Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι έλληνες στρατιωτικοί "καθυβρίζονται" και οι υπεύθυνες Ηγεσίες "καθεύδουν". Γιατί;

  • Είναι πασιφανές, ότι τώρα τελευταία έχει εξαπολυθεί (..εσκεμμένα;) μία πρωτοφανής και αδικαιολόγητη "επίθεση" εις βάρος των ελλήνων στρατιωτικών,με αφορμή -τάχατες- την πρόωρη από μερικούς αποστράτευση τους ή με αφορμή -τάχατες- των προσφερομένων απο την πολιτεία "προνομίων" τους, που ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται πλήρως προς την πραγματικότητα.
Παράλληλα όμως οι "επικριτές" αποφεύγουν, να αναφερθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας της πλειοψηφίας των στρατιωτικών, τις οποίες πολύ αναλυτικά και εύστοχα ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Θεσ/νίκης (Επίτιμος Δκτής Μεραρχίας του Έβρου ) σε επιστολή, την οποία επισυνάπτουμε, προς την ΕΡΤ-3 διαμαρτυρόμενος για την "επίθεση" εναντίον των στρατιωτικών, την οποία εξαπέλυσε ο πληρωνόμενος από τον ελληνικό λαό (...και ασφαλώς και από τους έλληνες στρατιωτικούς) τηλεπαρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης κ. Βενιέρης.
Ας διαβάσουν λοιπόν την επισυναπτόμενη επιστολή ενός έλληνος Αξιωματικού και κυρίως οι πάσης φύσεως "εξουσιαστές", αλλά και τα φύσεως "λαμόγια", που πίνουν σαν τις "βδέλες" την κάθε είδους "ακμή" του ελληνικού λαού. Του πάλαι ποτέ υπερήφανου και γενναίου ελληνικού λαού, που αντιστάθηκε στις φασιστικές χιτλερικές ορδές ανταποκρινόμενος με πατριωτικό ενθουσιασμό, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, στο ηρωικό ΟΧΙ.
Και αν τους έχει ακόμη μείνει κάποιο ίχνος ευαισθησίας, ας καταναλώσουν και κάποιο γραμμάριο από δάκρυα για αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, αφού δεν είχαν μέχρι τώρα ίχνος ευθιξίας για να αντιδράσουν στο... "Θα τους δαγκώσω" του "ακατανόητου" δημοσιογράφου κ. Βερύκιου, στην εκπομπή του ALTER του κ. Αυτιά, που επισυνάπτουμε.
Τουτέστιν για να αντιδράσουν στην απαράδεκτη "σιωπή" για όσα απρεπή και απαράδεκτα εξεστόμισε ο "ακατανόητος" για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική τους ικανότητα(!!!!!), καταρρακώνοντας το ηθικό τους και προσβάλλοντας βάναυσα τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια του προσωπικού τους. Και αυτό συνέβη, χωρίς δυστυχώς καμία μέχρι τώρα -αν δεν κάνουμε λάθος- πολιτική (Πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κλπ) ή στρατιωτική ή δικαστική ηγεσία ή Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να ευαισθητοποιηθούν και να προστατεύσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις.
Όχι βέβαια για να μηνύσουν τον "ακατανόητο", όπως θα έπρεπε "κατά συρροή" να πράξουν και όλες οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, αλλά τουλάχιστον για να διαμαρτυρηθούν έντονα, μαζί με όλα τα ΜΜΕ, ενεργοποιώντας ΑΜΕΣΑ τους πάσης φύσεως τρόπους, που διαθέτουν, "καταστολής" τέτοιων πρόσφατα εμφανισθέντων φαινομένων. Κάτι βέβαια, που θα περίμενε να πράξουν ο κάθε έλληνας πολίτης ,που το παιδί του ή το εγγόνι του υπηρετεί στις ΕΔ και δεν έχει πάρει "απαλλαγή" λόγω "τρέλας" ή "βύσματος" ή "λαδώματος" ή μακροχρονίων "σπουδών".
Ασφαλώς οι κάθε είδους "ακατανόητοι" ίσως αρκετά γρήγορα -που το απευχόμεθα- θα συνειδητοποιήσουν το έγκλημα, που διαπράττουν εις βάρος της πατρίδας τους, καθόσον με τις ενέργειες τους καταρρακώνουν το αξιόμαχο των ΕΔ, του οποίου απαραίτητο συστατικό είναι το Ηθικό, για το οποίο ΟΛΟΙ οι έλληνες πρέπει να συμβάλουν, ώστε να διατηρείται "ακμαιότατο", για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.
Δηλαδή, ίσως το συνειδητοποιήσουν, όταν τα πολεμικά αεροσκάφη της γείτονας χώρας, η οποία προφανώς "τρίβει τα χέρια της" από τέτοια θλιβερά γεγονότα χωρίς αντίδραση από τις υπεύθυνες ελληνικές ηγεσίες, αρχίσουν να πετούν "ανενόχλητα" πάνω από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως τώρα "αλωνίζουν" καθημερινά το Αιγαίο.
Και σε μία τέτοια περίπτωση, είναι βέβαιο, ότι κάποιοι "επώνυμοι "κάτοικοι θα εγκαταλείψουν το κλεινό άστυ, για να να βρούνε "καταφύγιο" σε χιονοδρομικά κέντρα ή στους... Παρισίους(!!! ), με τις επακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις. Και αυτό είναι επόμενο, αν συνεχίσουν οι "ακατανόητοι" να ανοίγουν -με τις ενέργειες τους- "κερκόπορτες", λόγω της αρχομανίας, της επιπολαιότητας ,της διχόνοιας ή του κομματισμού τους, όπως συνέβη κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να αλωθεί πλήρως η Πόλις το 1453, να "εκκενωθεί" κακήν κακώς η Μικρά Ασία από κάθε ελληνικό στοιχείο το 1922 και να δημιουργηθεί η τραγωδία της Κύπρου το 1974, η οποία θα "ταλανίζει " τον ελληνισμό για πολλά χρόνια, με μη προβλέψιμες από τώρα μελλοντικές εξελίξεις. Τι θλίψη!!!
Ο Φλογοβόλος

Απάντηση προς το Ρ/Φ Σταθμό FM 102 για το Σχόλιο εις Βάρος των Ανωτάτων Αξκών
Κύριε Διευθυντά
Ο δημοσιογράφος Βενιέρης Δημήτριος σε σχόλιό του για την οικονομική κρίση της χώρας μας στην εκπομπή «Πρωϊνή Πτήση» του σταθμού σας την 11-08:45-01-2010 ημέρα Δευτέρα, αναφέρθηκε στους ανωτάτους Αξκούς και είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Έχει γεμίσει ο τόπος από Απόστρατους Στρατηγούς τους οποίους πληρώνουμε πάρα πολλά χρήματα αδίκως, αδικαιολογήτως και αχρήστως».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλούμε όπως αναγνωσθεί «στον αέρα» επί τρεις (3) συνεχείς ημέρες και ώρα 08:45 από τον ως άνω δημοσιογράφο η παρακάτω απάντηση της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού Ν. Θεσσαλονίκης:
1. Οι απόστρατοι Στρατηγοί που αναφέρετε στο σχόλιό σας έχουν αποστρατευθεί μετά από 35-40 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας εργαζόμενοι καθημερινώς επί 24ώρου βάσεως κάτω από αντίξοες συνθήκες.
2. Αρκετό χρονικό διάστημα διαβιώνουν στην ύπαιθρο μέσα σε σκηνές οργανώνοντας και διεξάγοντας ασκήσεις σε δυσπρόσιτα βουνά εκπαιδεύοντας τους οπλίτες στον ανταρτοπόλεμο, στη χειμερινή διαβίωση στα χιόνια, σε τακτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κλπ, μακριά από τις εστίες και τους οικείους τους.
3. Δεν πληρώνονται υπερωρίες για τις ώρες που εργάζονται πέραν του οκταώρου εν αντιθέσει με τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους που απαιτούν και πληρώνονται υπερωρίες για όσες ώρες εργαστούν πέραν του κανονικού 8ώρου.
4. Δεν έχουν δικαίωμα να συνδικαλιστούν και ούτε να κάνουν απεργία όπως έχουν δικαίωμα να κάνουν όλοι οι λοιποί δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι.
5. Δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την έδρα της Μονάδας τους τις ώρες που είναι εκτός υπηρεσίας και πρέπει να δηλώνουν το στίγμα τους ανά πάσα στιγμή ώστε ν΄ ανευρίσκονται αμέσως σε κάθε ζήτησή τους από τη Μονάδα τους.
6. Πρέπει να απαντούν σε κάθε κλήση της μονάδας τους και να επιστρέφουν σ΄ αυτή αμέσως, έστω και αν βρίσκονται με άδεια σε περίπτωση πραγματικού ή εκπαιδευτικού συναγερμού.
7. Μετατίθενται κάθε ένα ή δύο χρόνια σε νέα θέση δηλαδή σε διαφορετικό χωριό ή πόλη με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις στις οικογένειές τους, οικονομικές, στεγαστικές, ψυχολογικές. Το στεγαστικό γίνεται οξύτερο καθόσον οι ιδιοκτήτες δεν είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο περί αυξήσεως των ενοικίων επειδή θεωρείται καινούρια μίσθωσης.
8. Αρκετό χρονικό διάστημα υπηρετούν σε φυλάκια προκαλύψεως μένοντας συνεχώς σ΄αυτά μέρα-νύχτα μέχρι και έξι (6) μήνες χωρίς να τους επιτρέπεται ν΄ απομακρυνθούν ούτε μία ώρα.
9. Στα 35 χρόνια υπηρεσίας τους έχουν κάνει περίπου 20 μεταθέσεις μ΄ αποτέλεσμα τα παιδιά τους ν΄ αλλάζουν σχολείο κάθε ένα ή δύο χρόνια και να μη γνωρίζουν από ποιο χωριό ή πόλη κατάγονται, να αποκτούν ελλειπή μόρφωση λόγω του υποβαθμισμένου πολλές φορές περιβάλλοντος (Σχολεία μονοθέσια, διθέσια, Γυμνάσια ελλειπή κλπ).
10. Οι μεταθέσεις των Αξκών σε δυσμενείς φρουρές έχουν σαν αποτέλεσμα να αναγκάζουν τους περισσότερους να ζουν χωριστά από τις οικογένειές τους και να διατηρούν 2 έως 3 σπίτια, τα παιδιά σε κρίσιμη ηλικία αποχωρίζονται από τον πατέρα τους με ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια.
11. Κατά την εκπαίδευση και τις ασκήσεις θέτουν συνεχώς την ζωή τους σε κίνδυνο ιδίως κατά την πτώση των αλεξιπτωτιστών, βολών με όλα τα είδη των όπλων Πεζικού, Πυροβολικού, Αρμάτων, Αεροπορίας, στρώση και άρση ναρκοπεδίων με πραγματικές νάρκες, εκρήξεις μη εκρηγνυομένων βλημάτων, ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ρίψεις πραγματικών χειροβομβίδων κ.λ.π, πολλοί δε Αξκοί έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν μείνει ανάπηροι κατά τη διάρκεια των ως άνω εκπαιδεύσεων και ασκήσεων. Σε περίοδο δε πραγματικών πολεμικών επιχειρήσεων οι απώλειες σε Αξκούς είναι πολύ περισσότερες.
12. Κάθε μέρα και κάθε ώρα αλλά και κάθε στιγμή οι αεροπόροι μας της Πολεμικής
Αεροπορίας, που είναι όλοι Αξκοί, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο κατά τις αναχαιτίσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που χάνουν τη ζωή τους όπως συνέβη με τον ήρωα Σμηναγό Ηλιάκη, τους Αξκούς στα Ίμια κλπ.
13. Είναι γνωστά επίσης τα γεγονότα με τις πτώσεις ελικοπτέρων και λοιπών πολεμικών αεροσκαφών κατά τις οποίες χάνουν τη ζωή τους αρκετοί Αξκοί.
14. Κατά τη διάρκεια των πολύ θερμών ημερών του καλοκαιριού όπου οι πολυάριθμες πυρκαγιές κατακαίουν τα Ελληνικά δάση και χωριά, οι Αξκοί πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων αλλά και Αξκοί επικεφαλής των επίγειων στρατιωτικών τμημάτων σε συνεργασία με τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με κίνδυνο τη ζωή τους, ρίχνονται στις μάχες με τις φλόγες για να σβήσουν τις πυρκαγιές και ορισμένοι χάνουν και τη ζωή τους από πτώση των αεροσκαφών ή ελικοπτέρων τους ενώ όλοι οι Έλληνες απολαμβάνουν τις Ελληνικές θάλασσες κάνοντας τα μπάνια τους.
15. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς προσφοράς των Αξκών προς τη πατρίδα διοικούν από λίγους έως πολλούς οπλίτες για τους οποίους είναι υπεύθυνοι για τα πάντα. Εάν δε κάποιος οπλίτης πάθει κάποιο ατύχημα και τραυματιστεί ή χάσει τη ζωή του ή ακόμη και αν αυτοκτονήσει οι επικεφαλείς Αξκοί θεωρούνται υπεύθυνοι «κάθονται στο σκαμνί» και πηγαίνουν φυλακή και στη συνέχεια «σπίτι τους».
16. Η ως άνω προσφορά των Αξκών προς την πατρίδα αναφέρεται κυρίως κατά την περίοδο της ειρήνης, φανταστείτε ποία είναι η προσφορά τους κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.
17. Κατά την αποστρατεία του ο Έλληνας Αξκός, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας και με μία τέτοια προσφορά προς την πατρίδα και εφ΄ όσον γίνει Στρατηγός, γιατί δεν γίνονται όλοι οι Αξκοί Στρατηγοί, δεν θα πρέπει να πάρει και αυτός κάποια σύνταξη; Όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν παίρνουν συντάξεις; Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι η σύνταξη που παίρνει ο απόστρατος Στρατηγός είναι κατώτερη από τη σύνταξη που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος με 35ετή υπηρεσία και της ιδίας μορφώσεως με ένα Στρατηγό.
18. Εάν δε συγκρίνουμε την σύνταξη που παίρνει ο Έλληνας Στρατηγός με τη σύνταξη που παίρνει ο τούρκος Στρατηγός ή ο Στρατηγός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διαπιστώσουμε ότι οι συντάξεις αυτών είναι υψηλότερες κατά δύο ή και τρεις φορές από τη σύνταξη του Έλληνα Στρατηγού.
19. Εάν τέλος συγκρίνουμε τη σύνταξη του Έλληνα Στρατηγού με τη σύνταξη του Αμερικανικού στρατού τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι σύνταξη του Έλληνα Στρατηγού είναι κατώτερη από τη σύνταξη ενός Λοχία του Αμερικανικού στρατού.
20. Με τη θυσία των Ελλήνων Αξκών η πατρίδα μας διεξήγαγε τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 - 1913 και απελευθέρωσε από τους Τούρκους τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπο Βόρειο Ελλάδα από Τούρκους – Βούλγαρους.
21. Και ας μη ξεχνάμε το έπος του 1940. Αυτό δημιουργήθηκε με την αυτοθυσία του Ελληνικού λαού υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των Ελλήνων Αξκών.
22. Και τέλος η πατρίδα μας στηρίζεται στους Έλληνες Αξκούς για την απομάκρυνση οιασδήποτε μελλοντικής εχθρικής απειλής, τους έχει ανάγκη και τους περιβάλει με εμπιστοσύνη, στοργή και αγάπη. Αλλά και οι Έλληνες Αξκοί είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, εκπαιδεύουν τον Ελληνικό Στρατό βάσει των υπαρχόντων νόμων και κανονισμών και τον προετοιμάζουν για την απόκρουση οιουδήποτε μελλοντικού εχθρού χωρίς να υπολογίζουν κόπους, ταλαιπωρίες και θυσίες.
Θεμιστοκλής Βογιατζόγλου
Αντστράτηγος ε.α.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κονδιλοφοροι μασσονοι μικρου βαθμου σε διατεταγμενη υπηρεσια εκτελωντας διατεγες αθλιων μασσονων μεγαλου βαθμου προσβαλουν και το στρατευμα οπως αναμεναμε.
    Να ξεραν τι τους περινει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]