Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παταγώδης η αποτυχία της Ευρώπης

  • Ή μήπως οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν κατανόησαν πως έπρεπε να ξεχάσουν τις "ανατολίτικες" συνήθειές τους;
Η υπόθεση της οικονομίας της Ελλάδας και όλο το σκηνικό που στήθηκε στις Βρυξέλλες για να σωθεί ανέδειξε για ακόμη μια φορά τις τεράστιες αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί τα του οίκου της. Αν είναι ανίκανη να εκτελέσει μια σοβαρή αποστολή, τη σωτηρία ενός κράτους – μέλους και αναγκάζεται να ζητήσει την τεχνογνωσία του ΔΝΤ τότε καλύτερα να το κλείσει το μαγαζάκι της.
Οι Μέρκελ και Σαρκοζί, αν δεν μπορούν να κάνουν πράξη ένα βασικό και θεμελιώδες κεφάλαιο της συνθήκης του Μάαστριχτ, δηλαδή την οικονομική στήριξη μιας χώρας, τότε είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την ενότητα της ΕΕ.
Τι θα γίνει δηλαδή αν κληθούν να στηρίξουν την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία και την Ιταλία ταυτόχρονα;
Τι θα γίνει αν μια χώρα – μέλος της ΕΕ δεχθεί επίθεση από μη μέλος (π.χ. η Ελλάδα με την Τουρκία); Θα κάνουν συσκέψεις για να… νουθετήσουν τον εχθρό;
Αστεία πράγματα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς έχει καταλήξει. Ούτε οικονομική, ούτε πολιτική Ένωση μπορεί να λέγεται. Έχει αποτύχει παταγωδώς.
Δεν εκπλήσσομαι καθόλου από την «αποτυχία» της ΕΕ. Έχει να κάνει με το τι είναι η ΕΕ, γιατί είναι έτσι που είναι, και γιατί φτιάχτηκε.
Οι ΗΠΑ σχεδόν καταλαβάινω γιατί φτιάχτηκαν. Αρχικό συνοθύλευμα εποίκων, άλλοι λόγω πείνας, άλλοι λόγω καταπίεσης, άλλοι τυχοδιώκτες, άλλοι φτωχοί και πεινασμένοι που έψαχναν για χώρο. Αλλά έχουν κοινούς παρονομαστές, οι ιδεολογκοί και εσωτερικοί τους διχασμοί είναι ελεγμένοι και μετρημένοι.
Η ΕΕ φτιάχτηκε για ποιόν ακριβώς λόγο; Για αναδόμηση της Ιεράς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Την αναβίωση του Καρλομάγνου; Την ειρηνική γαλλομετριασμένη εκδοχή του Ράϊχ; Για να ψωνίζει ο Νότος από τον Βορρά και όχι από τους Αμρικάνους ή τους Ιάπωνες;
Σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να ροκανίζουν οι ΟΤΑ και οι «επιχειρηματίες» μας από λεφτά Γερμανών φορολογουμένων… Μήπως για να έχουν κοινό άνοιγμα οι σιδηρόδρομοι; Για να ξαναφτιάξει πόλο συμμαχίας με τους τέως Σοβιετικούς για να ξαναγίνει Παγκόσμιος Πόλεμος να περνάει η ώρα; Η Γαλλογερμανική εκδοχή του e pluribus unum;
Ποτέ μου δεν καταλάβα γιατί ακριβώς φτιάχτηκε η Ευρώπη, αλλά ίσως είναι ηλικιακό το θέμα. Οι κάτω των 30 ετών ίσως το έχουν εμπεδώσει και δεν καταλαβαίνουν καν τι λέω εγώ…
Μήπως οι κάτω των 30 δεν ξέρουν τι ήταν ο «Ψυχρός Πόλεμος» (όπως δεν ξέρω εγώ τι ήταν ο μεσοπόλεμος;)
Και το μέγα ερώτημα που σέρνεται χωρίς σαφή απάντηση από το 1770… είμαστε ευρωπαϊκή/βαλκανική χώρα –όθεν ευρωπαϊκή; Ή είμαστε μεσογειακή χώρα–όθεν θαλασσοκρατορική;
Δεν σας αρέσει η ευρωπαϊκή ένωση λοιπόν; Ξεχάσατε εν μια νυκτί τα «ανήκωμεν εις την δύσιν», Ελλάς, Γαλλία και άλλα φαιδρά;
Ποιος σας είπε ότι η ΕΕ είναι κάτι καινούργιο; Από ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έχουμε ευρωπαϊκές ενώσεις, νομισματικές ενώσεις ευρωπαϊκών κρατών και διάλυσή τους στις πρώτες δυσκολίες.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, οι μόνοι που σε δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια μας σώσανε είναι οι αμερικανοί… (και υπογείως οι Γάλλοι, αλλά είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα αυτό, που πολλοί «καλοθελητές» θέλουν να εμπλέκουν με αγορές οπλικών συστημάτων έχοντας εν μέρει δίκιο…)
Οι ευρωπαίοι γερμανοί, άγγλοι, γάλλοι και ιταλοί σφύριζαν πάντα αδιάφορα και μας έριχναν –ενίοτε- και μια κλωτσιά για να γκρεμιστούμε.
Η ευρωπαϊκή ένωση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα γραφειοκρατικό τέρας, που μέσα από επιτροπές κατευθυνόμενες, από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και βιομηχανία, μας έχει δέσει χειροπόδαρα και κάνει ό,τι θέλει μέσα από ένα ισχυρό γαλλογερμανικό άξονα.
Η Θάτσερ είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε ότι «η ΕΕ πρέπει να έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα και τίποτε παραπέρα». Η σημερινή κατάσταση την δικαιώνει περίτρανα.
Η Ελλάδα πρέπει να «καθαρίσει» από μόνη της αυτή τη φορά, αρχίζοντας την κάθαρση από τους λακέδες του γερμανικού λόμπι και τα λαμόγια της δημόσιας ζωής.
Ο Καραμανλής στο last waltz (τελευταίο βαλες) του έστειλε μερικούς σπίτι τους. Ο Παπανδρέου οφείλει και είναι επιτακτική ανάγκη να στείλει πολλούς στην φυλακή, όπου θα παραμείνουν όπως έμεινε ο Παπαδόπουλος...
Όσο για τους ευρωπαίους και την ευρωπαϊκή ένωση, αυτοί ζαχάρωσαν ακόμη και το κρασί για να πουλάνε οι κολλητοί τους.
Αναγνώστης




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]