από πολύμηνες επαφές ισραηλινών διπλωματών με αρχηγούς κρατών), με την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τεχεράνη να γίνεται ολοένα και σκληρότερη, φαίνεται πως βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην επικείμενη επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.
Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, μετά από τις ανακοινώσεις στρατιωτικού περιεχομένου στις οποίες προέβη η Τεχεράνη, το Ισραήλ φαίνεται πως αποφάσισε να μετακινήσει οπλικά του συστήματα κοντά στο Ιράν.
Σύμφωνα με Αιγυπτιακές πηγές το Ισραήλ έχει αναπτύξει στην περιοχή του περσικού Κόλπου, δύο πολεμικά σκάφη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο ισραηλινά σκάφη πέρασαν το κανάλι του Σουέζ την Πέμπτη κατευθυνόμενα προς την Ερυθρά θάλασσα και στην συνέχεια προς τον περσικό Κόλπο, όπου πρέπει να βρίσκονται σήμερα.
Οι Αιγυπτιακές αρχές είχαν πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά το διάπλου των σκαφών από το κανάλι του Σουέζ, έτσι ώστε να αποφύγουν πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα. Η άλλη μοναδική φορά που το Σουέζ χρησιμοποιήθηκε από σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού ήταν το 2009 όταν ένα υποβρύχιο Dolphin είχε διαπλεύσει το κανάλι για να συμμετάσχει σε ασκήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.
Σήμερα, εξάλλου, ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, υποστήριξε ότι επίκειται η καταστροφή του Ισραήλ. Παράλληλα, ζήτησε να συνεχιστεί η «αντίσταση κατά του εβραϊκού κράτους».
Όπως τόνισε, μιλώντας στον Ραμαντάν Αμπντάλα Σάλα, τον ηγέτη της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ: "Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Παλαιστίνης και πιστεύω ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε παρακμή".
"Θεού θέλοντος, επίκειται η καταστροφή του" πρόσθεσε, ζητώντας "να συνεχιστεί η αντίσταση και να ελπίζουμε για τη νίκη".
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, στηρίζει τις ισλαμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις.
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Χαμενεΐ είχε και πάλι δηλώσει ότι το Ισραήλ οδεύει προς την "καταστροφή".
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, είχε καλέσει το 2005 "να σβηστεί το Ισραήλ από το χάρτη" ενώ είχε υποστηρίξει ότι το Ολοκαύτωμα είναι "μύθος", γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Δύση.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φαινεται πως οι Ιρανοι βρισκονται πλεον πολυ κοντα στην δημιουργια πυρηνικης βομβας και οι Ισραηλινοι εχουν χεστει απανω τους!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]