Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

25η Μαρτίου τέλος λόγω περικοπών αλλά και για λόγους συμβολισμού!

 • Τα χρήματα που εξοικονομούνται θα δοθούν τελικά σε άλλες «συναφείς» εκδηλώσεις!
Με μία πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλει την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους… οικονομίας!
Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αρχές του εξωτερικού, με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου…!
Όπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού»!!! Τι μπορεί να συμβολίζει άραγε η επέτειος της επανάστασης των Ελλήνων και της απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό; Μήπως εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλουν να θυμίζουν στον κύριο Ερντογάν και τον «πολύ» Νταβούτογλου πως οι έλληνες είμαστε ελεύθεροι και διώξαμε τους προγόνους τους «κακήν-κακώς» από τα εδάφη μας; Μήπως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και απλά επιδίδονται στο γνωστό σπορ της κυβέρνησης Παπανδρέου που δεν είναι άλλο από την κατάργηση οτιδήποτε εθνικού;
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς, της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του… «συμβολισμού».
Να σημειωθεί πως τα χρήματα δεν πρόκειται καν να εξοικονομηθούν, καθώς όπως αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο, θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων!!!
Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μία πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για την διεθνή παρουσία και το κύρος μίας χώρας.
Φαίνεται, πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το κύρος της χώρας, ούτε φυσικά και για τα πιθανά οφέλη που προκύπτουν μέσα από «τυπικές» δεξιώσεις. Εάν οι εκπρόσωποι μεγάλων τραπεζικών συγκροτημάτων ξένων χωρών (π.χ. ΗΠΑ) εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους δεξιώσεις, είναι σαφές πως η κυβέρνηση θα έστηνε πανάκριβα σόου προκειμένου να υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους… ενδιάμεσους της μίζας…
Μέσα από αυτή την εξέλιξη, μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και οι προξενικές αρχές της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο απελευθέρωσης της χώρας τους…Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Τι γίνεται ρε παιδιά;
  Καταργούν τις εθνικές εκδηλώσεις, καταργούν το σταυρό από την Ελληνική Αστυνομία, κάπου διάβασα ότι έχει γίνει θέμα με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού. Αν είναι δυνατόν!!!
  Μα καλά, τόσο πολύ μας φοβούνται;
  Τόσο πολύ φοβούνται την Θρησκεία και το Ελληνικό Έθνος; Δεν εξηγείτε διαφορετικά. Τόσο μένος εναντίων ότι θυμίζει Ορθοδοξία και Ελλάδα;
  Μα καλά δεν έχουν φόβο θεού;
  Να δω που θα τρέχουν αν κρυφτούν όλοι αυτοί τον καιρό της κρίσης, ο οποίος από ότι φαίνεται δεν είναι πολύ μακριά…
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]