Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ύποπτες συλλήψεις στελεχών της Εργκένεκον

Προσπαθούν να συνδέσουν την Ελλάδα
και να δυναμιτίσουν τις σχέσεις των χωρών

Αυθαίρετα προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα εις βάρος της Ελλάδας στο εσωτερικό της Τουρκίας, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα τουρκικά ΜΜΕ, έπειτα από κάποιες, τουλάχιστον περίεργες, συλλήψεις τούρκων στρατιωτικών.
Ίσως, βέβαια, η συγκεκριμένη τεχνητή πόλωση να αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης στο θέμα του Πατριαρχείου, κατά πάσα πιθανότητα, όμως, πρόκειται για ένα δείγμα των τουρκικών προθέσεων που θα αντιμετωπίσουμε κατά το νέο έτος. Με δεδομένη την αποτυχία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., η Άγκυρα αποφάσισε να εφαρμόσει τον παραλογισμό της και να τον χρησιμοποιήσει ως όπλο πίεσης, πιθανολογώντας "εκρηκτικές" εξελίξεις...
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σοβαρές διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η υπόθεση δύο αξιωματικών του στρατού που συνελήφθησαν μπροστά από το σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αφού προκύπτουν στοιχεία για παρακολούθησή του, αλλά και υπόνοιες για σχέδιο απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.
Πρόκειται για έναν συνταγματάρχη και έναν ταγματάρχη, που σύμφωνα με τον ίδιο τον Αρίντς είναι στελέχη των «ειδικών δυνάμεων». Οι δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν μέσα σε αυτοκίνητο, μπροστά στην κατοικία του Αρίντς, πριν από τέσσερις μέρες. Με τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που διαρρέουν, προκύπτουν συνεχώς ερωτήματα. Κατ' αρχάς οι αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και κρατούνται υπό περιορισμό, στο γενικό επιτελείο...!
Ο Αρίντς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σε δύο τουρκικές εφημερίδες, αναφέρει ότι αμφότεροι έφεραν ταυτότητα του Γενικού Επιτελείου και ένας από αυτούς μία πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα. Ο Τούρκος πολιτικός είπε πως εύχεται «να είναι υπόθεση παρακολούθησης και όχι κάτι χειρότερο».
Εχουν ήδη διαρρεύσει διάφορα στοιχεία από την ανάκριση των αξιωματικών. Σύμφωνα με ένα από αυτά, καθώς κρατούνταν στην ασφάλεια, ένας από αυτούς επιχείρησε να καταπιεί ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο έφερε τη διεύθυνση του Αρίντς. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκε σχέδιο με τη διεύθυνση κατοικίας του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Μεχμέτ Αλί Αρίντς και διάφοροι φάκελοι σχετικοί με πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχε εκδοθεί κάποια ανακοίνωση εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου.
Ο πρώην εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού και νυν αρθρογράφος της εφημερίδας «Ραντικάλ» Ακίφ Μπεκί, επικαλούμενος αξιόπιστες πηγές, έγραψε χθες ότι πρόκειται για υπόθεση παρακολούθησης που ενδεχομένως περιλαμβάνει και την συνακρόαση συνομιλιών του Αρίντς, τηλεφωνικών και μη.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα τρία άτομα είχαν τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 40χρονος Α.Η. που εργαζόταν στην Αλικαρνασσό ως αρτοποιός και φέρεται να ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έφοδος στην οικεία του και έλεγχος στο αυτοκίνητό του, όπου ανακαλύφθηκε κάμερα, το περιεχόμενο της οποίας εξετάζεται. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε και αυτός στη Σμύρνη.
Ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται στα δημοσιεύματά του ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία ενώ ο διευθυντής ασφαλείας της Σμύρνης Ercüment Yılmaz αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις "λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος".
- Η Aksam γράφει σχετικά σε δίστηλο της πρώτης σελίδας της με τον τίτλο "Ισχυρισμός για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας".
- Η Zaman γράφει για το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων με τον ίδιο τίτλο.
- Η Vatan υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι διοχέτευαν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αιγαίου.
- Η Sabah έχει τον τίτλο "Ισχυρισμός ότι τρεις Τούρκοι στη Σμύρνη έκαναν κατασκοπεία για την Ελλάδα".
- Η Hurriyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας με τον τίτλο "Τρεις Τούρκοι ανακρίνονται στη Σμύρνη για κατασκοπεία".
Πολύ σοβαρή και ανησυχητική έχουν χαρακτηρίσει την υπόθεση ο πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]