Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου ομολόγησε πως η Τουρκία δεν θα γίνει δεκτή στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο

"Οι στόχοι μας δεν πραγματοποιήθηκαν"

Σε βαρυσήμαντη συνέντευξή του στο Newsweek, o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu προέβλεψε ότι η Τουρκία θα καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2023, το έτος συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
"Βλέπω ένα κράτος που κατάφερε να πετύχει την οικονομική ενσωμάτωση και να έχει στέρεες σχέσεις με τους γείτονές του. Επίσης βλέπω ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. με σημαντικό ρόλο μέσα στο ΝΑΤΟ και που παίζει μεγάλο ρόλο όχι μόνο σε θέματα ασφαλείας, αλλά και σε οικονομικούς οργανισμούς όπως είναι το G20. Δεν πιστεύω πως αυτοί οι στόχοι θα είναι απραγματοποίητοι μέχρι το 2023, που αποτελεί και την 100η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας".
Στην ερώτηση αν οι σημερινές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ότι ήταν στην εποχή της κυβέρνησης Bush, o Davutoğlu υποστήριξε ότι "το στυλ του Οbama ευνοεί την πολυπλευρικότητα, τις συνεννοήσεις, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η εκάστοτε πολιτική αποφασίζονταν και εφαρμόζονταν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους συμμάχους."
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]