Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Λάθος» το ελβετικό δημοψήφισμα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες την Ελβετία, οι κάτοικοι της οποίας με το δημοψήφισμα της Κυριακής τάχθηκαν κατά της ανέγερσης νέων μιναρέδων στη χώρα, να διορθώσει αυτό το «λάθος», ενώ προειδοποίησε για αύξηση του ρατσισμού στη Ευρώπη.
«Είναι χρέος μας να σας επισημάνουμε να κάνετε πίσω το συντομότερο, σ' αυτό το λάθος», τόνισε ο Ερντογάν.
Υπογραμμίζοντας ότι ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά την ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθεί σε ψηφοφορία, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «βλέπει στο δημοψήφισμα αυτό μια αύξηση του κύματος ρατσισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».
Ο Ερντογάν τόνισε ακόμα ότι «η ισλαμοφοβία αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την «απογοήτευσή» του για τα αποτελέσματα του ελβετικού δημοψηφίσματος, το οποίο απαγορεύει την κατασκευή μιναρέδων στη χώρα αυτή.
«Η απόφαση αυτή είναι μια ατυχής εξέλιξη που πλήττει τις βασικές ανθρωπιστικές αξίες και ελευθερίες. Η πολιτιστική διαφορετικότητα, η ανοχή και ο σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν μεγάλη σημασία για την ηρεμία και την ειρήνη στην κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Στο δημοψήφισμα της 29ης Νοεμβρίου, το 57% των Ελβετών ψηφοφόρων τάχθηκε κατά της κατασκευής νέων μιναρέδων στη χώρα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνέι έκανε λόγο για «ξεπερασμένη προσέγγιση στην καρδιά της Ευρώπης».
Περίπου 100.000 Τούρκοι ζουν στην Ελβετία, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αριθμεί σχεδόν 350.000 άτομα.
Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι απέρριψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφώς ρατσιστική» απόφαση και ότι είναι αποτέλεσμα μιας προεκλογικής εκστρατείας που «καλλιέργησε το φόβο» .
«Διστάζω να καταδικάσω μια δημοκρατική ψηφοφορία, αλλά δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό να καταδικάσω την εκστρατεία που καλλιεργεί την ξενοφοβία σε πολλές χώρες. Οι πολιτικές που βασίζονται στην ξενοφοβία και την ανοχή είναι άκρως ανησυχητικές, όπου και αν παρατηρούνται», τόνισε η Πιλάι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. -ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ," ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ;
    ΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΥΧΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΟΤΕ Η ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The word "Islamophobia" has been primed and is ready for use at the earliest opportunity -- applied whenever anyone dares to question the tenets of Islam, or the history of the treatment of non-Muslims under Islam. A few of the most courageous students of dhimmitude manage to escape, because they happen to be specialists in, say, Byzantine studies, or Armenian studies -- one thinks of Vanakh Dadrian, or Speros Vryonis. These are special cases. Most of those teaching about Islam are hired either by a deparment where Muslims already predominate, or where they are a powerful presence. It does not take much to silence people into submission. Why, after all, make trouble? Tenure is here, the sun is shining, who cares if these silly little unteachable students are fed propaganda --those who are worth anything should be able to arrive at the truth by themselves? Yes, who really gives a damn if the universities hire, and then churn out more, students in Islamic or MIddle Eastern studies whose views coincide so beautifully with those of the Arab League (properly modified for an American audience), or the equivalent at Al-Azhar of the Propaganda Fide office at the Vatican? Who cares, indeed

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]